Egy nagy kéréssel szeretnék fordulni minden illetékeshez, egy közeli ismerősöm kérésére hivatkozva. AZ Ostrakóban foglaltak szállást a 11-es szobában. A visszaindulás napján annak ellenére, hogy a szoba elhagyása 9 óráig van megadva, a takarítónő már reggel 8-kor ott toporgott illetve a szemét levitellel egyídőben, (mivel az ajtó nyitva maradt) be is ment az apartmanba, hogy el kezdje a takarítást. Azon kívűl, hogy csak morgott, hogy miért nincs még átadásra előkészítve az apartman teljes nyugodtsággal nyitogatta a hűtő ajtót, szekrények ajtaját. Így az ott tartózkodóknak (akik megjegyezném hogy semmivel sem voltak még lemaradva az átadás időpontjához képest) kapkodni kellett. Így a szendvicskészítés is egy rohamkapkodással készült. A lényeg az, hogy mivel az egész egy nagy káosszal párosult, mivel a takarítónő közben mint aki már átvette az apartmant el kezdett takarítani, egy nagyon drága (többezer forintos szeletelelő kés (mindenre jó) ott maradt a mosogatóban. A hiányosságot itthon észre is vették, mivel a kés kölcsön kapott volt. A facebokon rá is írtak rögtön a Alexandra kitelepített idegenvezető nevére (aki amúgy fogadta őket az érkezés napján) , kérve hogy járjon utána a kés meglétének. Ő arra hivatkozott, hogy nem mehet be lakott apartmanba. Nem is ezt kérték tőle - megjegyezném. Azóta a kés állítólag senki sem látta nincs meg. Ezen kívül ég egy hajvasalót is szerettünk volna még vissza szerezni, ami szintén ebben a reggeli kapkodásban (soha nem mondanánk azt, hogy apartmanból való kidobásból) szintén ott maradt. A KÉRÉSÜNK az lenne, hogy aki az adott apartmanban tartózkodik vagy fog tartózkodni, kopogjon már be a 11-es szobába, hátha mégis meg lenne (kés + hajvasaló), és mi (ŐK) vállalnák az utánvétellel való postázással, hogy végre megkapják a terméket. Főleg a kést, mert ahogy azt próbáltam hangsúlyozni, többezer forintos késről lenne szó amit csak kölcsön kaptak. Minden segítséget előre is köszönünk szépen.
Kedves Váradi Zoltán!
Az ismerősei Szabina és Richárd ( a vezetékneveket nem fogom ki írni, mert ők sem vállalták magukat a Fórumunkon ) Sartin nyaraltak az Ostraco házban 11 szobájában, június 23 és 30 között. A hazautazás napján kedden, a kiköltözés reggel kilenckor történt, úgy mint minden héten, a takarítók kilencre jöttek! Az Ostraco melletti kis udvarba a vendégek elrakták a bőröndjüket, mindenki a 11-es szoba kivételével időben jött ki ezért volt lehetősége még a helyszínen az utolsó simításokat rendezni: kivenni a fürdőruhát, törölközőt stb...9.30 után be akartam zárni az udvart, és akkor a vendégek jelezték, hogy még van egy fiatal pár aki pakolászik a szobába, ( Szabina És Richárd ) meg vártam őket, és utána zártam be az udvart.
Nem tudom mi történhetett, vagy nem állították át az órát, vagy csak elhúzódott a pakolás. A takarítóknak 9 órakor el kell kezdeni a takarítást, mert az érkező vendégeknek is el kell foglalni a szobákat időben. .. Nekem Szabina július 2- án csütörtökön már Magyarországról jelzett a magán Facebook oldalamra, hogy hiányol kést, és hajvasalót, mondtam meg kérdezem a takarítókat, és a bent lévő vendéget, meg is tettem, mindenkinek a válasza az volt hogy nem talált semmit. Én úgy gondolom hogy minden tőlem telhetőt megtettem, sajnálom, hogy személyes dolgokat veszítettek el a barátai. Annyit szeretnék hozzá fűzni a dologhoz, hogy az Ostraco házat 8 éve ugyanaz a takarító csapat takarítja, a munkájuk során rengeteg értékes, kisebb nagyobb dolgokat találtak,amikor nem lett meg a tulajdonos, minden nálunk végezte az utazási irodában. Ha valaki érdeklődött az elveszített tárgyak iránt és nálunk voltak mindig KÖLCSÉGMENTESEN meg szerveztük, hogy a tulajdonoshoz jussanak, akkor is ha már Magyarországon volt, és akkor is ha a vendég figyelmetlensége miatt vesztek el ezek a tárgyak. Alexandra