(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Zakynthoson
Fórum bejegyzései

Bridzsit Dátum: 2014-08-05 12:35:47
Sziasztok! Vasárnap érkeztünk haza Zakyntosi nyaralásunkból. Az út hosszú, de kibirható, a határokon sem kellett sokat várni. ( újdonság: a magyarok leszállítanak a buszról, és úgy kell bemutatni az okmányokat). Az apartman ( Ibéria) tágas és tiszta, valamint jó helyen van. A szigettúra Szilvivel nagyon jó volt, nagyon sok új információhoz jutottunk, szép helyeken jártunk. Görög esten már többször voltunk, azonban ez volt a legszebb helyen,( igaz nagyon szerpentines volt az odavezető út ) csodálatos a naplemente, alattunk a tenger morajlásával. A műsor nagyon jó volt, a táncosok a vendégek nagy részét bevonták a mulatságba, látszott az arcokon, hogy mindenki élvezte. A vacsora finom volt, különsösen a még meleg pite, illetve a zakyntosi különlegesség a fahéjas-marha hús. Csütörtök este ún. shopping túrán voltunk, de Vivi ,az idegenvezető bemutatta várost, mesélt a görögök mindennapjairól,egyszóval kár lett volna kihagyni. Vacsorázni a Maistro étterembe jártunk( kedvezmény a grandosoknak, illetve magyar kiszolgálás is van), napközben az Ifalos beachen voltunk( fogyasztás ellenében ingyenes a napozóágy egész napra, van homokos és füves rész is), a Cameo szigetet meg kell nézni mindenképp belépő nappal 4€, mely fogyasztható, a bár kikötő felőli oldalán teknősök is láthatóak. Az élelmiszerek, üditők drágábbak mint nálunk, a boltok árai között van minimális eltérés, ( Vivi elmondta, hogy melyik super marketben vásároljunk). Az egyetlen negatívum az , hogy hamar eltelt az egy hét, köszönjük a Grand-Toursnak, hogy már ötödik éve hozzák nyaralásainkon ugyanazt a színvonalat, Viviennek, hogy bármikor fordulhattunk hozzá, akár éjszaka is ( bár sokszor az utasok megnehezítették a dolgát, mert nem fogadták el a görög szokásokat, hogy buszon nem eszünk-iszunk), a sofőröknek a biztonságos utazást. A kint lévőknek , illetve az ezután utazóknak jó nyaralást kívánok!
Galambos Zoltán Dátum: 2014-08-05 08:56:26
Sziasztok!! A párommal most érkeztünk haza nászutunkról! Ibéria apartman 7-es szoba. A buszos út hosszú,de ki lehet bírni.Az apartman nagyon jó.Mi Vivien segítségéval 3napra béreltünk autót a Smart kölcsönzőből és így bejártuk a szigetet. Nagyon sok szép helyre eljutottunk. Nem túl gyakorlott vezetőknek nem ajánlom a jármű kölcsönzést,mert hát a sziget közlekedése nem egyszerű. Fakultatív programokból a görög est és a Kaiki kiránduláson vettünk részt.A Kaiki kirándulás nagyon jó volt kivéve a Caretta-caretta "üldözést! Ez nem teknős les hanem üldözés.Egy két tekit üldöz sok hajó...hát sajnáltam Őket.Aki teknőst akar látni reggel menjen le a kikötőbe és az öreg halász eteti Sostyst, pár Eu-ért megsimogatható és még meg is etetheti. A görög est jó volt de így utólag inkább még egy napra maradt volna az autó és még pár helyre elmentünk volna. A Navagio öbölbe és a Blue Caves-be mi Agios Nicolaos kikötőböl mentünk, 30EU kettőnknek. A kék barlangoknál bementünk a barlanba és megáltunk fürdeni.No ezt a nagy hajóval nem hiszem,hogy megtehetik. El grecoban és az OleOle tavernában vacsoráztunk.Mindkettőt ajánlom. Minden nagyon szép és jó volt.A sziget csodálatos. Ha valakinek kérdése lenne szívesen válaszolok. Útvonaltervet GPS koordinátákkal is küldök. Egy negatív dolgot tapasztaltam. Az autóbuszvezetők nagyon tapasztaltak és segítőkészek.A csomagokat viszont dobálják és nem törödnek azzal,hogy esetleg törékeny dolog is lehet benne.A lényeg hogy bent legyen. Szerencsére nagyon-nagyon becsomagoltunk mindent így nem tört el semmi.De amit láttam átszállásoknál az még a gondos csomagolás ellenére is aggodalommal töltött el.Szerintem erre jobban kellene figyelniük hiszen ami nekik csak egy bőrönd az másnak értékes ajándékokat,emlékeket vagy bármi más törékeny tárgyat tartalmazhat. Kérdéseket a [email protected] várom. Üdv mindenkinek. Az utazóknak jó pihenést !!!!
Pataki Gréta Dátum: 2014-08-04 19:16:05
Rácz Anna írta ekkor: 2014-07-15 10:57:10
sziasztok! A Contessina apartmanról szeretném megosztani veletek élményeimet. Párommal kb 2 hete voltunk ott, és nagyon tetszett mindkettőnknek, csak ajánlani tudom mindazoknak, akiket nem zavar az éjjeli/késő esti zene, amely a közeli éttermekből jön. Persze nem túl hangos, de ne egy lakatlan szigetre számítsunk. Az apartman elhelyezkedése kiváló, minden könnyen megközelíthető. Nem messze, jobbra elindulva van egy expressz, ott a legolcsóbban az árak. Maga az apartman is tiszta, kellemes hangulatú, az erkélyekről szép kilátás nyílik. A tulajdonos nagyon kedves, mindenben lehet rá számítani, csak némi angol nyelvtudás szükséges hozzá, és már kész is :) Az apartman éttermében vacsoráztunk szinte minden nap, kiváló volt, itt érzi az ember, hogy valóban körbeugrálják. Habár nincs ingyen bor, mint ahogy azt sok más étterem előtt hirdetik /egyébként csak egy kancsó az ingyenes/, de ne is sajnáljuk. Aki az ingyen borra hajt annak már régen nem éri meg. Az ételek isteni finomak, nagy adagok, meglepetéssel mindig szolgálnak, és a 20%-os kedvezmény is fix az apartman vendégeinek. Minden nap más menü akciójuk van, amik 6-tól 10 euroig mozognak, lehet választani 3 féle étel közül ha netán az étlapon lévőket valaki sokallná. Egyébként az éttermi árak egyformák mindenhol, max 1 eurós különbség van. A programok nagyszerűek, az egész napos hajókirándulást kár kihagyni, főleg azoknak, akik tudnak úszni, mivel a fürdőzések a megállókban nagyon klasszak. A beach-en lehet napágyakat bérelni, 6 euró egész napra 2 napágy ernyővel. A végében / tengerrel szemben és jobbra a végén/ van egy pálmafaszerű napernyős rész is, ott ha több napra veszel előre bérlést, akkor olcsóbb. Kellemes nyaralást!
Kedves Anna! :) Barátaimmal szeptember 6-án indulunk Zakynthosra, szintén a Contessina apartmanba. Érdeklődni szeretnék hogy az apartmanhoz közel van valamilyen hipermarket vagy szupermarket ahol be lehet vásárolni??? Illetve az autóbérlési lehetőségek érdekelnének még, erről tudnál némi infót adni!?? :) Köszönöm.
Meszlényi-Kovács Ildikó Dátum: 2014-08-04 14:43:03
Sziasztok! Gondoltam,hogy megosztok egy-két hasznos gondolatot azokkal akik a Zakynthosi nyaralásukra készülnek! A párommal 07.18-07.26-ig töltöttünk egy csodálatos hetet a szigeten! A George and Sofia apartmanban voltunk elszállásolva az 1/5-ös szobában! Az apartman kulturált,nagyon szép, a tulajdonosok kedvesek! Ami negatívum volt a mi szobánkra vonatkozóan: az ágyak sajnos agyon használtak, a rugók recsegnek-ropognak,nyomnak mivel jobban kiállnak a matracból a kelleténél! A fürdő picike (amivel még nem is lenne semmi gond) de a kellemetlen szagokat amik onnan jöttek nem tudtuk megszüntetni! Szerintük eresztett a wc. Agios Sostis gyönyörű, a mellette lévő Laganasba érdemes átsétálni. Aki bulizni szeretne annak ideális,nagy ott az éjszakai élet tele (részeg) fiatallal . A suvenir boltjai nagyon jók,jók az árak és nagy a választék. Strandolásra a strandot Laganasban nem ajánlom,koszos sajnos. A sziget fővárosába helyi járatos busszal mentünk! Laganas központjából indul a busz és Zakynthos város buszpályaudvarán tesz le. Könnyű eltalálni onnan a város szívébe,minden ki van táblázva. 1,60/fő a buszjegy,kb 20 perces út. Ha így megy valaki ugyan azt látja mint a Grand által szervezett 12 euro/ fős fakultatív progin. A buszok késésére rá lehet számolni kb 15 percet. A fővárost egyszer érdemes megnézni,bár egy délután bőven elegendő rá. A hajókirándulásra és a Görög estre fizettünk be a fakultatív programok közül. A hajókirándulás gyönyörű szép volt főleg a Navagio öbölnél való megállás:-)! Csodaszép, kristálytiszta víz...:-)! Néhány észrevétel: ha valaki kicsit is úgy érzi,hogy nem bírja a hullámokat vigyen magával gyógyszert,nagyon ring a hajó. Szükséges még kalap a nap ellen,nagyon tűz és a kirándulás egész napos! Az öbölben való kiszálláshoz szükséges tengerjáró cipő vagy papucs,kicsi fehér kavicsok vannak (amik csodaszépek) de szétszúrják a talpat. A Görög esten a program változatos volt, a hely szép,az étel finom csak kevés. Amit külön kiemelnék az a desszert...Friss gyümölcstál volt ígérve e-helyett kaptunk kb 10 kis kocka dinnyét pálcikára felszúrva. Ettől többet vártam,pláne ennyi pénzért. Az út nagyon kacskaringós ami felvisz a Görög est helyszínére,tehát itt is javaslom a gyógyszert annak aki nem bírja az utazást! Mi egész héten a Maestro étteremben ettünk! A személyzet nagyon kedves,barátságos,az étel Isteni,az árak korrektek! Mivel a Granddal utaztunk kaptunk 10% engedményt ,plusszba az volt az észrevételünk,hogy minél többször jártunk oda annál nagyobb adagokat adtak :-)! Dolgozik ott egy magyar hölgy: Gabi! Nagyon kedves volt velünk,öröm volt oda járni enni! Amit utoljára említenék és sajnos a legnagyobb negatívum volt a nyaralásunk alatt az a telepített idegenvezető: Vivien viselkedése. Akárhányszor kérdésünk lett volna vagy lerázott bennünket vagy olyan minősíthetetlen stílusban válaszolt nekünk ami felháborító volt! 2 busz ment Zakynthosra tehát sok ember az ő tudására volt utalva ha bármi kérdés,kérés vagy probléma merült fel. Sajnos nem szívesen fordultunk hozzá. Viszont kiemelném azt is,hogy az odafelé úton is és a vissza felé úton is a sofőreink nagyon kedvesek voltak,köszönöm nekik itt is,hogy épségben oda és haza szállítottak minket valamint a segítőkészségüket is! Záráskép: a sziget egy csodaszép mesevilág ahová érdemes elmenni legalább egyszer az életben :-)! Üdv. mindenkinek aki pedig még az út előtt van annak jó nyaralást kívánok! Kispárnát és plédet vigyetek a buszra (hosszú lesz az út,de megéri:-) )!
H.Jocó Dátum: 2014-08-01 09:00:16
Mireider Csaba írta ekkor: 2014-08-01 00:12:24
Kedves József!! Agios Sostisban úsztam 2szer teknőssel,a parton lesz 2 db kőfal,biztosan megtalálod majd,ott mentem be,kb 5-8m mély lehetett a víz,majdnem egyvonalban voltam a Cameo szigettel,ott bukkantam az elsőre,a másodikra a Cameo szigetnél,ott amúgy is nagyon jól lehet búvárkodni mert van egy hatalmas zátony,rengeteg hallal,tengeri sünnel csillagal.Laganas kikötője felé úsztam a szigetről(balra a kis öböl végén),ott bukkantam egy elég nagyra,több ott búvárkodó magyarnak is szóltam,kiabáltam hogy találtam egy tekit,többen úsztunk vele Laganas irányába,sokszor jött fel levegőt venni,a páncélját is tudtuk simogatni szelíd volt nagyon.A másik 2 őt a teknős szigetről beúszva az egyik kisebbik sziget felé találtam.Ott is érdemes búvárkodni.
Kedves Csaba! Köszönöm az infót, remélem nekem is lesz szerencsém hozzájuk ;)