(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Korfu-Sidarin
Fórum bejegyzései

Lingvai Beatrix Dátum: 2015-09-14 10:01:15
Jáborcsikné Pataki Éva írta ekkor: 2015-09-11 16:05:29
Kedves Sólya Nándor! Ha már ilyen kedvesen felajánlotta a segítségét a szigettel kapcsolatban, szeretnék kérdezni egy pár dolgot. :) Mi szept. 18-án indulunk Sidarira, a Katerina apartmanba. Minden érdekel a szigettel kapcsolatban, pl. melyik strandot keressük fel, hol vásároljunk, béreljünk-e kerékpárt, hol a legfinomabb a gyros, melyik bolt a legolcsóbb? stb. Szeretnénk ezt az egy hetet úgy eltölteni, hogy minden percét kihasználjuk és élvezzük. Szeretnénk mindent látni és kipróbálni. Mi már 8. alkalommal megyünk a Grand Tourssal és maximálisan meg voltunk elégedve mindennel. Köszönöm: Jáborcsikné Pataki Éva
Ja és még valami fontos, nem csak neked, az összes Canal d amourt átúszni vágyónak! Mi is átúsztuk a párommal, de mégegyszer nem tenném meg! Nagyon veszélyes CSAK JÓ ÚSZÓKNAK ajánlom! Gyerekeket karúszóval, úszógumival semmiképp nem vinnék oda! Sajnos egy ismerősünk nagy bajba került itt egy hirtelen jött áramlat miatt és majdnem szörnyű emlékké változott a mi átúszásunk is! Mint említettem HIRTELEN jött egy áramlat ami a csatorna egyik bejáratát teljesen elzárta a másiknál pedig a hullámok nagy örvényt képeztek amiből nem lehetett kijönni csak amikor elkezdett csendesedni! A csatorna ezen részén van egy kis sziklapart ahonnan mi végignéztük 2 felnőtt és egy gyerek hánykolódását a tengerben, de szerencsére sikerült őket kihúzni erre a sziklapartra ahol mindannyian megvártuk míg az áramlat lecsendesedett és vissza tudtunk úszni a partra! Persze tudom sokan átúszták már ezt a csatornát minden gond nélkül meg át is fogják ezután de aki nem tud jól úszni az inkább kétszer is gondolja meg hogy neki vág-e mert a mi esetünkben is ez volt a fő probléma!!!
Lingvai Beatrix Dátum: 2015-09-14 09:30:02
Kedves Sólya Nándor! Ha már ilyen kedvesen felajánlotta a segítségét a szigettel kapcsolatban, szeretnék kérdezni egy pár dolgot. :) Mi szept. 18-án indulunk Sidarira, a Katerina apartmanba. Minden érdekel a szigettel kapcsolatban, pl. melyik strandot keressük fel, hol vásároljunk, béreljünk-e kerékpárt, hol a legfinomabb a gyros, melyik bolt a legolcsóbb? stb. Szeretnénk ezt az egy hetet úgy eltölteni, hogy minden percét kihasználjuk és élvezzük. Szeretnénk mindent látni és kipróbálni. Mi már 8. alkalommal megyünk a Grand Tourssal és maximálisan meg voltunk elégedve mindennel. Köszönöm: Jáborcsikné Pataki Éva
Szia Éva! Nem tudom emlékszel e rám de 2006-2009-ig egy helyen dolgoztunk! ;-) A teljes körű választ annyival egészíteném ki hogy mi is ettünk a see breezben de utána egy utastársunk ajánlatára kipróbáltuk "Alekos-t" ami a templom kerttel szemben található és sokkal finomabb és bőségesebb volt minden! Ez egy kis családi vállalkozás ahol nagyon kedvesek, igazi görög kis étterem, ahova a görögök is jártak. Egyébként mindenben egyetértek az előttem szólóval!!! ;-) Jó nyaralást nektek! :-)
Smajda Kata Dátum: 2015-09-13 16:09:31
Grand ÁGI írta ekkor: 2015-09-09 13:28:02
Kedves Kata! Szeretettel várunk jövőre Korfun! Kefalónia egy gyöngyszem, érezzétek magatokat nagyon jól!!!
Nagyon köszönöm Ági :)
Sólya Nándor Dátum: 2015-09-12 14:07:26
Kedves Éva! Még talán annyit,hogy a Sanset-beachet keressék fel,mert a naplementét látni kell,gyönyörű.....de a sziklafal alá ne menjenek mert veszélyesen omlik a morzsolódás miatt.Van egy üvegaljú kilátó ahonnan szép képeket lehet lőni.Megéri akár kigyalogolni is,mert nincs messze.Mi lementünk egészen Kerkyra aljába majdnem Moraitika-Messonghi-ba.Szép volt az útunk és bementünk Kerkyra főváros óvárosi részébe is ami szintén érdekes és számunkra tanulságos volt.A görögök nagyon segítőkész emberek....tanulhatnánk tőlük...viszont az ajánlott fakultatívok közül érdemes elmenni a sziget túrára....nagyon szép helyeket lehet látni.De ezeket nem sorolnám.Van hajókirándulás is ami nagyon gyönyörű.Moroitika-Messonghi nekünk kicsit csalódás volt,mert a partja koszos volt és az éttewrmek ráépülnek a szállodás vendégekre,tehát sima gyroszos taverna talán egy van a Mari-Lena ahol viszont.......csodálatosan finom gyrost ettünk és magyar származású a tulaj.Az a legöregebb taverna Messonghi-ban.Nagyon szép.Talán ez ami még fontos lehet.HA kihagytam valamit kérem nézze nekem el.Üdvözlettel?Sólya Nándor.
Sólya Nándor Dátum: 2015-09-12 13:55:43
Kedves Éva! Hol is kezdjem......először is.Katerina apartmann.Nagyon jó helyen van,viszonylag csendes apartmannház.A PAradise étterem mellett található.Előnye,hogy nem a főutcán van,hanem egy kis közben a nagy parkoló mellett.Wifi van a központi fedett helyen.A szobák egyszerűek,de szerintem tiszták és használhatóak.Fel vannak szerelve mindennel amire szükségük lehet,bár én vinnék éles kést és konzervnyitót meg dugóhúzót ha esetleg borozgatni szeretnének a teraszon esténként.Strandok.A KAterinából kiérve a kereszteződésen átmenve találják meg a kis strandot.Ez az első strand.Szép ez is,de ha a főutcán mennek egészen a tavernák végéig a teniszpályánál be lehet menni a másik nagyobb strandra.Onnan még egy keveset menve megtalálják a Canal Beach-et.Itt lehetvizibiciklit bérelni.Szép strand szerintem.Majd ha tovább mennek kb 200 métert a fenti kis úton átmenve a deszka úton megtalálják már az igazi Canal'd Mour-t ahol gyönyörű kilátás nyílik a tengerre a sziklák tetejéről.Ha tudnak úszni itt beúszhatnak a Canal-csatornába és ha ott kimásznak a jobb oldali talapzatra bevéshetik a nevüket a rengeteg szerelmes neve mellé az agyagsziklába.Csodálatos élmény.Visszafelé a Canal főutcáján ami valójában már Perouladeshez tartozik ha tovább mennek a Drastis fok felé kb:500 métert megtalálják az igazi gyöngyszemet az Apotripiti-beach-et.Ott a legcsodálatosabb a tenger szerintem.Ott sekélyviz van és sokáig be lehet gyalogolni,....a bal oldalon a sziklafal mellet gyalogolva ki lehet jutni arra a szigetre majdnem amit szemből látni.A sziklafal után van egy árok a tengerben ami kb 15-20 méter mély és azt átúszva /50-70méter/ kijutnak a szigetre ahol ugrálni lehet a szikláról egy kis öbölbe a tengerbe.Ide vizibiciklivel is ki lehet jutni könnyedén a Canal-strandról.Félelmetesen szép látványt nyújt a távolban a Drastis-fok.Érdemes nagyon és ki ne hagyják.A szigeten van Paleokastritsa ahova kötelező elmenni.......csodálatos hely.Tükörtiszta vizzel.Mellette van Liapades és az 5 öböl ami félelmetesen szép látványt nyújt.Ha ezt a két helyet felkeresik az megfelel 1 napi fakultatív programnak.A szigeten nagyon szép még Roda és Kissiopi is ahova szintén nagyon érdemes elmenni.Nincs is messze Sidaritól.Lehet bérelni kerékpárt a Sofoklis apartmann melletti kölcsönzőben ahol magyar hölgy dolgozik.Nagyon kedves és segítőkész.Különben ez a kölkcsönző amit nyugodt szivvel ajánlok.Nem drágák és segítőkészek bármiben.Itt lehet robogót,Quadot,kerékpárt és nagymotort is bérelni.Az éttermek köztül én kiemelném azt,hogy hiába ajánl valaki bármilyen éttermet,de.....oda kell beülni ahol a görögök is esznek és nagy a forgalom.Mert ott tuti friss az áru.Azonban had ajánljak önnek 3 éttermet is.1:és a legjobb szerintem a SAN REMO....itt félelmetesen finom a gyros és a souvlaki,na meg a Club Sandwich is.2:A See Breeze is nagyon jó és finoman főznek.Kedves a kiszolgálás.3:a Három kismalac a Sofoklissal átelemben balra.Ott szintén magyar kiszolgáló hölgy van.nagy az adag és finom....nem drága.De van még pár hely amit tudnék mondani de ezeket emelném ki a magam igényei miatt.Boltok:mi a Három kismalac mellett elhaladva a Canal felé lévő Supermarketbe jártunk,mert az volt a legközelebb.Amúgy az árak nagyjából egyformák a kis Supermarketekben.De.....van 2 nagy bolt a kinti benzinkutakkal szemben is ami olcsóbb azért.Ha nagyobb bevásárlásra kellene akkor ide menjenek.Megéri.A főutcán van egy nagyon finom palacsintás is ahol isteni a csokis-banános palacsinta,de ugyanitt lehet finom fánkot is kapni /Lukumades/Donats/ kostolják meg mert nagyon finomak.Amúgy az éttermekben 3 éve nem változtak az árak.A San Remo-ban pl:2,2 euro a gyros pitában és a souvlaki is.A többiu helyen sem drágább.A boltokban a felvágott és a tejtermékek kicsivel drágábbak mint nálunk,de finomabbak is.Mi pl:tej...3,7-est kerestük és ezt is ittuk minden nap.Ajándékok és csecsebecsék elég olcsón vásárolhatóak.Relatív......mert a hűtőmágnes 1 eurotól már kapható és 2,5-ért is láttam.De ez is 3 éve ugyanennyi.Érdemes kipróbálni a vizi játékok közül a parassailing-ot,mert gyönyörű látványt nyújt fentről a tenger és Sidari is......hát dióhéjban talán ennyit érdemes elmondani.Még annyit,hogy mi amikor elmentünk Paleokastritsa-ba robogóvan akkor azt a középső úton tettük,mert az a legrövidebb.....csak Kerkyrának kell tartani.....egészen addig amíg egy rendőrlámpa után ami Skripero-ban lesz........majd továbbhaladva egy fura útkereszteződéshez érnek és ott jobbra jelzi már Paleokastritsa-t.Kb 1-1óra és 15 perc alatt kényelmessen eljutottunk oda.Nagyon megéri.Kívánok önöknek kellemes nyaralást.Üdvözlettel.