Sziasztok!
Micsoda pörgés lett ezen a fórumon! Erre mindenképp jó volt Olivér kicsit sokra sikerült negatív kritikája. Azért Olivér, remélem, hogy idővel a rossz tapasztalataidat elhomályosítják a szép emlékek. Sajnos minden elriasztási szándék nélkül egy tény, a görögök nem vigyáznak arra, amilyük van. Nem tudom, hogy ez csak a kényelmes életmódjukból adódik-e, de nehéz az országban olyan nyaralóhelyet találni, ahol minden tip-top lenne. Csodálatos tengerpartjaik vannak, amik "karbantartására" szinte nulla energiát fordítanak. Ez sajna pl a Narancsparton is így van. Viszont ez tetszik vagy sem, hozzátartozik az országhoz. Aki odamegy, el kell, hogy fogadja. Persze ez első alkalommal ott nyaralók számára furcsa lehet, ha meg egy kissé finnyás, akkor meg kifejezetten kellemetlen. De a gyönyorű tenger, a csodás tájak, a finom kaják miatt szerintem megéri!Én momentán úgy vagyok vele, hogy addig örüljünk, míg utazhatunk Görögországba, ki tudja, hogy egy esetleges államcsőd milyen irányban befolyásolja a turizmust. Nem politizálok, csak hallgatva a híreket, kicsit tartok tőle, hogy egyáltalán el tudunk-e indulni kicsit kevesebb, mint egy hónap múlva.
Szia Márta!
Mi semmit nem vettünk észre a zavargásokból, úgyhogy nem hinném, hogy ez miatt kell aggódnod, szerintem az Athén és téréségére korlátozódik.
Különben abban egyet kell, hogy értsek veled, hogy annak ellenére hogy a strandok tiszták, láttunk olyan partaszakaszukat (hangsúlyozom nem strand) ahol tele volt dobálva minden szeméttel és kicsit el is szörnyülködtünk mennyire nem tudnak vigyázni erre a hatalmas értékükre.