(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Pargán
Fórum bejegyzései

Takács Róbert Dátum: 2015-01-11 15:44:30
Sziasztok. Mi tavaly voltunk,nagyon-nagyon szép hely. Aki kirándulni is szeret,annak javaslom gyalog átmenni Lichnos beacre. Kb.2,5-3 órás túra,persze megállókkal,fotószünetekkel együtt :) Nagyon szép az út át a hegyen,olívaerdőkön keresztül. A hegytetőn van 2 kis kápolna is. A nagyobbik,teraszos,kilátóstól a legeslegszebb Parga látképe. Amin látszik mind3 öböl,azt onnan fotózták. Licnos beach előtt van kisbolt+kávézó,tehát aki szusszanni akar,nagyon kellemesen megteheti ezt. Magán lent a beachen is van taverna,az is egész jó. Persze mindenhol citrom,narancsfa és banánfa!(3 méter magas tele zöld banánokkal-szeptemberben). Sajnos sehol sincs igazi finom homok,csak apró kavics. Valtoson a vége felé majdnem homok van,de mindenhol máshol apró kavics. Bár nem tapad annyira az emberre,ennek is megvan az előnye. Abszolút nem nyomja a lábat,vizicipő nem kell. Liscnos beach nagyon szép. Mi úgy csináltuk,hogy oda túra,haza vizi taxi 4euróért. Így még változatos is volt. Aki megy Antipaxosra,kint áll meg a hajó a nyílt vizen az öbölben. Mindenképp ússzon ki a partra!!!! Úgy saccolom,hogy kényelmesen lesz 10 perce,csak a parton: Olyan a homok,mint a gipsz,hófehér és olan sima,hogy nem hittem el. A víz ettől pedig egészen valószerűtlenül világítóan világoskék. Teljesen olyan,mint a maldív szigeteken :))) Parga nagyon tartalmas és szép,nekünk eddig ez volt a legszebb hely,ahol a szállásunk volt. 1-2 hét sem elég a felfedezésére. A központi félszigeten van a velencei erőd romja. Onnan is nagyon szuper fotókat lehet lőni és az egész olyan,mint egy labirintus,tele útvesztőkkel,romos falakkal,stb... Nagyon szuper. A városi strandal szembeni kis szigetre is át kell úszni,mert fantasztikus. Oda kell a vizicipő,mert mi mezitláb másztuk meg a kis szigetet és nem a legkomfortosabb úgy. Van kiskápolna,meg minden,de a legjobb az utána lévő részen van,nem szabad megállni,fel kell mászni,ott van egy lépcső rom,ki s van írva,hogy nem szabad felmenni,mert veszélyes,bla-bla... szóval fent van kispad is,ráadásul legtöbbször senki sincs ott,szóval akár romantikázni is lehet :))))) A kilátás pedig nagyon-nagyon szuper. Aki megy,irigylem picit,nagyon jó lesz! Mi a nanos-ban voltunk,nagyon szuper apartmanház,az egyik legigényesebb eddig amiben voltunk. Arra észüljetek még,hogy Parga valamiért drágább,mint egy átlag szárazföldi nyaralóhely,vagy akár sziget. Mármint ez a bolti árakra vonatkozik. Az éttermi árak tökéletesen azonosak a mindenhol tapasztalható árszinttel. Kb. 8-15eur/vacsi-ebéd. A Zorbasban ettünk végig,nagyon jól főznek,de ettünk máshol is,sehol sem csalódtunk. A legolcsóbb bolt a suli,focipálya,stb.. mellett található A...nem emlékszem a nevére,valami A betűs. Mi mondjuk úgy spóroltunk rengeteget,hogy vittünk hűtőtáskában szeletelt sajtokat+szalámikat. Így csak kenyeret kellett venni és a reggelik meg néha a vacsik meg voltak oldva. Összesítve nagyon-nagyon jó választás,pedig ezt úgy mondom,hogy Korfu,Zakynthost is megjártuk már ezelőtt pl. és azok sem semmi helyek,de Parga simán felveszi velük a versenyt :))))
Veronika Dátum: 2015-01-10 21:31:52
Rékasi Ágnes írta ekkor: 2015-01-09 20:20:09
Kedves Veronika! Köszönöm a választ! Akkor majd utánanézünk még :) Esetleg tudnál egy beszámolót küldeni az e-mail címemre a Pargás nyaralásotokról? /Milyen helyeket érdemes felkeresni, akár gyalog is, milyen partokat lehet elérni a környéken stb./ Persze, csak akkor ha van ilyen beszámolód, külön ne fáradj vele, mert tudom, hogy nagyon sok idő megírni (Én Sidariról írtam 28 oldalasat) :) Ha nincs, akkor sincs baj, mert akkor megpróbálom össze szedni a fórumról részletekben :) További szép estét, Ági
Szia Ági! Sajnos nincs beszámolóm a nyaralásról, tavaly miután megjöttünk írtam ide a fórumra egy nagyobb lélegzetvételű dolgot, de az sem volt több oldal. Majd visszakeresem, ha megadod az email címed szívesen elküldöm, illetve ha még eszembe jut vmi infó, azt is. smile Akkor leírtam, hogy mi merre jártunk, mit néztünk meg, holnap megkeresem Neked! üdv: V. smile
Szabolcsi Pálné Dátum: 2015-01-10 16:47:07
Kedves Hetti! Azért jártatok át a Licnosra, mert ott jobb a part, mint mondjuk a Valtoson? Azt tudom, hogy a városi strand nagyon zsúfolt. Ott is gyorsan mélyül? Ott is lehet bérelni napozóágyat? Ha megszomjazunk lehet-e ott inni valamit (csapolt sör, frappé, stb). Veronika már sok mindent leírt, de talán több szem, többet lát. Köszi: Szabolcsiné.
Rékasi Ágnes Dátum: 2015-01-10 14:56:43
Tóth Henrietta írta ekkor: 2015-01-10 09:46:41
Kedves Ágnes! Tudom nem engem kérdeztél a vízitaxiról, de nekem van tapasztalatom. Többször is igénybe vettük. Lichnosra jártunk át. Pargan a kikötőben van egy kis bodega, ott árulják a jegyet. Kb. 5 destináció van. Mi Lichnosra jártunk át. Oda egy retur jegy 8 EU volt. Ott vettük meg. Mutatta a csaj melyik stégtől indul a taxi, vártunk, jött, felszálltunk, jegyet nem kértek, Lichnoson stégnél kitettek bennünket. Pargán a kikötőben van kiírva az oda-vissza menetrend. Te döntöd el melyik taxival jössz vissza. Egyszerűen megállsz azon a stégen ahol kitett a taxi. Kis késéssel, de jön, beszállsz, jegyet itt sem kértek, viszont amikor Pargan szálltunk ki, na akkor kérték és akinek nem volt, azt küldték a bodegához. Valtosra is lehet menni, oda egy retur jegy 4 EU. A három éves kisfiamnak nem kellett jegyet venni. Több taxi is van. Nekünk szerencsénk volt, mert egy szuper új hajóval mentünk. Egy vagány 40 év körüli napszemcsis görög vezette. Úgy repesztettünk, hogy a hajunk csak úgy lobogott a szélben. Csak úgy tapsolt a hajó orra a vízen. Mindenki élvezte, feküdtünk a nevetéstől, és persze vadul kapaszkodtunk a korlátban. Visszafelé is ez az ürge jött értünk. Az élmény akkor sem maradt el. Pár perc alatt Pargán voltunk. A többi ladik az az igazi görögös, pöfögős, nézelődős, sétahajókázós, de azok is nagyon jók lehetnek. Parga egyébként a zegzugos, szűk, igazi görögös utcácskái miatt inkább olyan Santorinis. Sidari egy üdülőfalu, sík terület, nagyjából párhuzamos, jól áttekinthető utcák. Pargan kötelező az eltévedés. El is fogsz tévedni. Mi két hétig voltunk, de Valtosra nem sikerült kétszer ugyan azon az úton átmenni. Nagyon zegzugos, kanyargós, hegymenetes, számunkra átláthatatlan, de ez benne a jó.
Kedves Hetti! Nagyon szépen köszönöm a részletes tájékoztatást a vizitaxival kapcsolatban is! :) Egyelőre nincs is több kérdésem, mert mindenre válaszoltál, ami felmerült bennem! :) Már alig várom, hogy "eltévedhessünk" :D Minden jót, Ági
Tóth Henrietta Dátum: 2015-01-10 09:46:41
Rékasi Ágnes írta ekkor: 2015-01-09 13:04:00
Kedves Veronika! Hű, hát akkor szerintem lemondok a robogózásról! Nem vagyok olyan bátor és kellő tapasztalat hiányában meg abszolút nem mernék ott robogózni, még lehet hogy quaddal/autóval se nagyon, bár szerintem az autó/quad biztonságosabb mint a robogó, mármint abból kiindulva, hogy nem 2, hanem 4 kerék!! Olvastam itt fórumon még a vizitaxiról is. Arról van információd hogy működik? Van külön "kikötője" és menetrendje is? Milyen árban lehet igénybe venni körülbelül? Esetleg interneten lehet erről tájékozódni szerinted? (Menetrend, hova visz el stb.) Egy kérdés még most jutott eszembe: Parga mekkora település Sidarihoz képest? Kisebb/nagyobb vagy kb. ugyanakkora? Csak hogy legyen elképzelésünk :) Szép napot, Ági
Kedves Ágnes! Tudom nem engem kérdeztél a vízitaxiról, de nekem van tapasztalatom. Többször is igénybe vettük. Lichnosra jártunk át. Pargan a kikötőben van egy kis bodega, ott árulják a jegyet. Kb. 5 destináció van. Mi Lichnosra jártunk át. Oda egy retur jegy 8 EU volt. Ott vettük meg. Mutatta a csaj melyik stégtől indul a taxi, vártunk, jött, felszálltunk, jegyet nem kértek, Lichnoson stégnél kitettek bennünket. Pargán a kikötőben van kiírva az oda-vissza menetrend. Te döntöd el melyik taxival jössz vissza. Egyszerűen megállsz azon a stégen ahol kitett a taxi. Kis késéssel, de jön, beszállsz, jegyet itt sem kértek, viszont amikor Pargan szálltunk ki, na akkor kérték és akinek nem volt, azt küldték a bodegához. Valtosra is lehet menni, oda egy retur jegy 4 EU. A három éves kisfiamnak nem kellett jegyet venni. Több taxi is van. Nekünk szerencsénk volt, mert egy szuper új hajóval mentünk. Egy vagány 40 év körüli napszemcsis görög vezette. Úgy repesztettünk, hogy a hajunk csak úgy lobogott a szélben. Csak úgy tapsolt a hajó orra a vízen. Mindenki élvezte, feküdtünk a nevetéstől, és persze vadul kapaszkodtunk a korlátban. Visszafelé is ez az ürge jött értünk. Az élmény akkor sem maradt el. Pár perc alatt Pargán voltunk. A többi ladik az az igazi görögös, pöfögős, nézelődős, sétahajókázós, de azok is nagyon jók lehetnek. Parga egyébként a zegzugos, szűk, igazi görögös utcácskái miatt inkább olyan Santorinis. Sidari egy üdülőfalu, sík terület, nagyjából párhuzamos, jól áttekinthető utcák. Pargan kötelező az eltévedés. El is fogsz tévedni. Mi két hétig voltunk, de Valtosra nem sikerült kétszer ugyan azon az úton átmenni. Nagyon zegzugos, kanyargós, hegymenetes, számunkra átláthatatlan, de ez benne a jó.