Erről mi a véleményetek? Valóban ennyire kockázatos Gr.országba utazni : " LÁTJUK A VESZÉLYT, TEHÁT NINCS VIS MAJOR
Mivel számolhatunk a fizetésképtelenség forgatókönyvével, kártérítést sem követelhetünk, ha emiatt elmarad egy utazás, vagy nem azt a szolgáltatást kapjuk, amit megrendeltünk – magyarázta a VS.hu-nak Salamon András turisztikai szakjogász. Vis majorra ugyanis csak akkor lehet hivatkozni, ha előre nem látható és elháríthatatlan okból következik be az esemény.
Márpedig Görögországban most előre láthatók az efféle kockázatok, és ez éppenséggel sokakat is érinthet, hiszen az egyik legnépszerűbb ország, ahol a magyarok egy-két napnál többet is szívesen eltöltenek. A KSH adatai szerint tavaly 114 ezer honfitársunk töltötte ott a szabadságát, ennél többet gyakorlatilag csak a szomszéd országokban, elsősorban Ausztriában és Szlovákiában, valamint Németországban vagy Olaszországban időzünk kedvtelésből." A teljes cikk itt található : http://vs.hu/gazdasag/osszes/meg-kezet-is-csokolnak-a-gorogok-ha-euroval-fizetunk-0420
Mindenkinek szíve-joga eldönteni, hogy milyen kockázatot vállal be. Embere válogatja. Én már utaztam akkor is amikor Belgrádban tankokkal voltak bent és lőttek is. Kikerültük Belgrádot és eljutottunk görögbe. Voltam már akkor görögben, amikor Athénban a fakultatív programot azért nem tudtuk normálisan végig csinálni, mert egy nagy munkás tüntetés miatt olyan dugóba kerültünk a belvárosban, hogy két órát csúsztunk, de hozzánk a kutya sem szólt. Évek óta megy már a huzavona görögben, mindig van valami. Mindig van valami amitől úgy lehetne dönteni, hogy inkább nem megyek, de én minden évben elutazom, de még soha nem éreztem ennek semmilyen hátrányát. Aki félős és félti a pénzét az utazzon olyan helyre, amiben nem kételkedik.