Kedves Fórumozók, kedves leendő Utasok!
Az első csoportom ma indult haza a szigetről és elmondásuk szerint a szeszélyes időjárás ellenére mindannyian nagyon jól érezték magukat :) Remélem, hogy ez az összes idei csoportról elmondható lesz majd. A sziget továbbra is gyönyörű, apartmantulajdonosaink (és én is) nagy szeretettel várják a vendégeket. Megpróbálok néhány, az utóbbi időben felmerült kérdésre választ adni. Új típusú személyigazolvánnyal továbbra is át lehet kelni a szerb és macedón határokon is, de a hivatalos úti okmány az útlevél! Mikor én érkeztem, és ha jól tudom, az első csoportnál sem kértek a macedónok az utasbiztosítást, viszont tavaly előfordult néhányszor, hogy akinek nem volt, annak fizetnie kellett. Természetesen nem fogadják el az EU-s egészségbiztosítási kártyát, mivel nem EU tagállamok. Utasbiztosítást egyébként nem a macedónok miatt kell kötni, hanem saját magunk miatt. Az EU-s kártyát itt a szigeten is csak a kórházban fogadják el és arra jó „hogy ne hagyják meghalni az embert”. Tehát utasbiztosítást kötni erősen ajánlott! Az árak egyenlőre a tavalyiakhoz képest nem változtak: kenyér 0,90€, zsemle 0,35€, 1l tej 1,30€, 0,5l víz 0,50€, 1,5l víz 0,90€, 6db-os ásványvíz 1,80€, 6db-os szóda 4,30€, 1,5l cola 1,80€, dobozos sör 0,90€ (4db 3,20€), dobozos Mythos 1,40 (4db 5,20€) benzin 1,68€. Az idén a parton lévő Maestro és Syrtaki éttermekben utasaink 15% kedvezményt kapnak. Járműbérléseknél továbbra is a Smart a partnerünk, megbízható járművekkel, teljes körű biztosítással, nagy kedvezményekkel, magyar útleírással, részletes térképpel szolgálják ki utasainkat. Kirándulni az idén is a megbízható és profi Mayia Travellel járunk. Az oldal „gyakori kérdések” fülét hamarosan frissítjük az idei friss információkkal (autópályadíjak, fakultatív kirándulások árai és leírása, konyhák felszereltsége stb…) és friss képek is felkerülnek a honlapra. Mindenkinek jó készülődést, tervezgetést kívánok, a kérdésekre itt szívesen válaszolok! A zakynthosi viszontlátásra ;) Vivien
Kedves Vivien! Köszönjük az infókat. 1-én találkozunk, nagyon várjuk már. Üdv: Marcsi Pécsről.