Igaz amit a hírekben hallottam a múlt heti időjárásról?Tornádó meg hasonlók.
Kedves Fórum olvasók! Szombaton érkeztünk haza Porecsből, jól éreztük magunkat, néhány tanácsot adok azok részére, akik esetleg igényt tartanak rá: - 1., Amit Ákos és Gábor a szombati tájékoztatón elmond, érdemes meghallgatni és megjegyezni, mert több olyan lehetőséget is ismertetnek, amelyek a 2*-os nyaralást akár 4* közelébe is emelhetik (pl. medence használat ingyen, kis szerencsével és "bátorsággal"). 2., A velencei kirándulásnál vigyázzanak a beszálló ártyára és az olaszországi visszaszállás előtti vám és útlevél vizsgálaton vegyék elő, mert nem biztos, hogy kérik, hanem kiemelik a sorból azt, akinél nem látják a kártyát és utána egy másik "úriember" foglalkozik vele, aki azért szerencsére megkérdezi, hogy van-e ilyen kártya az embernél (személyes tapasztalat). 3., Szintén Velence: A mosdóhasználat 1,5 euró fejenkét, de ha a Szt. Márk térről az óra alatti boltíven keresztül elmegyünk a Rialto hídig, vagy csak az első keresztutcáig, akkor egy Mc' Donaldsban 10 euróért már 2 sajtburgert kapunk 2 colával és a mosdóhasználat "bonusz", a gyerekek ugye általában szeretik, tehát 4 fő esetén 6 eurós mosdóhasználat helyett plusz 4 euróért még enni, inni is lehet egy kicsit. 4., Felhívom a figyelmet, hogy szintén Velencében szerintem nem éri meg a vizitaxit igénybevenni, mert gyalog idegenvezető kíséretében hamarabb vissza lehet érni a hajóállomásra, mint a vizitaxival jó drágán és az utolsó pillanatban.
5., Fish Pichnik: Szerintem jó, megéri a 200/140 kunát, de azért "korlátlan" italfogyasztás alatt azt célszerű érteni, hogy kapunk 6-an kb. 1,5 l üdítőt és kb. 1 l fehér bort, amit legalább 15-ször kitöltöttek és visszaöntöttek hordóba vagy műanyagkannába, ez bizony érződik a minőségén. A hajóslegények egyébként segítőkészek, mókásak, nincs semmi probléma velük és Hsvarban mindenképp érdemes legalább megtekinteni a "fagyidobálós" fiúkat, ha szerencsénk van, ingyen kaphatunk egy hatalmas adag fagyit, ha fizetni kell érte 5-10 kunát, akkor is megéri, mert finom és sok, főleg a gyerekeknek pakolják meg rendesen, nem nagyon számolják a gombócokat! 6., Az étterem igénybevételéről: Érdemes igénybevenni, de célszerű vacsora esetén kb. 15-20 p-el korábban sorba állni, főleg első este, mert előfordulhat, hogy még pohár sem jut!!! Szerintem kissebb az étterem zárt részének kapacitása a szükségesnél!! Egyébként a kaja tényleg finom és a választék nagy mind reggeli, mind vacsora tekintetében!
Mindenkinek jó nyaralást, utazásnál vigyázni, mert Rijekánál lezárások-elterelések vannak, ezért nagy a dugó oda-vissza!