(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Korfu-Sidarin
Fórum bejegyzései

Rubi László Dátum: 2012-02-10 13:58:09
Máté Ildikó írta ekkor: 2012-02-08 14:44:41
Kedves László! Az idén mi is Sidarin, és az Elektra apartmanon gondolkodunk. Azt már olvastam, hogy a földszinti szobákhoz nem a hagyományos értelemben vett teraszok tartoznak, a képeken viszont nem látni árnyékolót az ajtók előtt. Ki tudtatok ülni az udvari részre, volt árnyékos rész? Mennyire zajos a környék? Előre is köszönöm a segítséget. Üdv. Ildikó
Szia. Mi a fsz1.-ben voltunk, ez a tenger felőli oldal. Nekünk volt teraszunk, de igen kicsi. Kb 1m széles és olyan 3-4m hosszú. Kiülni nem nagyon tudtunk, meg értelme sincs mivel a középső ház falára nyílik a kilátás. Kerti bútor volt, de ezek mellet elférni nem nagyon lehetett. A másik apartmanhoz nem volt terasz, csak a bejárati ajtó. Azért nem látni árnyékolót mert nincs, a lehúzható szunyogháló miatt. Belül viszont mindenütt volt sötétítő függöny, tehát nem lehet belátni és az alvással sincs gond. Egyébként a felettünk lévő erkély ill. a középső ház szemben lévő fala kellemesen árnyékolja mind a falakat, mind a szobákat, nekünk légkondi sem kellett, mivel kellemesen hűvös volt. Meg amúgy is csak aludni voltunk a szálláson. Reggelizni viszont kényelmesen lehetett mivel jó nagy az ebédlő/konyha. cirka 4x5m-es. A középső ház mellett elhaladva a tenger felőli oldalon van egy nagy udvar, oda ki lehet ülni, ott is vannak kerti bútorok és 10 napágy. Ez egy kövezett terület. Este nagyon kellemes, nappal szinte senki sem használta. Egyébként nem árnyékos, bár van egy elég nagy lombos fa a kert mezsgyéjén, de az inkább kifelé árnyékol a tenger felé. Szinte mindenki oda tette a napágyat, gyékényt, törülközőt. A környék meglehetősen zajos, főleg mivel a közeli sarkon egymással szemben két taverna/bár is van, ahol nem mindig olyan énekel, aki tud is:) De a zajból elég sokat lefog az hogy nem a főutca felől van a szállás, így az utca zaja nem hallatszik, pedig ott is van ribillió úgy éjjel 2-ig. Egyébként én nagyon javaslom az Elektrát, mert bár tengerparti felárat kell fizetniés kicsit drágább mint a többi apartman, nagyon megéri. Szinvonalas, kényelmes, jól felszerelt. Kilépsz, és a főutcán vagy a központban, közel van a vásárlási lehetőség (Alex), egy lépés és a parton vagy. Cirka 10m az ajtótól. Aki a mi turnusunkból átjött és megnézte a mi apartmanunkat, az nagyon elcsodálkozott, hogy milyen nagy, kényelmes, jól felszerelt.... hogy hát az övék nem olyan. Nem akarok aparmanház nevet mondani, de panaszkodtak jó páran a különbség miatt. Viszont az kiderült, nem is kerül annyiba mint az Elektra. Szóval ha drágább is, nagyon megéri. A közbiztonság viszont jó, nincs lopás, sem egyébb negatívum....a görögök rendkívül szivélyesek, kedvesek, mindig jókadvűek, az életszinvonaluk magasan veri a miénket....tehát nemigen akarsz majd hazajönni.
Rubi László Dátum: 2012-02-10 13:24:03
Veres Szabina írta ekkor: 2012-02-07 23:19:42
Elnezest. Annyit meg szeretnek hozzafuzni, hogy a felvagott nem draga. Csomagolva lehet kapni a super marketekben mar 0.70 centert is es nagyon finom szalamik. A San Remoban pedig nem lehet kapni igazi gorog eteleket (ez leginkabb egy gyorsetteremhez hasonlo...), ezert ha valaki kiakarja probalni a Pastitsadot, Sofritot, Pasticiot, vagy eppen a Kokkinistot amit a gorogok porkoltnek neveznek bar teljesen maskepp keszitik, vagy a nagy kedvencemet a Lahano Dolmadest - ami toltott kaposzta, pirospaprika nelkul, tojassal es citromlevel - ahhoz erdemes a fovarosban egy hangulatos kis etterembe beulni es nem sajnalni a penzt egy egyszeri kiados, emlekezetes etkezesre. Corfu townban pedig elhamarkodott dontes olyat kijelenteni, hogy ne vasaroljon az ember mert minden draga, hisz ott rengeteg sok szep dolgot, szuvenirt lehet kapni joval nagyobb valasztekban, mint Sidariban vagy barhol mashol. Masreszt alkudozni lehet, bar a jelenlegi gazdasagi helyzetet figyelembe veve en szemely szerint nem tudnam megtenni. Aki pedig tejet es margarint otthonrol akar hozni, az inkabb el se induljon. Felesleges barmilyen elelmiszert otthonrol idecipelni, mivel pl. 1.20 euroert nagyon izletes kremes, joghurtos vajakat lehet kapni. (kek dobozban) Szoval az arak nem magasak csak szet kell jobban nezni es celszerubb minel nagyobb super marketben vasarolni, mert ott mindig vannak jo akciok is. (Dimitra, Vasilopulos, Marinopulos). A regi kikototol pedig el lehet jutni egy csodalos kis szigetre, Vidosra (2 euro). Minden oraban egy kis hajo indul a szigetre (nyaron este ejfelig), ahol nem lakik senki, nincsenek hazak, csak egy etterem ahonnan csodalatos latvany tarul szemunk ele mikozben izletes, igazi gorog eteleket fogyaszthatunk. Ebbol az etterembol a fovaros jol lathato, nincs nagy tavolsag a ket sziget kozott (20 perc kb.). A taverna az esti fenyekben a legromantikusabb. A szigeten tovabba talalhato rengeteg facan es nyuszi (nem bantani oket!!!), emellett egy regi borton aminek szinten meg van a maga kis tortenelme, ami a vilaghaboruig vezetheto vissza, valamint egy szerb mausoleum. A kis foldi paradicsomnak meses partjai vannak, kis eldugott reszek is ahol akar az ember egyedul is elvezheti a tenger tisztasagat es szabadsagat. A Tramountana beachrol pedig nem messze ket foka lakhelye fekszik a tengeren ahol a Calipso star hajo ad latvanyos eloadasokat minden oraban. (Foka show). A Calipso Star es a Vidos kishajo egymas mellett van a regi kikotoben. Egyebkent valoban csodalatos sziget, s talan a legszebb is. Amerre csak a szem ellatt orokzoldeket lathatunk es szinesebbnel szinesebb viragokban gyonyorkodhetunk.
Szia. Nem vitatom az igazadat, de a leírásom Sidarira korlátozódott, és a napi étkezésre, vásárlásra. Biztos hogy a nagy marketekben olcsóbb minden, de én az elérhető közelséget vettem alapul, ezek pedig a Markato, a Diellas, és a Sconto. A két előbbi 20 perc, az utobbi 5-10 perc séta. Az Elektrával szemben az utca tuloldalán van az Alex, ami viszonylatában olcsóbb mint a többi három. Ráadásul közel van. A reggeli kenyérért egyszerűbb oda kiugrani. A kis marketek viszonylatában, a főutcán pedig a legolcsóbb. Alaposan bejártuk Sidari-t de az emlitett supermarketek mi nem találtuk meg, vagy csak nem mentünk eléggé messzire. Ezeket az árakat sem találtam, amiket te leírtál. Viszont a leírásom a visszaérkezés napján készült, tehát eléggé pontosan emlékeztem mindenre. Korfu városban lehet suvenírt venni, én is vettem egy szép emléket, de alkudozni sehol sem lehetett, (pedig én imádok) egyébként pedig kevés kivétellel minden drágább volt mint Sidariban (ott lehetet alkudozni). Egyébként mi itthonról vittünk margarint, felvágottat, sajtot és nem bántuk meg. Azt hogy a San Remo gyorsétterem, vagy sem.... nem tudom. Mi Gyrost, Suvlakit, meg nem tudom miket ettünk, és nagyon finom volt. Egyébként a főutcán több helyen is vacsoráztunk, de mind minőségben, árban, szinvonalban ez volt a legjobb.
Dátum: 2012-02-10 08:01:54
KEDVES SZABINA, NEKED IS KÖSZI AZ INFOKAT, KÜLÖN ÖRÜLTEM, HOGY ÍRTÁL A VIDOSRÓL, MERT BÁR 13 ÉVE VAGYOK A SZIGETEN, MÁR RÉGEN VOLTAM OTT.AZ EMLÉKEIMBEN NEKEM IS KLASSZ KIS HELYKÉNT VAN "ELRAKTÁROZVA".ÜDV NEKED ÉS REMÉLEM JÖTTÖK IDÉN IS!SZIA, GÁBOR
Dátum: 2012-02-10 07:55:33
Rubi László írta ekkor: 2012-02-07 19:07:09
Szervusz Gábor! Irigyellek, hogy Te már ott vagy Korfun...Milyen az idő most arra?.... Azt kihagytad, hogy két jó programot is szervezel, ahol nem kell egyénileg bemenni Korfu városba. Tavaly a csütörtöki nap volt a Korfu shopping ( ha jól emlékszem azon a napon vannak este 10-ig nyitva az üzletek, a többi napon korán zárnak. A busz délután 5 kor indult és 6-ra volt bent.) A másik jó program a szigettúra ami hétfőn volt, és ott is volt 2 óra szabadprogram Korfu városban amikor lehet vásárolni...ha akar valaki. Megjegyzem Korfu város sokkal drágább mint Sidari. Ajándékot, italt bölcsebb Sidariban venni, persze előbb átnézve az üzletek kínálatát mert elég nagy az eltérés az árakban.... de finom is a Kumquat és a Limoncello.... Mi tavaly voltunk ott, idén még nincs eldöntve hogy Korfu vagy Neos Marmaras...de jó munkát és sok sikert kívánok Neked...
KEDVES LACI, SZIA, SAJNA MÉG ITT FAGYOSKODOK BUDAPESTEN, NEM UTAZTAM MÉG EL, NAGYON VÁROM AZ INDULÁST, DE AZ MÉG ODÉBB VAN!NAGYON KÖSZÖNÖM A BEJEGYZÉSEIDET, SOKAT SEGÍTENEK NEKEM ÉS MÉG INKÁBB A LEENDŐ UTASOKNAK!AMIKET ÍRTÁL, MAJD PÓTOLOM, DE MÉG VÁRNI KELL, HOGY IDÉN HOGYAN ALAKÍTJUK KONKRÉTAN A PROGRAMOKAT, KB. MÁRCIUSBAN BŐVEN ÍROK MAJD EZEKRŐL.ÜDV, GÁBOR
Muszula Tímea Dátum: 2012-02-09 18:47:46
sziasztok! egy olyan kérdésem lenne,hogy szeptember 15-től van még élet a szigeten vagy az már nagyon utószezonnak számít?tavaly szept 23tól voltunk Zakynthoson,de akkor már eléggé kihalt volt minden.