(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Korfu-Sidarin
Fórum bejegyzései

Szép Erika Dátum: 2014-06-20 12:49:08
Bartáné Janó Edit írta ekkor: 2014-06-19 21:36:22
Mi is július 4-én indulunk a Katarinába!! Debrecenből autóval...
Szia! Mi is július 4-én indulunk Debrecenből és szintén autóval.... :) Hány óra körül tervezitek az indulást?
Sólya Nándor Dátum: 2014-06-20 11:08:19
Sárkány Sándor írta ekkor: 2014-06-16 21:21:13
Tisztelt Nándor! Én is egy viszonylag friss élménybeszámolóra támaszkodva írtam a dolgokat,mert aki írta szintén ott szált meg a Lénában,és pár hete jött haza. Tehát elnézését kérem ha inkább az ő észrevételeit írom meg a kérdezőnek,mint az önét, aki igaz hogy mindenben naprakész,de jelenleg nem tartózkodik a Léna apartmanban.
Kedves Sándor!Nincs semmi probléma....igaza van abban,hogy most nem vagyok lennt.Tehát a naprakész dolgokat nem tudom most megmondani percről percre.nem baj ha más észrevételeit írja meg,mert esetleg az a valaki lennt volt éppen nemrégen.Mi és a többi fórumozó ezekből az észrevételekből és természetessen a saját tapasztalatokból tudunk képet alkotni az éppen aktuális helyzetről.Aki lennt volt kérjük tisztelettel...írja meg a naprakész dolgokat amiket tapasztalt,hogy az utána utazók tudjanak kalkulálni.Köszönjük előre is mindenkinek és önnek is Sándor.Üdv:Nándi smile
Sólya Nándor Dátum: 2014-06-20 10:52:28
Olivér írta ekkor: 2014-06-18 23:33:33
Szia! Én is hasonlóan gondolom, mint te,már csak barátnőmet kellene meggyőzni a dologról! :D Félek, hogy ránk rohad, vagy megromlik és egész görög nyaralásunkat a wc-n töltjük, az meg nem hiányzik! Szalámit érdemes vinni mindenképp, mert amikor mi voltunk 3 éve már akkor nagyon drága volt, úgy rémlik hogy ilyen kis csomag szeletelt szalámi olyan 2,5-3,5 Euró körül mozgott. Mi akkor úgy csináltuk, hogy reggeli az itthonból hozottból(disznóságok, szalámi), meg néha vacsira is. Napközben meg ettünk vmi meleget gyrost vagy beültünk egy étterembe. Szerintem ezzel elég sokat meg lehet spórolni. Mi vittünk olajat is, meg rizst is. Volt hogy vettünk tojást és csináltunk reggelire rántottát, vagy a rizs mellé vettünk kolbászt az ottani közeli hentestől. Na mindegy így sokat meg lehet spórolni. Mi 660 Eurót viszünk ketten, de úgy hogy akarunk kirándulgatni is, meg elvileg úgy számoltuk, hogy bőven elég legyen, ne kelljen fogunkhoz verni a garast. Köszönjöm szépen és viszont! Ahogy haza értem és összeszedtem magam mindenképp élmény beszámolok. :D
Szia Olivér! Ha rám halgatsz akkor csak füstölt terméket visztek és esetleg egy-egy fagyasztott magyaros ételt.Tejterméket nem kellen kockáztatni.Baj lehet belőle és elronthatja a nyaralást....Amúgy a tejtermékek sokkal finomabbak mint itthon /legalább is szerintem/,mert ott még talán nem spórolják ki annyira,vagy lopják ki annyira belőlük a természetes anyagokat.Ja.....a Mergal nevű tejet kóstold meg,mert nagyon finom...azt hiszem,hogy 3,7-es a beltartalom....amit itthon már nem is ismernek a boltokban az emberek...csak az 1.5-meg a 2.8-ast.A pénz kérdése jó..... szerintem is kell az a 660 euro,de nem fogsz ennyit elkölteni....ha csak nem mész minden fakultatívra.Amúgy leírtam mindent amit erről gondolok 2 hozzászólással előrébb.Kellemes nyaralást kívánok neked.Üdvözlöm a Gábort ha lemész.Üdv:Nándi smile
Sólya Nándor Dátum: 2014-06-20 10:44:01
Kiszi Norbert írta ekkor: 2014-06-19 01:54:45
Sziasztok!:) Szűk 1 hónap múlva esedékes a családi nyaralás , és az lenne a kérdésem, hogy Görögországban a nagykorúságot illetően mi helyzet? Hány éves kortól van ott nagykorúság ? Illetve az ehhez kapcsolódó dolgok. Azért érdekelne, mert 18 éves fejjel belevetném magam az éjszakába(de szigorúan csak ésszel :D ). A választ előre is köszönöm. Üdv.:Norbi
Szia Norbi! Nos....először is gratulálok a nagykorúságodhoz.Azt,hogy hol mennyire veszik komolyan a nagykorúságot....szerintem nem egyforma.De nem is ez a lényeg,hanem az,hogy TE magad mennyire vagy felelősségteljes ember.Itthon is keveredhetsz bajba akár nagykorú vagy akár nem.ha arra gondoltál,hogy beengednek-e egy discoba akkor azt kell,hogy mondjam...igen.Nem fognak személyi igazolványt kérni.Ha azt kérded,hogy ihatsz e alkoholt....akkor azt kell mondanom,hogy ez csak tőled függ,mert mindenhol vannak kiskapuk,de egyik supermarketes sem fog igazoltatni.Cigit nem tudom,hogy hol tudsz venni mert nem vagyok dohányos...és nem is érdekel,hogy azt hol lehet kapni.Beengednek-e egy discoba az csak azon múlik,hogy tudsz-e viselkedni..Kidobnak-e onnan?Rajtad múlik..... smile Azt,hogy mit teszel vagy sem rajtad múlik...görögország szereti a túristákat és főleg a Magyarokat.De ettől függetlenül egészen addig szerintem nem lesz gond az "éjjszakával" ameddig nem kell az éppen aktuális hely tulajának vagy akár az utca emberének rendőrt hívni mert esetleg többet ittál és nem tudsz kontrolt tartani.Amúgy a hely /Sidari/ rendkívül toleráns és lehet szórakozni is...a helyiek pedig egyenessen imádják a Magyarokat....ezt te is tartsd észben és próbálj úgy nyaralni,hogy esetleg a jövőben bármikor visszamehetsz.Csajokat kaphatsz-e??????Szerintem ezt először itthon kellene kipróbálni....nem egy üdülőparadicsomban szükséges nőket kergetni...de ha becsajozol akkor egészségedre.Minden attól függ,hogy Te magad hogyan állsz a dolgokhoz.....tehát hajrá,nyaralj és érezd jól magad....de legyél felelősségteljes....Üdv_Nándi smile
Sólya Nándor Dátum: 2014-06-20 08:55:11
Sziasztok Fórumozók! Bocsánat,hogy eltüntem 3 napra de sok volt a dolgom otthon és hát így nem tudtam ide feljönni.Ahogyan látom kialakult egy kis beszélgetésféle az apartmannokról.Legalább információ csere megy és nem pang a fórum.Ez nem baj....viszont a magam vélemény,hogy aki úgy megy le nyaralni,hogy minden rendben van és lesz....annak egy csodálatos nyaralása lesz....aki viszon úgy,hogy na majd meglátjuk és majd mi elvárjuk és ha nem lesz ez vagy az akkor .....annak sajnos nem lesz olyan amilyet elvár.Kérlek benneteket,hogy nyaraljatok úgy,hogy boldogok vagytok és boldogan élitek meg a nyaralásotokat.Ha így tesztek akkor minden a legnagyobb rendben lesz...higgyétek el.Ami a pénz kérdését illeti,mert láttam,hogy páran felhoztátok....ha lehet megírom a véleményem...de ez egy kényes kérdés,mert mindenkinek más és más az igénye és a pénzhez való viszonya.Tehát a magam véleménye és szokásaim.....:szerintem ha 2 fő megy le nyaralni akkor viszünk le hazai füstölt árut annyit,hogy elég legyen reggelire és 2 adag fagyasztott magyaros ételt/ pörkölt stb-stb/kinek mi a kedvence. smile A többit mint a tejtermékek...nem viszünk,mert hosszú az út és nem kockáztatunk.Megvesszük lent. /Pl: zöldségek,sajtok,kenyérféleségek/Ebédet és a vacsorát ki lehet hozni 2 főre kb:20-25 euro-ból maximum.Attól függ mennyit eszünk a nagy melegben.Plusz a parton egy kis fagyi,fánk,jegeskávé.Este egy palacsinta benne van a 20-25-ben.A heti 2 fakultatívat számolva 70-100 euróból plusz egy kis ajándék kb:50-70 euro.A kompköltséget is számolva elég szokott lenni kb:400-450 euro de érdemes levinni ha megtehetjük esetleg plusz 100-150 euro tartalékot a biztonság kedvéért.Sajnos van elöttünk rosz példa is mert pár éve volt olyan fiatalember aki szeretett volna kicsit menőzni a barátnőjének és elkalkulálta magát....sajnos eltapsolt 4 nap alatt közel 1000 eurot az idióta és kölcsön kellett kérnie a többi napra kajára..... smile Tehát ez csak egy kb. dolog és igényfüggő.Nem kell mindenkire kivetíteni...mert van ennél szélsőségesebb lefelé és felfelé is ahogy látjátok.De ezt azért írtam meg mert már hála Istennek több év tapasztalat mutatja a mi szemszögünkből.Kívánok mindenkinek kellemes nyaralást és érezzétek jól magatokat sidariba ahogyam mi is fogjuk.Ne akadjatok ki semmin,mert ha gond van akkor az idegenvezetők azonnal segíteni fognak,higgyétek el.Ha bármilyen kérdésetek van.....nyugodtan írjatok.Üdv:Nándi smile