Kedves Sólya Nándor! Ha már ilyen kedvesen felajánlotta a segítségét a szigettel kapcsolatban, szeretnék kérdezni egy pár dolgot. :) Mi szept. 18-án indulunk Sidarira, a Katerina apartmanba. Minden érdekel a szigettel kapcsolatban, pl. melyik strandot keressük fel, hol vásároljunk, béreljünk-e kerékpárt, hol a legfinomabb a gyros, melyik bolt a legolcsóbb? stb. Szeretnénk ezt az egy hetet úgy eltölteni, hogy minden percét kihasználjuk és élvezzük. Szeretnénk mindent látni és kipróbálni. Mi már 8. alkalommal megyünk a Grand Tourssal és maximálisan meg voltunk elégedve mindennel.
Köszönöm: Jáborcsikné Pataki Éva
Kedves Éva!
Hol is kezdjem......először is.Katerina apartmann.Nagyon jó helyen van,viszonylag csendes apartmannház.A PAradise étterem mellett található.Előnye,hogy nem a főutcán van,hanem egy kis közben a nagy parkoló mellett.Wifi van a központi fedett helyen.A szobák egyszerűek,de szerintem tiszták és használhatóak.Fel vannak szerelve mindennel amire szükségük lehet,bár én vinnék éles kést és konzervnyitót meg dugóhúzót ha esetleg borozgatni szeretnének a teraszon esténként.Strandok.A KAterinából kiérve a kereszteződésen átmenve találják meg a kis strandot.Ez az első strand.Szép ez is,de ha a főutcán mennek egészen a tavernák végéig a teniszpályánál be lehet menni a másik nagyobb strandra.Onnan még egy keveset menve megtalálják a Canal Beach-et.Itt lehetvizibiciklit bérelni.Szép strand szerintem.Majd ha tovább mennek kb 200 métert a fenti kis úton átmenve a deszka úton megtalálják már az igazi Canal'd Mour-t ahol gyönyörű kilátás nyílik a tengerre a sziklák tetejéről.Ha tudnak úszni itt beúszhatnak a Canal-csatornába és ha ott kimásznak a jobb oldali talapzatra bevéshetik a nevüket a rengeteg szerelmes neve mellé az agyagsziklába.Csodálatos élmény.Visszafelé a Canal főutcáján ami valójában már Perouladeshez tartozik ha tovább mennek a Drastis fok felé kb:500 métert megtalálják az igazi gyöngyszemet az Apotripiti-beach-et.Ott a legcsodálatosabb a tenger szerintem.Ott sekélyviz van és sokáig be lehet gyalogolni,....a bal oldalon a sziklafal mellet gyalogolva ki lehet jutni arra a szigetre majdnem amit szemből látni.A sziklafal után van egy árok a tengerben ami kb 15-20 méter mély és azt átúszva /50-70méter/ kijutnak a szigetre ahol ugrálni lehet a szikláról egy kis öbölbe a tengerbe.Ide vizibiciklivel is ki lehet jutni könnyedén a Canal-strandról.Félelmetesen szép látványt nyújt a távolban a Drastis-fok.Érdemes nagyon és ki ne hagyják.A szigeten van Paleokastritsa ahova kötelező elmenni.......csodálatos hely.Tükörtiszta vizzel.Mellette van Liapades és az 5 öböl ami félelmetesen szép látványt nyújt.Ha ezt a két helyet felkeresik az megfelel 1 napi fakultatív programnak.A szigeten nagyon szép még Roda és Kissiopi is ahova szintén nagyon érdemes elmenni.Nincs is messze Sidaritól.Lehet bérelni kerékpárt a Sofoklis apartmann melletti kölcsönzőben ahol magyar hölgy dolgozik.Nagyon kedves és segítőkész.Különben ez a kölkcsönző amit nyugodt szivvel ajánlok.Nem drágák és segítőkészek bármiben.Itt lehet robogót,Quadot,kerékpárt és nagymotort is bérelni.Az éttermek köztül én kiemelném azt,hogy hiába ajánl valaki bármilyen éttermet,de.....oda kell beülni ahol a görögök is esznek és nagy a forgalom.Mert ott tuti friss az áru.Azonban had ajánljak önnek 3 éttermet is.1:és a legjobb szerintem a SAN REMO....itt félelmetesen finom a gyros és a souvlaki,na meg a Club Sandwich is.2:A See Breeze is nagyon jó és finoman főznek.Kedves a kiszolgálás.3:a Három kismalac a Sofoklissal átelemben balra.Ott szintén magyar kiszolgáló hölgy van.nagy az adag és finom....nem drága.De van még pár hely amit tudnék mondani de ezeket emelném ki a magam igényei miatt.Boltok:mi a Három kismalac mellett elhaladva a Canal felé lévő Supermarketbe jártunk,mert az volt a legközelebb.Amúgy az árak nagyjából egyformák a kis Supermarketekben.De.....van 2 nagy bolt a kinti benzinkutakkal szemben is ami olcsóbb azért.Ha nagyobb bevásárlásra kellene akkor ide menjenek.Megéri.A főutcán van egy nagyon finom palacsintás is ahol isteni a csokis-banános palacsinta,de ugyanitt lehet finom fánkot is kapni /Lukumades/Donats/ kostolják meg mert nagyon finomak.Amúgy az éttermekben 3 éve nem változtak az árak.A San Remo-ban pl:2,2 euro a gyros pitában és a souvlaki is.A többiu helyen sem drágább.A boltokban a felvágott és a tejtermékek kicsivel drágábbak mint nálunk,de finomabbak is.Mi pl:tej...3,7-est kerestük és ezt is ittuk minden nap.Ajándékok és csecsebecsék elég olcsón vásárolhatóak.Relatív......mert a hűtőmágnes 1 eurotól már kapható és 2,5-ért is láttam.De ez is 3 éve ugyanennyi.Érdemes kipróbálni a vizi játékok közül a parassailing-ot,mert gyönyörű látványt nyújt fentről a tenger és Sidari is......hát dióhéjban talán ennyit érdemes elmondani.Még annyit,hogy mi amikor elmentünk Paleokastritsa-ba robogóvan akkor azt a középső úton tettük,mert az a legrövidebb.....csak Kerkyrának kell tartani.....egészen addig amíg egy rendőrlámpa után ami Skripero-ban lesz........majd továbbhaladva egy fura útkereszteződéshez érnek és ott jobbra jelzi már Paleokastritsa-t.Kb 1-1óra és 15 perc alatt kényelmessen eljutottunk oda.Nagyon megéri.Kívánok önöknek kellemes nyaralást.Üdvözlettel.