Sziasztok!
"A Grand Tours a legjobb és legfelkészültebb iroda." -ezt én is így gondoltam évekig. Több helyen is jártam már velük Görögországban, eddig még nem csalódtam. De most annál inkább.
Augusztus utolsó hetében nyaraltunk Korfun a Plastiras apartmanban. Már a lefelé vezető utunk sem volt rendben. Hajnali 1 órakor egy görög benzinkútnál leszállítottak a buszról az összes csomagunkkal, és másfél órát várakoztunk kb. 12 fokban, egy kisegítő buszra a kikötőig. Ráadásul a kisegítő busz egy minden kényelmet nélkülöző Tescos-járat szerű fapados jármű volt. Ahol se kényelmesen ülni, se elférni nem lehetett. Pedig az erre átültetett kb. 50 ember, ugyanannyit fizetett az utért, mint akik luxusbusszal tették meg az egész utat.
A Plastiras apartman csendes,jó minőségű apartmanként van meghirdetve a katalógusban, közös Wc és zuhanyozási lehetőséggel az utolsó napon. Vegyük sorra:
Csöndes: három étterem között van az apartman, akik azon versenyeznek a hét minden napján , hogy ki tudja hangosabban szolgáltatni a zenét. Aludni hajnali 2 óra előtt- kizárt.
Jó minőségű: végtelenül lelakott. Ez a legszebb megfogalmazás. Pl. a hűtő csak 7-es fokozaton működik, igaz akkor sem fagyaszt, de a többi fokozaton még folyik is. A fürdőszoba mintha a 70-es évekből maradt volna itt. A közös szeméttároló csütörtökön érkezett meg, addig mindenki a saját apartmanjában őrizgette a- elnézést- sz@ros wc papírjait, szombattól 6 napon keresztül a közel 40 fokban. Tv tényleg van, de csak a hangyaháború fogható. A wifi meg leginkább népmeséhez hasonlít, hol volt, hol nem. De leginkább nem. Mint kiderült, az internet adatforgalma van lekorlátozva- minimálisra. A terasz ajtó csak felül rögzül a kerethez, ezért szélben elképzelhetetlenül zörög.
Végül ami szintén fontos lenne, reggel 9-kor nem csak az apartmant kell elhagyni, hanem a busz megérkezése ( kb. 10 órakor) után az apartmanház területét is. Tehát nem lehet a medence szélén megvárni a 16 órai indulást. Mint kiderült közös wc csak a Katerina apartmanban van , az akkori turnus 260 emberére 1 ! darab. De mint ahogy a fiatalabbik idegenvezető kint nyaraló kishúga megjegyezte, "ez nem gáz, mivel fogyasztás ellenében bárhol el lehet menni Wc-re, vagy keressünk egy szimpatikus bokrot".
Végül néhány szó még a hazaútról: a beígért 3-4 óránkénti pihenőből 6 órák lettek. Hazafelé a görög határ után egyszer álltunk meg Szerbiában, aztán már csak Szeged előtt. Többen kérték a sofőrt, hogy álljunk meg , de nem volt hajlandó. A buszon uralkodó közhangulatot, könnyen ki lehet találni.
Akire bármikor, bármilyen problémával fordulhattunk, és igyekezett rá megoldást találni az Bencsik Ágota volt, a tényleges idegenvezető. Köszönjük!