(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Korfu-Sidarin
Fórum bejegyzései

Sólya Nándor Dátum: 2015-09-03 23:13:13
Nagy Mária írta ekkor: 2015-08-28 00:26:55
Igazad van Kata, a sok kérdést elnézve, válasz s e h o l !! Én augusztus 11.-e óta reménykedem, hogy az idegenvezető, aki mégiscsak a legtöbbet tudna írni nekem a kérdésemre, egyetlen sorra sem méltatott azóta sem. Sorbanállás van, s majdcsak!!! smile
Kedves Mária!Nem tudom mi lenne a kérdése,de kérem,hogy írja meg nyugodtan mégegyszer.Ha tudok válaszolok én is önnek. Amúgy megírok önnek pár dolgot amire figyelni lehet.Tehát ....mi Aug.30-án értünk haza Korfuról.Az utazás során menekültekkel nem találkoztunk....kivéve hazafelé a Szerb-Magyar határon,de ott sokat is kellett hazafelé várnunk.Kb:2 órás volt a várakozás mire határt léphettünk.Erről a Grand nem tehetett,mert sok volt a határon belépők száma még a buszokkal is.Lefelé Korfura minden rendben ment.Sidariban gyönyörű idő fogadott.A tenger 25-27 fokos volt végig.Eső nem esett egyszer sem.A szél délutánra kicsit feltámadt a tengeren de az nem volt számottévő,mert az amúgy is mindennapos Korfun,hogy fúj kicsit a szél délutánra.Az árak nem magasak az éttermekben.Nekünk a San Remo jön be a legjobban,de ettünk a See Breeze-ben is a Három kismalacban is és még pár helyen.Elfogadható árak vannak,nem drágább mint itthon egy sima étteremben.A boltokban az árak nem magasak,kivéve a sajt,felvágott termékeket.Érdemes robogót bérelni és lemenni Paleokastritsa-ba és a Liapadesi 5 öbölhöz is.Mi lementünk egészen Moraitika-Benitses-Messongi nyaralóhelyekig.Sajnos Messongi csalódás volt a számunkra,mert koszos volt a part és nem találtunk szinte egyetlen éttermet ahol kaphattunk volna egy gyrost pitában.Minden a szállodás túristákra épul.KIvéve...egyetlen étterem a Mari-Lena volt ahol valóban kaptunk gyrost pitában és azt viszont eszméletlenül finomra készíteték.Ott a tulaj beszél folyékonyan magyarul és nagyon készséges volt.Paleora a középső úton lehet legkönyebben eljutni Skripero-nak tartva.Eltévedni szinte kizárt.Érdemes kimenni Sidariban a hátsó strandra az Apotripitire.Gyönyörű.A Canal felé lehet jókat koktélozni.A motor és kerékpár kölcsönzés a Sofoklis apartmann melletti kölcsönzőben a legjobb.Ott magyar hölgy dolgozik aki készséges és nagyon rendes.Ő tavaly a San Remo-ban dolgozott.Segit bármiben tanácsal ha kell.Az idegenvezetők közül Ágota aki segit bármiben,de a többiek sajnos nem nagyon tudnak mélyebb és pontosabb infokat adni,mert nemrégen kerültek ide.Meg én azt vettem észre,hogy a tájékoztatók alatt Ágota elmond mindent de a többiek info és felkészültség hiányában nem tudnak.Ezt orvosolni kellene amúgy.Nem biztos,hogy elegendő a fogadás és az elköszönés.Kellene a szigetről többet tudniuk,mert sajnos segítséget nem nagyon lehetne kérni ha az ember bajba kerül mondjuk Messongiban.A souvenirek árai nem magasak,átlagosak.1-2 euro-ért finom kekszeket és csokikákat lehet hazahozni a gyerekeknek a nagy supermarketekből.De a kicsik sem sokkal drágábbak ezen a téren.Van tej is ami finom,mi a 3,7%-ost kerestük amit nehezen találtunk meg,mert már inkább a 3,6-os van az 1,5-ös mellett.Ásványvíz 6-os zsugorban van 1,7-1,9 euro-ért bárhol.A Donats/Lukumades ....fánk 1,2-1,5 euro a főutcán.Nagyon finom ajánlani tudom.Gyros pitában 2,2-2,5 euro/tányéron ez 5,7-7,6 euro között van.Haltál /fish mix/ 10 euro-tól.Hazafelé szintén minden rendben ment az úton a magyar-szerb határon történő várakozáson kívül.Amúgy minden nagyon szép volt.A Grand Tours a legjobb és legfelkészültebb iroda.Mi ezután is velük fogunk utazni.A sofőrök segítőkészek és rendesek,jól felkészültek.A buszok kényelmesek és szépek.Tehát ennyit röviden.Kellemes nyaralást önöknek.Üdvözlettel.
Kaló Krisztina Dátum: 2015-08-29 22:14:15
Klára írta ekkor: 2015-08-29 13:47:26
Sziasztok! Bocsánat,hogy belekotyogok,de szerintem semmi gond nincs sem a határokon,sem pedig a menekültekkel,hisz azért valljuk be,nem egy kis utazási irodáról van szó,és ha gond lenne,akkor nem hiszem,hogy ugyan ezen az útvonalon utaztatna. Szóval szerintem mindenki nyugodtan útnak indulhat. smile Én is azt fogom tenni jövőhét pénteken smile smile smile És azért lássuk be,hogy a kinti idegenvezetőnek ilyenkor rengeteg dolga van azért,hogy a kint lévő turisták jól érezzék magukat. Jó nyaralást mindenkinek és szép napot. smile smile
Mi autóval jöttünk, ma hajnalban léptük át a görög határt és egyetlen helyen sem láttunk menekülteket. Jó utat!
Klára Dátum: 2015-08-29 13:47:26
Sziasztok! Bocsánat,hogy belekotyogok,de szerintem semmi gond nincs sem a határokon,sem pedig a menekültekkel,hisz azért valljuk be,nem egy kis utazási irodáról van szó,és ha gond lenne,akkor nem hiszem,hogy ugyan ezen az útvonalon utaztatna. Szóval szerintem mindenki nyugodtan útnak indulhat. smile Én is azt fogom tenni jövőhét pénteken smile smile smile És azért lássuk be,hogy a kinti idegenvezetőnek ilyenkor rengeteg dolga van azért,hogy a kint lévő turisták jól érezzék magukat. Jó nyaralást mindenkinek és szép napot. smile smile
Weibl Dorottya Dátum: 2015-08-28 16:03:19
Kittel István írta ekkor: 2015-08-25 18:52:50
Korfu-Sidari Tudha valaki tájékoztatni az ottani "Menekült helyzet"-ről?? szeptemberben mennénk!
Mi augusztus 23-án értünk haza Korfuból. Hazafelé a szerb határon kifogtunk egy kb 2 km-s sort, és kb 3 óra várakozás után léptük át a magyar határt. De ez azt hiszem a hosszú hétvégéhez köthető, sokan elutaztak. Javarészt osztrák és német rendszámú autókat láttam. De amíg várakozik a sorban a busz, le lehet szállni kicsit sétálni, meg mosdóba menni. Szóval no para. smile
Kovács Éva Dátum: 2015-08-28 14:14:36
Kovács Éva írta ekkor: 2015-08-28 14:12:40
Sziasztok! Mi Kafalóniára megyünk jövő héten, én is kérdeztem az ottani fórumon is, de nem kaptam választ (igaz, még csak 2 nap telt el azóta) Gondoltam megnézek egy másik Görögországi nyaralóhely fórumot is, de látom itt talán még roszabb a helyzet. Kíváncsi vagyok mikor kapunk tájékoztatást.
helyesbítek: Kefalóniára; és ugyan ebben a témában tettem fel a kérdést, hogy az utazást mennyire befolyásolja a menekült helyzet