Tisztelt Fórumozók.....akik már voltak Kefalonián!Hozzátok intéznék pár kérdést,mivel ez FÓRUM....tehát azoknak a véleményére lennék én magam kíváncsi aki már legalább egyszer volt Kefalonián.Jó lenne tudni,miként láttátok magatok a szigetet,hol ettetek jókat,ittatok finom üdítőket,hol lehetett finom fagyikat vagy palacsintát kapni.Melyik fakultatív program volt szerintetek a legjobb és miért????Melyik supermarket volt a legjobb árban és választékban.Hol lehetett jókat koktélozni.A strandokon hol volt vizijáték /crazy szárny,banán,parassailing/ és mennyiért kb.?Tudom,hogy a Marcsi az idegen vezető...tudom,hogy ő szokott mindenkinek válaszolni,de én most a ti véleményeiteket hallanám én is és szerintem mások is szívesen...hiszen ti utasként és nem idegen vezetőként láttátok azt amire mi még kíváncsiak vagyunk.A ti tapasztalataitok,véleméynetek és tanácsaitok is nagyon számítanak nekünk akik még nem voltunk.A Korfu-fórum 2 éve így működött és olyan jól,hogy a télen is ment ezerrel a kérdés-válasz program.Marcsi sokat segít,de a ti véleményetek is kellene és a tapasztalataitok is ahoz,hogy amikorra kiutazunk ne akkor keresgéljünk mindent mert azzal elmegy akár 1-2 nap is mire minden jó vagy szép helyet megtalálunk ......ha viszont már előre tudunk éttermeket,fagyizókat,palacsintázókat,akár fánk árusokt helyileg vagy gyros-osokat könyebb dolgunk lesz én nem felfedezőt kell játtsznunk,hanem mindjárt élvezhetjük a hely báját és adottságait.Köszönöm előre a magam és az újak nevében is a hozzászuólásaitokat és a válaszaitokat.Üdv.
Kedves Nándor!
Bár 3 éve voltunk Kefalónián, szívesen írok pár sort, mert életem egyik legszebb helye volt. Szeptember 15-től egy hétig. Megérkezésünk napján esett az eső, és másnap a délelőtt még felhősebb volt, de am végig csodás időnk volt. Felsétáltunk az Old Sakalába ebben az időben, hogy akkor is aktívan töltsük az időt.
Mivel még elég új helynek számított mikor mi mentünk nem volt tömeg, nagyon csendes bájos volt a kisváros. (ennek nagyon örültünk) Fakultatívon a szigettúrán voltunk. Nagyon nagyon megéri, nagyon tartalmas, a legfőbb fontos helyszínek benne vannak és lenyűgöző. Mi kocsit béreltük két napra és azzal jártunk körbe a szigetet. Sajnos egy helyre nem jutottunk el a Xi vörös partra, de ha jól láttam már ilyen fakultatív is van. Azt is javaslom (látatlanba is) mert nagyon érdekes lehet. Ithakai hajó kirándulásra mentünk még Marcsival. Sajnos ez nem csak magyar kirándulás volt, hanem angolok is voltak a hajón ők néha nagyon illetlenek voltak (elfoglalták a helyeket) de a program érékéből még ez sem vont el. Mind az út mint a történelmi kis sziget fantasztikus és csodálatos. Sokat sétáltunk Skala partján is, több km-ert végig a tengerben. Van homokos, aprókavicsos, és sziklás rész is. A legszebb a Myrtos beach volt számomra, az egy varázslat. Mi egy fél napot ott strandoltunk a hófehér tojásdad köveket, és a türkiz tengerbe. Fiskardóba is egyénileg mentünk nagyon szép kis kikötő város, de maga az út is tele van szebbnél szebb helyekkel. Szerintem Kefalónia a legszebb és még a legérintetlenebb hely. Boltot, enni-inni helyet nem tudok mondani, mert ami a főutcán vannak helyek ott koktéloztunk (de 3 év alatt már megváltozhattak) enni az apartmanba ettük. Remélem tudtam valamennyit segíteni nektek! :)