Kedves Viki és Kata!
Mi múlthéten voltunk, így elég friss árakról tudok nektek beszámolni.
Az autópályadíjak tavalytól nem változtak (egyszer fizettünk 36 Kn-t, majd 60Kn-t az ucka alagútért pedig 28Kn-t). Ahogy Viki írta valóban a Konzumban minden nagyon jó áron van. Szerintem a pékáru sem volt drága: 700 gr-os kenyér 4,5 Kn, dinnye kilója 1,6 Kn, a felvágottak kicsit drágábbak, de nem vészes, 1600-2500 Ft. körül vannak, a tej annyi mint itthon, halat vettünk 1 kg-ot 24 Kn-ért. A strandmatrac, amit mi csak egyszerhasználatosnak szoktunk hívni 16 Kn volt, így szerintem nem érdemes cipelni. Búvárszemüveg 39 Kn volt, pipa 5-20 kn-ig. A sör annyi mint itthon, nagy választék van. A Konzumban (és a Plodine is nagyon jó) van lehetőség venni grillcsirkét (20 Kn) pizzaszeletet, ami elég nagy 10 Kn, sült oldalast stb. A fagyi a Lanternában 6 és 7 Kn, a városban 5 Kn. Porecban a bazáros utcában van két fagyizó (egymással szemben van, így nem lehet összetéveszteni), ahol zsonglőrködnek és dobálják a gombócokat, nagyon mókás, a gyerekeknek pinokkiónak díszítik ki a fagyit. Ha itt járunk, mi ezt soha nem hagyjuk ki. Az éttermek és a bazáros, valamint a bolt is a Lanterna területén 30-60 %-al drágább (ez egyébként a fagyi árán is látszik). Szerintem érdemesebb bemenni Porecba a nagyboltokba, ha vásárolni szeretnétek, de az éttermek is sokkal hangulatosabbak. Remélem, hogy tudtam segíteni!
Jó nyaralást nektek!
Kedves Tímea! Az lenne a kérdésem, hogy az autopályán lehet euroval fizetni, na meg a benzinkuton? vagy egyáltalán van valahol ilyen pénznemmel lehetőség fizetni? A benzinárakról tudnál nekem friss infokat mondani? Előre is köszönöm!