Kedves Vaia!
Meg szeretném kérdezni,hogy a Meteoráknál és az Olimpos-i kiránduláson milyen ebédelési lehetőségek vannak?
Még arra is kíváncsiak lennénk,hogy Platamonas-ra megy-e kisvasút Nei Poriból, vagy esetleg más közlekedési eszközzel is át lehet menni oda?
Előre is köszönjük válaszod!
Dóra
Amíg Vaia válaszol addig besegítek neki. Igen megy kisvonat Platamonasra, olyasmi mint ami a Balatonon is közlekedik. Egy átalakított traktorszerűség húz 3 kocsit. 3euro/fő összegért átvisz Platamonasra a kikötőbe. Ott vár kb 10 percet, lehet fényképezkedni, majd vissza is hoz NPoriba. Fontos! Csak egy egyszeri és azonnali oda-vissza útról van szó, tehát ha nem jössz vissza azonnal vele akkor egy későbbi időpontban újból 3euro/fő összeget kér el. Mi kipróbáltuk de én nem javaslom. Egyszerűbb egy bringát bérelni azzal mégis kötetlenebb minden. Tehát a lehetőségek, kisvonat, bringa, robogó vagy ATV, esetleg gyalog de az elég nagy séta lesz....
Az Olimposi kiránduláson mi nem voltunk, de a Meteorás program menete ez volt.
Indultunk reggel Nporiból busszal majd útközben megálltunk reggelizni egy benzinkút-étteremnél. A következő megálló egy sziklakolostor volt a hegyek között forrásokkal övezve. Ezután egy ikonfestő műhelyt néztünk meg ahol festést nem nagyon de boltot annál inkább láttunk.:) Végül kb. dél felé odaértünk a Meteorákhoz ahol nagyjából másfél óránk volt mindenre. Ezalatt azt értem, hogy a Nagy Meteora sziklakolostort néztük meg belülről, a többit csak madártávlatból. Majd indulás vissza, útközben újabb megálló egy étteremnél késői ebédet elfogyasztani, és onnan már vissza NPoriba. Nekem kicsit olyan érzésem volt, hogy jól szervezett lehúzás az egész kirándulás... mivel a valós program az másfél óra volt, a többi az inkább egyél és költsd a pénzed című lehúzás....
Hozzáteszem én anno nem grandos szervezéssel voltam! Tehát lehet, hogy az másabb.