kalispera, Geri!
Mindent kóstoljatok meg, álljatok sorba többször is, és vegyétek meg őket a hozzátok legközelebb lévő kisboltban olcsóbban. Üdv: Geri”
A kisboltban is tudtál kóstolni? A borokhoz is kaptál diszdobozt?
A kereskedők nagy tételben vásárolnak, nincsenek tárolásra berendezkedve, és hogy ne maradjon rajtuk a bor vagy az olaj, engedményeket is szoktak adni.
A kóstolás lényege pedig az, hogy csak azt vedd meg, ami izlik, ne zsákbamacskát vigyél haza.
Emlékszel Geri, a kiránduláson mondtam, hogy a hegyekben milyen nehéz az élet, nincsenek szállodák, tavernák, éttermek, a gazdák a saját készitésű termékeiket próbálják eladni nyáron a turistáknak.
Nincs itt semmiféle LEHÚZÁS, de ugye Te sem várod el a helyi kereskedőtől, hogy egy busznyi embert hétről hétre a saját pénzéből vendégeljen meg??
Dimitris, tudod akkor is mosolygott, amikor lehet éppen Te nyúltál a 3. pohár bor után és a végén mégsem vettél semmit.
A busznak az egy negyede vásárol, a többi pedig kóstol.
Ez a kóstoltatás is hozzátartozik a görög vendégszeretethez, még ha némely esetben a kereskedő fizet rá.
Geri ! Még nem jártam végig a sziget összes kereskedőjét, hogy megnézzem, hol lehet 20-30 centtel olcsóbban vásárolni, de egy idegenvezetőnek nem is ez a dolga, hanem a táj, a nevezetességek, a kultúra, stb bemutatása.
Örülök, hogy leirtad
" rengeteg szép dolgot láttunk, és sok érdekességet tudhattunk meg az idegenvezetőnk jóvoltából a görög kulturáról, történelemről, politikáról és még pletykákat is hallhattunk valamint alkalmunk volt rengeteg helyi dolgot megkóstolni is."
Kár, hogy rögtön ott, nem vállaltad fel magad és nem kérdeztél meg, mert szivesen elmondtam volna ezeket is.
Én viszont felvállalom magam és csak annzit mondok Neked:
zárd szivedbe Görögországot, s boldog leszel.
Szilvia, az idegenvezető
Üdvözletem Szilvi néni !!!!!!!!!
Mi tavaly voltunk zakinthoson a granddal, jól éreztük magunkat, voltunk a kötelező programokon, igaz a szigettúrát összevissza pakolgatták végül pénteken mentünk,. Aznap nagyon rossz idő volt egy kétnapos esős hidegfront elspő napja volt, de valóban szép helyeken voltunk, és Szilvia mindent elmondott, sőt még annál is többet. Velünk volt a 7 éves lányom, Regina aki a fényklpeket nézegetve a mai napig sorolja az ott történteket. Szóval én rosszat nem tudok mondani.
Regina a szívébe zárta Szuilviát és szerintem fordítva is. Üdv.: Regina szülei !!!!!!!!és persze Regina.........