(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Tolon
Fórum bejegyzései

Tóthné Unger Veronika Dátum: 2015-04-23 18:28:47
Persze így van. Én sem fogom lemondani az utat, de azért okoz némi izgalmat. Mi is utaztunk a balkáni háború alatt is. Utána is, mikor Macedóniában konvojban száguldottak át a buszok az országon, és a békefenntartók sátraik mindenfelé ott voltak, meg a tankok, harckocsik. 2000 óta minden évben Görögországban nyaralunk. Ott voltunk az üzemanyag válságos időben is, sőt autót , motort is béreltünk, vállaltuk a kockázatot, mert menni akartunk , látni , minél többet. Nekem most nem más miatt vannak gondjaim, mint érdemes -e eurót venni, vagy várjunk hogy alakul a fizetőeszköz milyensége addig. Ugyanis mi már több hónapon keresztül gyűjtjük az eurót, hogy utazás előtt megfelelő mennyiséget váltsunk.
Tóth Henrietta Dátum: 2015-04-22 09:34:38
Tóthné Unger Veronika írta ekkor: 2015-04-21 21:16:14
Erről mi a véleményetek? Valóban ennyire kockázatos Gr.országba utazni : " LÁTJUK A VESZÉLYT, TEHÁT NINCS VIS MAJOR Mivel számolhatunk a fizetésképtelenség forgatókönyvével, kártérítést sem követelhetünk, ha emiatt elmarad egy utazás, vagy nem azt a szolgáltatást kapjuk, amit megrendeltünk – magyarázta a VS.hu-nak Salamon András turisztikai szakjogász. Vis majorra ugyanis csak akkor lehet hivatkozni, ha előre nem látható és elháríthatatlan okból következik be az esemény. Márpedig Görögországban most előre láthatók az efféle kockázatok, és ez éppenséggel sokakat is érinthet, hiszen az egyik legnépszerűbb ország, ahol a magyarok egy-két napnál többet is szívesen eltöltenek. A KSH adatai szerint tavaly 114 ezer honfitársunk töltötte ott a szabadságát, ennél többet gyakorlatilag csak a szomszéd országokban, elsősorban Ausztriában és Szlovákiában, valamint Németországban vagy Olaszországban időzünk kedvtelésből." A teljes cikk itt található : http://vs.hu/gazdasag/osszes/meg-kezet-is-csokolnak-a-gorogok-ha-euroval-fizetunk-0420
Mindenkinek szíve-joga eldönteni, hogy milyen kockázatot vállal be. Embere válogatja. Én már utaztam akkor is amikor Belgrádban tankokkal voltak bent és lőttek is. Kikerültük Belgrádot és eljutottunk görögbe. Voltam már akkor görögben, amikor Athénban a fakultatív programot azért nem tudtuk normálisan végig csinálni, mert egy nagy munkás tüntetés miatt olyan dugóba kerültünk a belvárosban, hogy két órát csúsztunk, de hozzánk a kutya sem szólt. Évek óta megy már a huzavona görögben, mindig van valami. Mindig van valami amitől úgy lehetne dönteni, hogy inkább nem megyek, de én minden évben elutazom, de még soha nem éreztem ennek semmilyen hátrányát. Aki félős és félti a pénzét az utazzon olyan helyre, amiben nem kételkedik.
Tóthné Unger Veronika Dátum: 2015-04-21 21:16:14
Erről mi a véleményetek? Valóban ennyire kockázatos Gr.országba utazni : " LÁTJUK A VESZÉLYT, TEHÁT NINCS VIS MAJOR Mivel számolhatunk a fizetésképtelenség forgatókönyvével, kártérítést sem követelhetünk, ha emiatt elmarad egy utazás, vagy nem azt a szolgáltatást kapjuk, amit megrendeltünk – magyarázta a VS.hu-nak Salamon András turisztikai szakjogász. Vis majorra ugyanis csak akkor lehet hivatkozni, ha előre nem látható és elháríthatatlan okból következik be az esemény. Márpedig Görögországban most előre láthatók az efféle kockázatok, és ez éppenséggel sokakat is érinthet, hiszen az egyik legnépszerűbb ország, ahol a magyarok egy-két napnál többet is szívesen eltöltenek. A KSH adatai szerint tavaly 114 ezer honfitársunk töltötte ott a szabadságát, ennél többet gyakorlatilag csak a szomszéd országokban, elsősorban Ausztriában és Szlovákiában, valamint Németországban vagy Olaszországban időzünk kedvtelésből." A teljes cikk itt található : http://vs.hu/gazdasag/osszes/meg-kezet-is-csokolnak-a-gorogok-ha-euroval-fizetunk-0420
Nyüstiné Fehér Andrea Dátum: 2015-03-30 11:35:45
Bihari Agi írta ekkor: 2015-03-25 14:37:07
Kedves Andrea! A hivatalos álláspont szerint, kiskorúak külföldre utazása esetén javasolt, hogy a kiskorú vagy a vele utazó személy vigye magával a szülők (ha csak az egyik szülővel utazik, akkor a másik szülő) magyarul és a meglátogatni szándékozott - illetve a tranzit - ország nyelvén készült, vagy fordítással ellátott hozzájáruló nyilatkozatát a gyermek külföldre utazásához és ottani tartózkodásához. Amennyiben a hozzájárulási nyilatkozat lefordítása a meglátogatni szándékozott ország nyelvén nehézségekbe ütközik, úgy az angol vagy német fordítás is elegendő lehet. Hivatalos fordítás nem szükséges. A szülői hozzájárulási nyilatkozat kiállításához nincs egységes uniós formanyomtatvány, de az interneten találhatóak honlapok, ahonnan le lehet tölteni különféle verziókat. A nyilatkozatban az alábbi adatokat célszerű feltüntetni: *a kiskorú, a kísérő és a szülő(k) adatai (születési adatok); *a kiskorú utazásra jogosító okmányának száma; * a külföldi tartózkodás célja, helye. Az utazási iroda eddigi tapasztalatai azt mutatják, hogy a határokon nem nagyon szoktak keresgélni ki kihez tartozik, ha az egyik szülővel vannak a gyerekek, nem szoktak a papírt kerni. Amennyiben úgy döntenek, hogy megcsináljak a hozzájárulást igazoló dokumentumot, azt mindenképpen közjegyző előtt kell aláírni. Az angol verzio eseteben biztosan sokkal olcsóbban meg lehet úszni, ha magunk készítjük el az angol verziót is, és csak az aláírások hitelesítése történik a közjegyző előtt. Üdvözlettel Bihari Agi
Kedves Ági!Köszönöm a válaszát!Mindannyian nagyon várjuk már az utazást!A nyilatkozat ügyében nem tudom még mi lesz,egy közjegyzöi hitelesítés nem olcsó mulatság!Üdv Nyüstiné Andi
Bihari Agi Dátum: 2015-03-25 14:42:09
Tóthné Unger Veronika írta ekkor: 2015-03-22 13:51:29
Köszönöm Ági! Még csak annyi kérdésem lenne, hogy ugye az Eleana házhoz nem tartoznak napágyak? Ha nem, akkor saját dolgainkat, pl. napernyő, nyugodtan kint hagyhagytjuk-e , szokás-e ott ez?
Kedves Veronika! Az apartmanháznak nincsenek saját napágyai, napernyői, de előtte lehet bérelni, és több kávézó is van, ahol fogyasztás ellenében használható napozóágy nehány órára. természetesen a parton saját napernyőjét, gyékényét is nyugodtan használhatja mindenki. Udvozlettel, Bihari Agi