Igazad van Kata, a sok kérdést elnézve, válasz s e h o l !!
Én augusztus 11.-e óta reménykedem, hogy az idegenvezető, aki mégiscsak a legtöbbet tudna írni nekem a kérdésemre, egyetlen sorra sem méltatott azóta sem.
Sorbanállás van, s majdcsak!!!
Kedves Mária!Nem tudom mi lenne a kérdése,de kérem,hogy írja meg nyugodtan mégegyszer.Ha tudok válaszolok én is önnek.
Amúgy megírok önnek pár dolgot amire figyelni lehet.Tehát ....mi Aug.30-án értünk haza Korfuról.Az utazás során menekültekkel nem találkoztunk....kivéve hazafelé a Szerb-Magyar határon,de ott sokat is kellett hazafelé várnunk.Kb:2 órás volt a várakozás mire határt léphettünk.Erről a Grand nem tehetett,mert sok volt a határon belépők száma még a buszokkal is.Lefelé Korfura minden rendben ment.Sidariban gyönyörű idő fogadott.A tenger 25-27 fokos volt végig.Eső nem esett egyszer sem.A szél délutánra kicsit feltámadt a tengeren de az nem volt számottévő,mert az amúgy is mindennapos Korfun,hogy fúj kicsit a szél délutánra.Az árak nem magasak az éttermekben.Nekünk a San Remo jön be a legjobban,de ettünk a See Breeze-ben is a Három kismalacban is és még pár helyen.Elfogadható árak vannak,nem drágább mint itthon egy sima étteremben.A boltokban az árak nem magasak,kivéve a sajt,felvágott termékeket.Érdemes robogót bérelni és lemenni Paleokastritsa-ba és a Liapadesi 5 öbölhöz is.Mi lementünk egészen Moraitika-Benitses-Messongi nyaralóhelyekig.Sajnos Messongi csalódás volt a számunkra,mert koszos volt a part és nem találtunk szinte egyetlen éttermet ahol kaphattunk volna egy gyrost pitában.Minden a szállodás túristákra épul.KIvéve...egyetlen étterem a Mari-Lena volt ahol valóban kaptunk gyrost pitában és azt viszont eszméletlenül finomra készíteték.Ott a tulaj beszél folyékonyan magyarul és nagyon készséges volt.Paleora a középső úton lehet legkönyebben eljutni Skripero-nak tartva.Eltévedni szinte kizárt.Érdemes kimenni Sidariban a hátsó strandra az Apotripitire.Gyönyörű.A Canal felé lehet jókat koktélozni.A motor és kerékpár kölcsönzés a Sofoklis apartmann melletti kölcsönzőben a legjobb.Ott magyar hölgy dolgozik aki készséges és nagyon rendes.Ő tavaly a San Remo-ban dolgozott.Segit bármiben tanácsal ha kell.Az idegenvezetők közül Ágota aki segit bármiben,de a többiek sajnos nem nagyon tudnak mélyebb és pontosabb infokat adni,mert nemrégen kerültek ide.Meg én azt vettem észre,hogy a tájékoztatók alatt Ágota elmond mindent de a többiek info és felkészültség hiányában nem tudnak.Ezt orvosolni kellene amúgy.Nem biztos,hogy elegendő a fogadás és az elköszönés.Kellene a szigetről többet tudniuk,mert sajnos segítséget nem nagyon lehetne kérni ha az ember bajba kerül mondjuk Messongiban.A souvenirek árai nem magasak,átlagosak.1-2 euro-ért finom kekszeket és csokikákat lehet hazahozni a gyerekeknek a nagy supermarketekből.De a kicsik sem sokkal drágábbak ezen a téren.Van tej is ami finom,mi a 3,7%-ost kerestük amit nehezen találtunk meg,mert már inkább a 3,6-os van az 1,5-ös mellett.Ásványvíz 6-os zsugorban van 1,7-1,9 euro-ért bárhol.A Donats/Lukumades ....fánk 1,2-1,5 euro a főutcán.Nagyon finom ajánlani tudom.Gyros pitában 2,2-2,5 euro/tányéron ez 5,7-7,6 euro között van.Haltál /fish mix/ 10 euro-tól.Hazafelé szintén minden rendben ment az úton a magyar-szerb határon történő várakozáson kívül.Amúgy minden nagyon szép volt.A Grand Tours a legjobb és legfelkészültebb iroda.Mi ezután is velük fogunk utazni.A sofőrök segítőkészek és rendesek,jól felkészültek.A buszok kényelmesek és szépek.Tehát ennyit röviden.Kellemes nyaralást önöknek.Üdvözlettel.