(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Zakynthoson
Fórum bejegyzései

Kassainé Szemán Katalin Dátum: 2013-07-29 19:19:31
H.Szilvia írta ekkor: 2013-07-20 15:29:01
kalispera, Geri! Mindent kóstoljatok meg, álljatok sorba többször is, és vegyétek meg őket a hozzátok legközelebb lévő kisboltban olcsóbban. Üdv: Geri” A kisboltban is tudtál kóstolni? A borokhoz is kaptál diszdobozt? A kereskedők nagy tételben vásárolnak, nincsenek tárolásra berendezkedve, és hogy ne maradjon rajtuk a bor vagy az olaj, engedményeket is szoktak adni. A kóstolás lényege pedig az, hogy csak azt vedd meg, ami izlik, ne zsákbamacskát vigyél haza. Emlékszel Geri, a kiránduláson mondtam, hogy a hegyekben milyen nehéz az élet, nincsenek szállodák, tavernák, éttermek, a gazdák a saját készitésű termékeiket próbálják eladni nyáron a turistáknak. Nincs itt semmiféle LEHÚZÁS, de ugye Te sem várod el a helyi kereskedőtől, hogy egy busznyi embert hétről hétre a saját pénzéből vendégeljen meg?? Dimitris, tudod akkor is mosolygott, amikor lehet éppen Te nyúltál a 3. pohár bor után és a végén mégsem vettél semmit. A busznak az egy negyede vásárol, a többi pedig kóstol. Ez a kóstoltatás is hozzátartozik a görög vendégszeretethez, még ha némely esetben a kereskedő fizet rá. Geri ! Még nem jártam végig a sziget összes kereskedőjét, hogy megnézzem, hol lehet 20-30 centtel olcsóbban vásárolni, de egy idegenvezetőnek nem is ez a dolga, hanem a táj, a nevezetességek, a kultúra, stb bemutatása. Örülök, hogy leirtad " rengeteg szép dolgot láttunk, és sok érdekességet tudhattunk meg az idegenvezetőnk jóvoltából a görög kulturáról, történelemről, politikáról és még pletykákat is hallhattunk valamint alkalmunk volt rengeteg helyi dolgot megkóstolni is." Kár, hogy rögtön ott, nem vállaltad fel magad és nem kérdeztél meg, mert szivesen elmondtam volna ezeket is. Én viszont felvállalom magam és csak annzit mondok Neked: zárd szivedbe Görögországot, s boldog leszel. Szilvia, az idegenvezető
ÉÜdvözletem Szilvi néni! Én ehhez annyi fűznék hozzá, ami remélem a Geri is elolvas majd, hogy a borkóstolón beleszerettünk ezekbe a finom borokba, ezért vásároltunk is a pincészetben, és úgy gondolom, azért a pénzért -amiért itthon egy üveg minőségi bort sem veszek - 3 üveg valóban finom borhoz sikerült hozzájutnunk. Nem értem azokat, akik a kákán is csomót keresnek. Mi egy fantasztikus nyaraláson vettünk részt, amit köszönünk! Jövünk még! :-)
Kassainé Szemán Katalin Dátum: 2013-07-29 18:33:13
Üdv mindenkinek! Mi július 12-21-ig voltunk Zakynthoson. Szállásunk a George & Sofia apartmanban volt, ami amellett,hogy kedvezményes apartman, jól felszerelt, gyönyörü kertje van és a házigazda házaspár nagyon kedves. A kitelepített idegenvezetőnk Vivien nagyon kedves, segítőkész. Nem igaz,ami t többször olvastunk, hallottunk róla, hiszen bármikor bármiven a segítségünkre volt. Ugyanez igaz a fakultatív programjaink idegenvezetőjére, Szilvire, akitől minden információt megkaptunk a szigettúrák során, amit csak lehetett. Amit viszont mi tapasztaltunk, voltak olyan emberek, akiknek semmi nem volt jó, nekik üzenem, hogy legközelebb inkább maradjanak otthon és a hülyeségükkel ne keserítsék meg se nyaralótársaik, se az egész nyáron lelkiismeretesen robotoló grandos dolgozók életét! A sziget csodálatos, a falu kikapcsolódásra ideális, a tenger hihetetlenül tiszta, a teknősök pedig tündériek! Zakynthos egy elbűvölő mesevilág, ahová, ha lehetőségünk engedi, biztosan visszatérünk! Köszönjük a GrandToursnak a csodálatos nyaralást!
Sohajda Norbert Dátum: 2013-07-29 15:36:03
Brandon írta ekkor: 2013-07-29 13:15:58
Sziasztok! Pénteken indulunk a párommal a szigetre és érdeklődnék hogy autóbérlésnél van e Grandos kedvezmény valahol? Mennyi egy napra a bérlés. A buszokon lehet vásárolni kávét üdítőt?
Kedvezmény nem nagyon van bérlésnél de elintézik neked meg nem vernek át a kölcsönzöbe.de étkezésnél nekünk volt kedvezmény a sirtakiba tavernába de úgy is elmodja az idegenvezető .van buszon hűtött üditő kv még sör is forintért:-)
Brandon Dátum: 2013-07-29 13:15:58
Sziasztok! Pénteken indulunk a párommal a szigetre és érdeklődnék hogy autóbérlésnél van e Grandos kedvezmény valahol? Mennyi egy napra a bérlés. A buszokon lehet vásárolni kávét üdítőt?
Vági Judit Dátum: 2013-07-28 21:28:02
Sziasztok! Valaki járt már a Jenny apartmanban,mennyire felszerelt? Mit vigyünk magunkkal főleg konyhai kiegészítőre gondolok . Köszönöm ha valaki tud válaszolni!