Kedves Hetti! Azért jártatok át a Licnosra, mert ott jobb a part, mint mondjuk a Valtoson? Azt tudom, hogy a városi strand nagyon zsúfolt. Ott is gyorsan mélyül? Ott is lehet bérelni napozóágyat?
Ha megszomjazunk lehet-e ott inni valamit (csapolt sör, frappé, stb). Veronika már sok mindent leírt, de talán több szem, többet lát.
Köszi: Szabolcsiné.
Kedves Szabolcsiné! A pargai strandok főszezonban nagyon zsúfoltak. Június második hetétől Valtoson már csak a vár tövében volt ingyenes napozási lehetőség. Eszközönként 8 EU volt a bérlés. Végig van pakolva az egész part velük, csak közvetlenül a víz szélénél tudod letenni a gyékényedet, feltéve ha engedik. A városi strandon még volt hely, de egy pár hét múlva már ott is végig volt rakva az egész. Rengeteg az embe. Lichnos nem volt olyan zsúfolt. Egy hegyoldalban van. Ha a tenger felől nézed, akkor bal oldalról oliva ligettel indul az egész. A homok itt nagyon finom szemű, a víz lassan mélyülő, tele van halacskákkal. Ahogy haladsz az öböl másik végébe, amit egy leszakadt sziklafal zár le, úgy változik a homokszemek mérete. Az apró szeműből, a nagyszeműn át, az apró kavicsosból a nagy kövesig. Mire a sziklafalhoz érsz már nagy köveken lépdelsz. Én olyan 200 méter hosszúra tippelem a partot. Vannak ott is fizetős napernyők. Van itt egy kemping, így van bolt, taverna, toalett. Egyébként mi két hétig voltunk és ez alatt az idő alatt volt időnk jönni-menni. Én jobban szeretem a csendes, nyugalmat árasztó helyeket, ezért jártunk át Lichnosra.