(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Korfu-Sidarin
Fórum bejegyzései

Mági Dátum: 2015-10-31 14:27:56
Szilvia írta ekkor: 2015-10-16 08:47:13
Kedves Mindenki !Tudom az idei nyár még alig telt el de mi már a következőt tervezünk :) igazából az érdekelne megérné ha vacsira befizetnénk ? milyen árban vannak az éttermi árak az ideiek érdekelnének példák stb .Két fakultatívon gondolkodunk kalózhajós, görög est erről is írhatna aki volt idén . Vissza olvasva a kinti idegen vezetőről mi a vélemény ? mint ha kicsit negatív lenne ? Válaszokat előre is köszönöm .Üdv :Szilvia
Kedves Szilvia! Az éttermi árak szerintem elfogadhatóak. Általában egy főétel 8-10 euró körül mozog. A Paradise étteremben is ettünk ahol a vacsora van. Nekünk annyira nem ízlett. A BBQ hajókirándulás szuper jó! Mi nem Ágotával voltunk, hanem a fiatalabbik idegenvezetővel Ágival. Ő is végig beszélte az utat, hogy mit láthatunk. Amikor a hajó kikötött a Kalamaki beachen megmutatta hova tudunk leülni, hol vannak az italok és utána hamarosan szólt is, hogy ebéd. Az ebéd nagyon finom volt és nagyon bőséges. Ági nagyon kedves volt az egész út alatt. Szigettúrára Ágotával mentünk. Gyönyörű helyekre mentünk el. Ágota végig beszélte az egész napot és rengeteg információt kaptunk tőle és nagyon aranyos volt ő is. A görög esten is voltunk. Nagyon jók voltak a táncosok, a vacsora nagyon finom volt, de a pont az I-n a desszertnek felszolgált csokitorta és a kivilágított Canal D'Amour látványa volt. A mi apartmanunkhoz egyébként Ricsi járt ki minden nap. Bármit kérdeztünk tőle nagyon segítőkész volt. Összességében: a vacsorára szerintem felesleges befizetni, mert kint ugyanennyiért megkapjátok, az idegenvezetők nagyon aranyosak, segítőkészek és felkészültek, a kirándulások pedig szuperek. Érdemes ellátogatnotok Korfura, nem fogjátok megbánni. :)
Asteraki Dátum: 2015-10-29 16:34:30
Szilvia írta ekkor: 2015-10-27 10:28:40
Kedves Asteraki ! Köszönöm a válaszokat . Az idegen vezetővel kapcsolatban semmit nem hiszek csak amit én tapasztalok :) érdeklődtem csupán semmi rossz szándék nem volt bennem .Elnézést ha félre érthető voltam !! Inkább csak érthetetlennek tűntek a fórumon lévő némely válaszok .Többször voltunk Granddal Spanyolba és az ottani idegenvezetőről is csak jót tudok mondani :) Szállásokról valamit esetleg még lehetne tudni saját tapasztalat ? Köszönöm szépen a segitséget .Üdv :Szilvia
Kedves Szilvia! Mint írtam több idegenvezető volt Korfun, de mindegyik nagyon készséges volt :) Én is visszaolvastam, és amit a hölgy említett mint kifogást a válasz hiányára, az a katalógusban is ismertetve van részletesen, illetve egy utas aki az olvasatom alapján nem először járt a szigeten megválaszolta. Sajnos az internet folyamatossága, (amiért az iroda nem vállalhat felelősséget) hagyott némi kivánnivalót magaután... de mi ezen sem problémáztunk hiszen nyaralni mentünk., és a hazai negatív "reklám" miatt ami a médiában megjelent Görögországról és az ottani állapotokról ennyit tapasztaltunk :) Mi a Plastiras apartmanházat választottuk, és nem csalódtunk benne. Összesen 6 apartman található benne, így "családias" a légkör. Nagyon jó társaság jött össze, így mi a medence mellett sokat beszélgettünk a többiekkel. Az apartmanház a főutcából nyíló kis utca közepén található, jól felszerelt (szerintem az egyik legjobban felszerelt konyhával rendelkezik). Reggeli nap érte az apartmant, így napsütésre ébredtünk. Itt egy utas azt írta az apartmaházról hogy annyira hangosan szólt az utcai zene, hogy nem tudtak pihenni. Mi augusztusban voltunk, behallattszott a zene hiszen a főutca közelében van, de egyáltalán nem volt elviselhetetlen mint azt az utas említette. Mindenhez közel volt, a központ kb. 5 perc sétával volt megközelíthető. Szerintem sokkal csendesebb volt, mint például a Katerina apartmanház, amely közelében 4-5 éjjeli szórakozóhely található. A tulajdonos épített egy kinti kis fedett társalgót, mi esténként ide gyűltünk össze közös borozgatásra, kártyázgatásra... nagyon jól éreztük magunkat. Megnéztük a Clio apartmanházat is, és a Lenát is azok is tetszettek. A gyerekek a Lénában voltak, nekik is nagyon tetszett az apartman, amelynek a medencés kertrésze nagyon szépen ki volt világítva esténként. Kint a falu szélén vannak a nagy szupermarketek, (olcsóbbak a benti szuper marketeknél) így elsétáltunk és láttuk kívülről a Louvrost is. Nagyon szép gondozott kertrésze van, de mivel nem vagyunk már 20 évesek, ezért mi a központhoz közelebbi apartmanházakban gondolkodtunk. Nekünk nagyon megtetszett a sziget, és úgy tervezzük hogy jövőre visszatérünk. Amit mi egy kicsit hiányoltunk az a már megszokott "görög pékség" a rengeteg friss finomsággal... van egy pékség-cukrászda-kávézó egyben de ez nem ugyanaz amit mi vártunk. Illetve nincs piac Sidariban, a zöldség-gyümölcs drágább mint itthon és az utcai kocsis árusok sem olcsók. Az éjszakai élet nyüzsgős, sok az angol turista éppen ezért sok pub jellegű szórakozóhely van, ezt én lecserélném "görög zenére" :) Bízom benne, hogy jól fogjátok majd érezni magatokat!!!Üdvözlettel: Anita
Szilvia Dátum: 2015-10-27 10:28:40
Kedves Asteraki ! Köszönöm a válaszokat . Az idegen vezetővel kapcsolatban semmit nem hiszek csak amit én tapasztalok :) érdeklődtem csupán semmi rossz szándék nem volt bennem .Elnézést ha félre érthető voltam !! Inkább csak érthetetlennek tűntek a fórumon lévő némely válaszok .Többször voltunk Granddal Spanyolba és az ottani idegenvezetőről is csak jót tudok mondani :) Szállásokról valamit esetleg még lehetne tudni saját tapasztalat ? Köszönöm szépen a segitséget .Üdv :Szilvia
Szilvia Dátum: 2015-10-27 10:28:40
Asteraki Dátum: 2015-10-25 15:02:24
Szilvia írta ekkor: 2015-10-16 08:47:13
Kedves Mindenki !Tudom az idei nyár még alig telt el de mi már a következőt tervezünk :) igazából az érdekelne megérné ha vacsira befizetnénk ? milyen árban vannak az éttermi árak az ideiek érdekelnének példák stb .Két fakultatívon gondolkodunk kalózhajós, görög est erről is írhatna aki volt idén . Vissza olvasva a kinti idegen vezetőről mi a vélemény ? mint ha kicsit negatív lenne ? Válaszokat előre is köszönöm .Üdv :Szilvia
Kedves Szilvia! Szerintem Korfu jó választás….Mi augusztus közepén voltunk Sidariban a férjemmel, vacsorát kértünk, amelyet a Paradise étteremben fogyasztottunk el. A vacsora nagyon ízletes és változatos, a grandos honlapon lévő menüs ételeket szolgálták fel, egy esetben a napi menüt megcserélték a kiírthoz képest, de ez nem jelentett problémát. Ami külön tetszett, hogy este 19.00 -23.00 óra között tetszőleges időpontban mehettünk vacsorázni, így nem kellett a programjainkat a vacsora időpontjához igazítani. (Parálián a Hotel Európában minden este 18:30-kor mehettünk vacsorázni) Az éttermi átlagárak 7-12 euró között mozogtak. Általánosságban elmondható, hogy nem olcsók a kinti árak az itthoniakhoz képest. (hús, tejtermék, édességek stb.) Mi a BBQ-hajó, és a szigettúra fakultatív kirándulásokon vettünk részt. Mindkét kiránduláson a kinti idegenvezetők közül Ágotával kirándultunk. A BBQ kirándulás alkalmával a sziget legszebb öblei mellett hajóztunk el, megkerültük a Caparelli szigetet, megmártóztunk a kristálytiszta tengerben egy csak a tenger felől megközelíthető partszakaszon, majd kikötöttünk Kalamakin, ahol elfogyasztottuk a bőséges, és nagyon finom ebédünket, borozgattunk, fagyiztunk, úsztunk, napoztunk és gyönyörködtünk a meseszép tájban, majd délután visszahajóztunk Kassiópi kis kikötőjébe. A hajóút során Ágota folyamatosan ismertette velünk a látnivalókat, érdekes történeteket mesélt a szigetről, és lakóiról. Szigettúra: ezt nem szabad kihagyni, mert meseszép látványban lesz részed, megismerheted a látottakon keresztül a sziget történelmét, „kis Velencét”, a gyönyörű partokat, a korok itt felejtett emlékei által mi a szigetet a szívünkbe zártuk. Minden görög utunk előtt előre olvasok, hogy tudjam, mit érdemes meglátogatni, és ezek alapján döntünk a nyaralásunk helyszínéről. Sokat olvastam Korfuról, Ágota az egész napos 12 órát felölelő buszos kirándulás alatt rengeteg számomra új információval, érdekességgel, „korfu-i” (csak erre a szigetre jellemző) hagyományok megismertetésével gazdagította az eddig általam olvasottakat, amiért külön köszönet neki érte! Szeptember közepén az elmesélt élményeinknek köszönhetően a gyermekeink is Sidariban nyaraltak. A hazaindulás előtt néhány perccel 3 fő jelezte az autóbuszon, hogy nem találják a személyi igazolványukat, ennek hiányában nem lehetséges a hazautazás. A sofőr emlékezett, hogy a keddi visszautazó turnus utasai közül valaki talált 3 személyi igazolványt, és azokat leadta a debreceni irodában. Ágota felhívta az irodát, ahol megerősítették, hogy megvannak az okmányok, és a hétfőn induló grandos busz leviszi majd az okmányokat az utasoknak Paráliára. (az esik legközelebb a határhoz) A határ előtti fizetőkapunál éjjel taxi várta őket, ezzel utaztak tovább Paráliára, majd kedden onnan haza Magyarországra. Mindez a szervezés 5 perc alatt lezajlott. Úgy gondolom, hogy talpraesettségből, emberi hozzáállásból, szervezésből minden hibátlan volt. Van egy igaz mondás: ismeretlenül senkit ne ítélj, hogy ne ítéltess!!! Mi jövőre is Korfut választjuk, visszatérünk oda, mert vannak még olyan szépségei a szigetnek, amelyeknek a felfedezésére kevés volt ez az egy hét. Kívánom, hogy érezzétek magatokat jól, jó tervezgetést és kellemes nyaralást! Üdvözlettel: Anita