Sziasztok!!!
Múlt héten jöttünk haza a párommal Agios Sostis-ból.
A George&Sofia apartmanban szálltunk meg.
Nagyon szép volt az apartman,a kertje csodás a hatalmas éjjel megvilágított pálmákkal és rózsákkal.
Jó érzés volt reggelente az erkélyen reggelizni,kávézni.
Az apartmannal kapcsolatban 1 nagatívumot szeretnék említeni!!!!
A prospektusban 500m távolságot ír a part-tól,ezt a helyileg légvonalban számolják,és mivel nekünk sajna nincsen szárnyunk,így bő 1 km a part gyalog,kb 10 perc séta.
Agios Sostis partja nagyon szép és tiszta gyönyörü panoráma nyílik a teknős szigetre és a Cameo szigetre is.
Ami hátránya,hogy nagyon keskeny,így a nagyok hullámok simán a napozó ágyakig érnek,ha pedig gyékényen fekszel akkor frissítő élményed lesz.
Szélesebb part kb 30 perc sétára található,Laganas.
Laganas partja számomra minősíthetetlen!Szemetes,büdös magyarul undorító volt számunkra.
Hozzá teszem ez nem a görögök hibája,hanem a sok fiatal angol és olasz igyéntelen fiatalé.
Laganason túl sétálva elérjük a Kalamaki Beachet ami gyönyörü hely,kristály tiszta vízzel.megéri az 1 óra séta a szállástól,1 szer a héten legalábbis :)
Enni a Maestro tengerpart meletti tavernában ettünk,az Olé Olé éttermet és a Sirtakit is nagyon dicsérték.
A Sirtakiban este 6 és 8 között 10 euro-ért svéd asztalos vacsi van.
Hétfőn voltunk a hajós szigettúrán amit a Grand szervez a helyi utazási iroda szárnyai alatt.
Gyönyörü volt,mindenkinek ajánlom,a Navagio-nál töltött időt kicsit keveseltem...
Kedden autót béreltünk teljes biztosítással 55 euro volt,targa tető,légkondi elektromos ablak stb.
Bejártuk a szigetet,mindnekinek ajánlani tudom a következő helyeketmezek lehetnek sorrendben uti célok is.
Agios Sostis-Lithakia-Ag. Leon-Porto Roxa-Porto Limnionas-Porto Vromi-Navagio kilátó-Skinari cape-Ag.Nikolaus-Mikro Nisi.Xigia Beach -Zakynthos-Banana Beach.
Szerdán görög esten voltunk,szép helyen van egy durva szerpentinen vezet az út busszal visnek hoznak viszont könyörögni kell a kajának és főleg a bornak hogy bent maradjon!
A kaja finom volt,de kóstoloi szintü,számunkra nagyon kevés volt!!!!!!!!
Naplemente szép lett volna,ha az nap este nincsen beborulva,így szinte semmit nem láttunk belőle :( :( :(
A teknős szigetre helyi taxi hajóval mentünk (Vivien intézi),9 euro/fő volt.
5óra múlva jött értünk,nagy élmény volt bár napernyőt nem lehet leszúrni ,büfé pedig egy büfé hajón van ami a parton köt ki.Mindnekinek ajánlom,hogy reggel 8 körül menjen ki a kikötübe Agios Sostis és Laganas határára(Cameo sziget),teknőst simogatni,Sotiris szinte minden nap jött kajálni és pár centért simogatni is lehet.hatalmas példány.
Én sima pipás búvárszemüveggel az egy hét alatt 4szer úsztam teknőssel,hatalmas élmény!
A Cameo sziget is jó kis hely nappal 4 euro este 10euro a belépő ami lefogyasztható!
A busz út nem rejt sok titkot,sok állás a határokon 50%ban nem lehet elérni a reggeli kompot,kb 30óra az út.
A buszok és sofőrök messze a legjobbak szerintem!
Üdv !!! Csabi& Móni Tatabánya
Szia Csaba!
Köszönjük a beszámolót, nagyon lelkesítő volt ;) nagyon várom, hogy mi is induljunk.
Egy kérdés ha lehet: hol sikerült teknőssel úszni? Laganas öböl?
Válaszod előre is köszönöm.