Újabb földrengés rázta meg Kefalóniát 6.1-es erősségű volt ! Az epicentruma Argostolitól 12 km-re volt. A görög híradóban mutatták a Myrthos beachez vezető utat. Sajnos tele van szikladarabokkal és közvetlen az út mellett leszakadt a hegy oldala is. A híradó linkje: http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=246558
11perc15 mp-től mutatja a Myrthoshoz vezető utat. Reméljük mire megyünk rendbe teszik az utat. Arról nem beszélve,ha lesz még egyáltalán út !
Kedves Zoltán!
Sajnálom a földrengéseket de Skalán nem történt semmi kár mivel többnyire a sziget D-Ny-i részén votak az epicentrumai.
Biztos vagyok benne hogy mindent helyre hoznak mikorra beindul a szezon ,mint ahogy a Myrtosz partra vezető utat is helyre fogják hozni .A Kefaloniai emberek mindíg igyekeznek hogy a szigetre látogató turisták se a krízisből sem a földrengésből ne vegyen észre semmit!
Ez így lesz az idén is biztos vagyok benne.
Az 1953-as nagy 7,5 es erösségű földrengés óta minden házat vastag beton alapokra és gerendákra építik, amiknek ki kell bírnia a 9-es rengéseket is!!!!
Pozitívabb hozzáállású vagyok mint te Zoltán...bárhol lehet földrengés ...és remélem erre az évre már kirezegte magát a sziget.
Üdv
Marcsi