Elnezest. Annyit meg szeretnek hozzafuzni, hogy a felvagott nem draga. Csomagolva lehet kapni a super marketekben mar 0.70 centert is es nagyon finom szalamik. A San Remoban pedig nem lehet kapni igazi gorog eteleket (ez leginkabb egy gyorsetteremhez hasonlo...), ezert ha valaki kiakarja probalni a Pastitsadot, Sofritot, Pasticiot, vagy eppen a Kokkinistot amit a gorogok porkoltnek neveznek bar teljesen maskepp keszitik, vagy a nagy kedvencemet a Lahano Dolmadest - ami toltott kaposzta, pirospaprika nelkul, tojassal es citromlevel - ahhoz erdemes a fovarosban egy hangulatos kis etterembe beulni es nem sajnalni a penzt egy egyszeri kiados, emlekezetes etkezesre. Corfu townban pedig elhamarkodott dontes olyat kijelenteni, hogy ne vasaroljon az ember mert minden draga, hisz ott rengeteg sok szep dolgot, szuvenirt lehet kapni joval nagyobb valasztekban, mint Sidariban vagy barhol mashol. Masreszt alkudozni lehet, bar a jelenlegi gazdasagi helyzetet figyelembe veve en szemely szerint nem tudnam megtenni. Aki pedig tejet es margarint otthonrol akar hozni, az inkabb el se induljon. Felesleges barmilyen elelmiszert otthonrol idecipelni, mivel pl. 1.20 euroert nagyon izletes kremes, joghurtos vajakat lehet kapni. (kek dobozban) Szoval az arak nem magasak csak szet kell jobban nezni es celszerubb minel nagyobb super marketben vasarolni, mert ott mindig vannak jo akciok is. (Dimitra, Vasilopulos, Marinopulos). A regi kikototol pedig el lehet jutni egy csodalos kis szigetre, Vidosra (2 euro). Minden oraban egy kis hajo indul a szigetre (nyaron este ejfelig), ahol nem lakik senki, nincsenek hazak, csak egy etterem ahonnan csodalatos latvany tarul szemunk ele mikozben izletes, igazi gorog eteleket fogyaszthatunk. Ebbol az etterembol a fovaros jol lathato, nincs nagy tavolsag a ket sziget kozott (20 perc kb.). A taverna az esti fenyekben a legromantikusabb. A szigeten tovabba talalhato rengeteg facan es nyuszi (nem bantani oket!!!), emellett egy regi borton aminek szinten meg van a maga kis tortenelme, ami a vilaghaboruig vezetheto vissza, valamint egy szerb mausoleum. A kis foldi paradicsomnak meses partjai vannak, kis eldugott reszek is ahol akar az ember egyedul is elvezheti a tenger tisztasagat es szabadsagat. A Tramountana beachrol pedig nem messze ket foka lakhelye fekszik a tengeren ahol a Calipso star hajo ad latvanyos eloadasokat minden oraban. (Foka show). A Calipso Star es a Vidos kishajo egymas mellett van a regi kikotoben. Egyebkent valoban csodalatos sziget, s talan a legszebb is. Amerre csak a szem ellatt orokzoldeket lathatunk es szinesebbnel szinesebb viragokban gyonyorkodhetunk.
Szia.
Nem vitatom az igazadat, de a leírásom Sidarira korlátozódott, és a napi étkezésre, vásárlásra. Biztos hogy a nagy marketekben olcsóbb minden, de én az elérhető közelséget vettem alapul, ezek pedig a Markato, a Diellas, és a Sconto.
A két előbbi 20 perc, az utobbi 5-10 perc séta. Az Elektrával szemben az utca tuloldalán van az Alex, ami viszonylatában olcsóbb mint a többi három. Ráadásul közel van. A reggeli kenyérért egyszerűbb oda kiugrani. A kis marketek viszonylatában, a főutcán pedig a legolcsóbb. Alaposan bejártuk Sidari-t de az emlitett supermarketek mi nem találtuk meg, vagy csak nem mentünk eléggé messzire. Ezeket az árakat sem találtam, amiket te leírtál.
Viszont a leírásom a visszaérkezés napján készült, tehát eléggé pontosan emlékeztem mindenre.
Korfu városban lehet suvenírt venni, én is vettem egy szép emléket, de alkudozni sehol sem lehetett, (pedig én imádok) egyébként pedig kevés kivétellel minden drágább volt mint Sidariban (ott lehetet alkudozni).
Egyébként mi itthonról vittünk margarint, felvágottat, sajtot és nem bántuk meg.
Azt hogy a San Remo gyorsétterem, vagy sem.... nem tudom. Mi Gyrost, Suvlakit, meg nem tudom miket ettünk, és nagyon finom volt. Egyébként a főutcán több helyen is vacsoráztunk, de mind minőségben, árban, szinvonalban ez volt a legjobb.