Sziasztok! Félve, merem elkezdeni ezt a beszélgetést és hangsúlyozom, nem pánikot szeretnék kezdeményezni! Más fórumokon olvastam, hogy már beszélgetnek az esetleges Görög becsődölésről. Részemről kezdek aggódni, mivel pont az esedékes időben a "választások" után jún.22-i turnussal indulnánk, kisgyerekkel. Pont ma 35 nap múlva..., tehát túl a 10%-os veszteséggel járó szerződés lemondásról. Olvasom, hogy a Grandtours képviselői, (más fórumokon!) kedvesen nyugtatják a kérdező utasokat ezzel és minden egyéb dologra kiterjedően. Számtalan kérdés került a mi topikunkba, ami nálunk megválaszolatlanul maradt... Szeretném megkérdezni tőletek, hogy Ti hogyan gondolkodtok jelenleg kialakulóban lévő Görög helyzetről, mert ez nem olyan jellegű tüntetésesdi, ami az elmúlt két évben volt. Pl. bennünket mélyen érint a komp közlekedése, szrájkja stb... Várom a véleményeteket, ha Vivien is írna, megtisztelne vele!
Kedves Czicza, kedves fórumozók!
Itt a szigeten a görög válságból érezni semmit nem lehet, hacsak annyit nem, hogy a szokásos áremelkedés az idén elmaradt (kivéve üzemanyagárak). Illetve annyi érezhető még, hogy kevesebb a turista a médiának köszönhető valótlan rémhírek miatt. A helyiek most is nyugodtak és legalább ugyanolyan szeretettel várják a pihenni vágyó vendégeket, mint eddig. Az itteni partnereink csak mosolyognak az otthon terjedő rémhíreken, amikor elmesélem nekik. Hogy mi fog történni a június 17.-ei választás után, azt senki nem tudja, de az biztos, hogy a Grand Tours autóbuszai továbbra is szállítják az utasokat, az apartmanházak, szupermarketek és a turizmusból élő üzletek nem zárnak be. Hiszen a helyiek ebből élnek! A két évvel ezelőtti benzinsztrájk idején is voltak nyitva tartó benzinkutak, egyetlen utasunk sem ragadt egy nappal sem tovább a szigeten. A tavalyi kompos sztrájk pedig annyit jelentett, hogy naponta kevesebb komp járt, de járt!!! De szerintem én hiába nyugatatom leendő utasainkat, inkább erősítsenek meg ebben azok, akik már hazatértek a szigetről. Egy biztos: partnerirodánkkal és apartmantulajdonosaink együtt továbbra is szeretettel várom a Zakynthosra érkező kedves vendégeinket! Irodánk állásfoglalása a görög helyzetről egyébként a facebook oldalunkon is elolvasható: https://www.facebook.com/pages/Grand-Tours-Utaz%C3%A1si-Iroda/120272417994851