Kedves József! Idén szeptemberben lehetséges, hogy Tossába megyünk. Az apartmanházakról milyenek a tapasztalatok? Mert bevallom őszintén, nem annyira szimpatikusak a képek alapján, elsősorban amiatt, hogy nagyon forgalmas helyen vannak ( vagy legalábbis úgy tűnik) és félek, hogy zajos, hangos, nem lehet aludni. Eddig csak Görögországban voltunk, ahhoz képest nyilván sok minden más Spanyolországban. Az autó bérlésről azt olvastam, hogy nagyon sok kauciót elkérnek, robogót pedig csak arany áron lehet bérelni.... ez igaz? Tossában pl. iható a csapvíz? Valamint itt is 22-24 órával lehet számolni a buszos utazásnál, vagy hamarabb odaérünk, tekintve, hogy nem kell határokon várakozni? Kell-e vizicipő, vagy nincsenek sünök, éles kövek? És hát az árakról: görög viszonyokhoz képest drágább vagy olcsóbb? Szeptember közepén mennénk, ilyenkor mindig kellemes időnk szokott lenni, remélem ezt itt is így lesz. A hotelek közül a Don Juan jöhet számításba, a kérdésem az lenne, hogy a szobákban van-e hűtő, vagy legalább minibár, ahol pl. a napi vizünket tudjuk hűteni? És még egy dolog: az érkezés és hazaindulás napján a szoba elfoglalásáig/ elhagyása után hol lehet tárolni a csomagokat, van -e lehetőség zuhanyozni, mosdót használni? A Don Juan-ban lehet pl. a medence környékén várakozni amíg indul haza busz, vagy odaérkezés napján a szobára várunk? Ez elég jó lenne. Köszönettel: Veronika
Kedves Veronika!
Mint Ön is tudja, Tossában 2 apartmanházunk van: a "SOL2" illetve az el VELERO. Az elsőben a szobák 2 ill. 3 főre foglalhatók, míg a másikban akár 4-5 vendég is elfér, de egy ágy ebben a házban valamennyi szobában kis mérete miatt gyerekeknek ajánlott. A SOL2-ben vannak konyhás és konyha nélküli szobák. A konyhás szobák erkélyei a fő utcára vagy egy kis utcára néznek, a konyha nélkülieknek nincs erkélye, azok ablaka egy 2 méterre lévő tűzfalra néz. A fő utcára néző szobáknál napközben a forgalom zavarhatja a vendégeket, de olyankor általában mindenki a strandon tartózkodik vagy épp kirándul. Éjszaka viszont ez nem mérvadó. A kis utcában viszont egy katalán kocsma működik, ami éjszaka 2-ig is nyitva van, de ez sem zavaró. Az én szobám ablaka pl. közvetlenül a kocsma mellett van és egyáltalán nem zavaró. A másik ház esetében a benzinkút lehet zavaró, ami este 10-ig van nyitva. A két háztól kb. 80 méterre van a buszpályaudvar, ahol egy éjjel-nappal nyitvatartó bár is működik. Nos kb. ennyit a két házról!!! Spanyolországban az autó illetve a robogó bérlés sokkal drágább mint Görögországban. Én nem ismerem az ottani árakat, de azok a vendégek, akik már jártak Görögországban, tőlük tudom. Tossában iható a csapvíz, de mindig elmondom, ha valakinek érzékeny a gyomra, akkor igyon inkább ásványvizet. Debrecenből Tossáig (2200 km) a menetidő kb. 28 óra. Péntek hajnal fél háromkor indul a busz Debrecenből és legkésőbb szombat reggel 7-8 körül Tossában van. A vizicipő használata nem kötelező. Tossában illetve a Costa Braván a tengerpart nem homokos, inkább finom kavicsos, ami egyáltalán nem veszélyes. Biztos vagyok benne, hogy az árak magasabbak mint pl. Görögországban, de van pl. olyan szupermarket Tossában, ahol az élelmiszerek olcsóbbak, mint nálunk Magyarországon. 10 euróért már nagyon sok étteremben el tud fogyasztani a vendég egy három fogásos ebédet vagy vacsorát. Szeptemberben még Tossában is jó idő van! Lehet fürödni a tengerben és napközben sem ritka még a 30 fok. A hotel Don Juan egy négy csillagos szálloda, de emlékezetem szerint se hűtő, se minibár nincs a szobákban. De rre még rákérdezek és viszzatérünk rá! Érkezéskor - ha az apartmanházat választják - a csomagokat mindenki a tv-szobában hagyja és kulcsosztásig már lehet is élvezni a tengert. Távozáskor a szobákat reggel 9-ig kell elhagyni és a csomagokat be lehet pakolni az autóbuszba. Csak az marad Önöknél, amire a nap folyamán szükségük van. A busz délután 5-kor indul vissza, Ha a szállodát választják és még érkezésük után nincs kész a szobájuk, akkor ott is le lehet pakolni a csomagokat a csomagmegőrzőbe. A szállodában általában délután kettőig mindig sikerül elszállásolni az új vendégeket. A szállodában a távozás napján általában 10-ig kell elhagyni a szobákat és a csomagokat a csomagszobába kell elhelyezni. Természetesen a szállodában az érkezés és a tavozás napján is lehet használni a medencét illetve a mosdót. Az apartmanházban más a helyzet! Ha marad üres szoba, akkor a távozó vendégeknek mindig adok zuhanyzószobát, de ha nem marad, akkor máshogy kell megoldani a zuhanyzást. Vagy a strandon vagy a SOL2 tetőteraszán, ahol szintén vagy zuhanyzási lehetőség, igaz csak hidegvízzel. Maradok tisztelettel: Imre J.