(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Nei Porin
Fórum bejegyzései

Bertók Orsolya Dátum: 2014-02-23 19:26:46
Rubi László írta ekkor: 2014-02-23 17:46:08
Kedves Orsolya! Ha földszintes busz akkor nagyjából középtájra és jobboldalra javasolnám mivel a hátsó rész a motor miatt sokkal zajosabb és lényegesen melegebb. Ha emeletes busz akkor a "hátsó" feljáró előtti első második üléspárt javasolnám, szintén jobboldalon, az emeleten. Szerintem nincs hőmérséklet különbség abban, hogy lent vagy fent mivel a buszok klímásak. Mellékhelyiség nincs a grandos buszokon így csak a megállókban lehet wc-t intézni. Nagyjából 2-3 óránként állnak meg a buszok 15 perces pihenőkre. Természetesen normális helyeken ahol van wc, éjszaka ritkábban, kb 3-4 óránként. Az apartmanokkal kapcsolatban nem tudok válaszolni.
Kedves László! Nagyon köszönöm, ez is már nagy segítség. Remélem a többiektől is kapok némi infót smile
Rubi László Dátum: 2014-02-23 17:46:08
Bertók Orsolya írta ekkor: 2014-02-21 21:23:32
Kedves Mindenki! Új vagyok itt a fórumon. Végig olvastam mindent, sok-sok hasznos információval szolgáltatok. A nyáron 8 éves kisfiammal készülünk Nei Porira. Az első buszos utazása lesz. Egy dolog érdekelne még. Hol érdemes ülni vele a buszon? Van e egyáltalán különbség, főleg az éjszaka tekintetében? Az emeletes buszon a felső szinten melegebb van mint lent? A Grand-os buszok esetében engedték használni a gyerekeknek a mellékhelységet ha muszáj volt neki? Természetesen nem állandóan csak ha esetleg mégis...szóval értitek :) És ha már bátorkodtam írni akkor még egy kérdés. Papa John apartmant néztem ki és egy másik fórumon olvasott tavalyi vélemény szerint koszosnak találták. Állítólag nem volt kitakarítva. Ilyet tapasztalt valaki? Illetve az apartman tulaját is negatívan véleményezték. Jah és még egy kérdés Vaia-hoz igazából!!! Papa John-nál valóban nincs olyan helység ahova érkezéskor vagy hazautazáskor a bőröndöket elzárhatjuk? Ha nincs akkor másik közeli apartmanba be lehet e esetleg tenni? Nagyon köszönöm előre is a válaszokat smile
Kedves Orsolya! Ha földszintes busz akkor nagyjából középtájra és jobboldalra javasolnám mivel a hátsó rész a motor miatt sokkal zajosabb és lényegesen melegebb. Ha emeletes busz akkor a "hátsó" feljáró előtti első második üléspárt javasolnám, szintén jobboldalon, az emeleten. Szerintem nincs hőmérséklet különbség abban, hogy lent vagy fent mivel a buszok klímásak. Mellékhelyiség nincs a grandos buszokon így csak a megállókban lehet wc-t intézni. Nagyjából 2-3 óránként állnak meg a buszok 15 perces pihenőkre. Természetesen normális helyeken ahol van wc, éjszaka ritkábban, kb 3-4 óránként. Az apartmanokkal kapcsolatban nem tudok válaszolni.
Bertók Orsolya Dátum: 2014-02-21 21:23:32
Kedves Mindenki! Új vagyok itt a fórumon. Végig olvastam mindent, sok-sok hasznos információval szolgáltatok. A nyáron 8 éves kisfiammal készülünk Nei Porira. Az első buszos utazása lesz. Egy dolog érdekelne még. Hol érdemes ülni vele a buszon? Van e egyáltalán különbség, főleg az éjszaka tekintetében? Az emeletes buszon a felső szinten melegebb van mint lent? A Grand-os buszok esetében engedték használni a gyerekeknek a mellékhelységet ha muszáj volt neki? Természetesen nem állandóan csak ha esetleg mégis...szóval értitek :) És ha már bátorkodtam írni akkor még egy kérdés. Papa John apartmant néztem ki és egy másik fórumon olvasott tavalyi vélemény szerint koszosnak találták. Állítólag nem volt kitakarítva. Ilyet tapasztalt valaki? Illetve az apartman tulaját is negatívan véleményezték. Jah és még egy kérdés Vaia-hoz igazából!!! Papa John-nál valóban nincs olyan helység ahova érkezéskor vagy hazautazáskor a bőröndöket elzárhatjuk? Ha nincs akkor másik közeli apartmanba be lehet e esetleg tenni? Nagyon köszönöm előre is a válaszokat smile
Dátum: 2014-02-18 11:27:59
Váncsa Csabáné írta ekkor: 2014-02-16 21:46:46
Kedves Vaia! Meg szeretném kérdezni,hogy a Meteoráknál és az Olimpos-i kiránduláson milyen ebédelési lehetőségek vannak? Még arra is kíváncsiak lennénk,hogy Platamonas-ra megy-e kisvasút Nei Poriból, vagy esetleg más közlekedési eszközzel is át lehet menni oda? Előre is köszönjük válaszod! Dóra
Kedves Dóra ! A Meteorákra Nei Poriból 7-kor indul a program. Kb. fél óra múlva megérkezünk a Tempi völgyébe, ahol megnézzük a Panagia sziklakápolnát illetve az Apollon forrást. Ezután Kalambaka festői városkájában egy ikonfestő műhelyt látogatunk meg ahol pár festészeti fogást sajátíthatunk el a múltból és aki szeretne vásárolhat is (mert mindig van rá igény) az ikon másolatokból és egyéb ajándékokból. Ezután kapaszkodik fel autóbuszunk a sziklákra épúlt kolostoregyüttesekhez. A Nagy Kolostort látogatjuk meg a többit pedig kivülről fényképezhetjük. A kolostorok nyitvatartási napja különbözik, így a leglátványosabbat nézzük meg . Visszafelé pedig megállunk egy "önkiszolgáló" étteremben ahol 9 €-ért egy főétel egy saláta és egy desszert összeállitással ebédelhetünk meg. Az olymposi kirándulás kicsit később indul és a festői Pantelemonasban van lehetőség megebédelni. Üdvözlettel : Vaia
Dátum: 2014-02-18 11:01:51
Rubi László írta ekkor: 2014-02-06 18:14:40
Egy előző válaszomban írtam már de kibővitem kicsit akkori írásomat. NPori Új építésű üdülőtelepülés, főleg kisgyermekes családoknak ideális, mivel hosszú, több kilométeres tengerpartja van ami finom homokos és széles, kb 20-30 m. A Parton mindenütt napozóágyak és napernyők vannak felállítva amit bárki használhat, természetesen nem ingyen, ezek bárokhoz tartoznak, de fogyasztás ellenében használhatóak. Egy ital, átlagban 3 euro. Maga a település nem nagy, központja a templom, széles terek utcák jellemzik. Forgalom szinte nincs, néha egy egy autó de az is alig. Lehet bérelni több helyen is biciklit robogót ATM-et (quad) különböző árakban és időtartamokra, célszerű körülnézni bérlés előtt. Mi béreltünk biciklit és quadot is. Mint Vaia írta és én is, ajánlott átmenni a szomszédos településre, mivel jóval nagyobb, több az üzlet, és némileg olcsóbb is. Természetesen vannak üzletek NPoriban is de nem sok. Vannak vegyesboltok amikben szinte minden megtalálható ami egy bevásárláshoz kell, ők supermarketnek nevezik, nálunk egy kisbolthoz hasonlitanám. Zöldség gyümölcs pékáru és egyébb élelmiszerek mellett italok strandcikkek is vannak. Ezen kívül talán 3-4 olyan üzlet van ami jellegzetesen souvenir bolt görög ajándéktárgyakkal ruhafélékkel és egyebekkel. A település nagyságára jellemző h hosszában fél óra alatt át lehet menni rajta, tehát nem túl nagy. Látnivaló nem sok van itt, nem olyan nyüzsis hely mint Paralia, Rodosz, vagy Korfu. Nagyjából éjfél felé az egész település elcsendesedik, az üzletek és a tavernák is bezárnak, így zavartalan az éjszakai pihenés. Itt randalirozó fiatalok és discok sincsenek. Platamonasra átmenni a biciklit vagy motort ajánlom mert gyalogtúrához kicsit messze van. A tavernák mind a széles tengerparti sétányon vannak, gyakorlatilag itt zajlik az esti, éjszakai élet. Nagyon hangulatos hely, kellemesek az esti séták, és nagyon jólesik egy finom tradicionális görög vacsora után. A görög emberek híresek vendégszeretetükről, kedvességükről, mindig jókedvűek, mosolygósak és segítőkészek. A faluban működik több pékség és cukrászda is. Érdemes megkóstolni amit csak lehet mert nagyon finomak és helyi különlegességek. Egy cukrászsüti vagy péksüti kb 2 euro volt. Van vidámpark is ami késő estig üzemel, főleg a kisgyerekek fogják értékelni. Nem nagy vidámpark inkább olyan ami a 2-10 éves korosztályt célozza meg szórakoztatásban. Minden pénteken van piac is a templom mögött kb reggel 8-tól délután 2-ig. Érdemes kimenni, mivel az üzletek áraihoz képest lényegesen olcsóbban lehet megvenni mindent. Jól megfér egymás mellett itt mindenféle tengeri herkenytű, ruha , zöldség, gyümölcs, édesség, bóvli kacat, szentkép, bőráruk, nyuszi... Ajánlott vinni valamilyen szunyogriasztót mert elég sok a szúnyog estére. A házakban van légkondi, javasolt bérelni mivel elég meleg van éjszaka is.
Kedves László ! Köszönöm hogy "beugrott "helyettem, habár pár oldallal előbb írtam a településről és a Platamonasba jutásról. üdvözlettel : Vaia