Én a "hosszú" beszámolóhoz szeretnék hozzá fűzni néhány dolgot, mivel mi 2 hétig voltunk több időnk volt körülnézni. Mi a politisbe voltunk, nagyon tiszta, kényelmes, és a fürdőszoba még a 4 csillagos szállókba sem ilyen.A kilátás nagyon jó, nem csak a tengert, Carrast, de a falut, a hegyeket is lehet látni. este pedig megbűvöltek a város fényei a teraszról!
Érdemes a messzebbi strandra is elmenni (nagy strandra) mert ott egy kicsit szebb a part,nem kavicsos, meg igényesebb,lehet napágyat bérelni pár euróért (mi 7-9 euróért béreltünk, úgy hogy rendeltünk valami innivalót kettőnknek és így egész nap ott lehettünk, akár egy ásványvízzel is;ebbe a 7-9 euróba egy üdítő és egy frappé van).De lehet csak úgy kifeküdni a homokra is.Meg van egy pizzázó ezen a parton, felvidéki magyar a tulaj hölgy, jót beszélgettünk vele, és a pizzájuk is isteni volt! Igaz mi lemértük közepes sétával 25 perc oda az út. A Dionusos étterem a kikötőbe isteni, tudom ajánlani, nem kis adagokat adnak, és finom is. Van egy cukrászda is,amit mi csak utolsó nap fedeztünk föl, a Róma pizzázóhoz közel, az út azon oldalán ahol a pizzázó is van. Az van kiírva,hogy kávézó, de rengeteg "házi" süti van. Érdemes a hegy tetején lévő templomhoz is felsétálni, gyönyörű a kilátás a városra. Mi az átjátszó toronyhoz is felmentünk, bár azt mondom,az már egy komoly túra. Párthenonast nem érdemes kihagyni, mert hihetetlen hangulata van, és jó a tavernája is a falu végében. Azóta is emlegetjük az ott töltött vacsorát
A politishez közel van egy bolt,az mindig nyitva volt, meg mellette is a zöldséges, és a motorkölcsönző utcájában van egy éjjel-nappali pékség. Szóval van szieszta, de én nem éreztem a hatását. Carras meg nem egy nagy szám, lesétáltunk, de olyan volt, mint egy szoc üdülő. A jachtok viszont tényleg hihetetlenek.
Érdemes a megszokott útvonalakról is letérni, mert hihetetlen virágokat, és régi épületeket, apartmanokat lehet látni. Mintha csak valahol egy régi gyarmati világba pottyannánk.
Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a tündéri "kis" várost!
Egyszerűen fantasztikus volt!! Az Athene apartman nagyon jó, tiszta, szép, fantasztikus kilátás nyílik az erkélyről a tengerre. A nagy strand közel nem volt olyan messze mint miazt gondoltuk, a vize pedig gyönyörű kristálytiszta, de olyan kristály tiszta, hogy én úszószemüveggel beljebb menve rengeteg halat, tengericsillagot láttam, és sok szép kagylót szedtem. Az utazás nagyon fárasztó volt, odafele én személy szerint egy percet nem aludtam, ráádásul a 3órányi dekkolás a Szerb-Macedón határon sem volt kellemes. A hazafele út már jobb volt, a határokon szerencsére gyorsan átmentünk, egyedül az átszállás volt kellemetlen Szaloniki után a nagy semmi közepén. A marmarasi piac csütörtökön nagyon jó, lehetne többször is
. Nagyon sok jó dolgot beszerezhetsz jutányos, boltinál alacsonyabb áron: hal, zöldség-gyümölcs, olivabogyó, méz(nyamiii), magvak, ruhák, szeszesitalok stb.
Hihetetlen hogy Görögországban mennyivel finomabb minden mint nálunk! A joghurt, a méz, a feta(original), olívabogyó, fagyi, rostosüdítők(apukám kedvéért 6 doboz narancsot hoztunk haza, az enyémért pedig egy meggyeset..és még csodálkozunk hogy több cuccal megyünk haza, mint amivel jüttünk.)
. Csak viszonyításképpen: itthon Fanta narancs gyüm.tartalom: 1,5%, ott Fanta 20% gyüm.tart.
Az állatokról annyit, hogy van egy Béla sirályunk, aki előszeretettel kunyerál a szomszéd háztetőről, és ha etetjük valószínű, hogy megtiszteli az erkélyt, rosszabb esetben a száradó ruhákat egy méretes madártrottyal. DE amúgy szép madár, mondjuk mikor reggel 6kor felkárogott nem ezt gondoltam. Macskából nagyon sok van, állandóan nyávognak és verekszenek. 1 és fél 5 között nem ajánlom senkinek a boltokat, mert siesta van, amit a helybeliek be is tartanak. Legtöbben bezárnak, én speciel egy boltot(a legnagyobbat) találtam ami nyitva volt, azt is az utolsó nap mikor fagyiért szaladgáltam indulás előtt, de az ottani boltos is nagyon ferde szemmel méregetett.
Bocsánat a hosszúra sikeredett beszámolóért, de ezeket muszáj volt leírnom.
Kata! Nagyon köszönünk mindent, fantasztikus nyaralás volt!
Mikor indultunk haza, már majdnem elsírtam magam, annyira maradtam volna még, ha nem is egy hetet, de 3 napot biztos! Ha nem is jövőre, 2-3 év múlva biztos hogy visszatérünk, de akkor már beiktatunk egy jó kis görög estet is!
Remek idegenvezető vagy, erre születni kell!
Puszi, Enikő
Nagyon sok szeretettel várlak vissza, persze amikor lehetséges!
Puszi az egész családnak:Kata
Rendben hazaértünk. Egy felejthetetlen nyaralás volt. Sajnos csak volt. Köszönjük szépen neked!
Itt nagyon süt a nap és meleg van. Remélem ott is nagyon szép idő lesz ismét.
Búcsúzok, mert egy óra múlva jön a nagy vizsga
Szia Kata, jó nyarat
Egyszerűen fantasztikus volt!! Az Athene apartman nagyon jó, tiszta, szép, fantasztikus kilátás nyílik az erkélyről a tengerre. A nagy strand közel nem volt olyan messze mint miazt gondoltuk, a vize pedig gyönyörű kristálytiszta, de olyan kristály tiszta, hogy én úszószemüveggel beljebb menve rengeteg halat, tengericsillagot láttam, és sok szép kagylót szedtem. Az utazás nagyon fárasztó volt, odafele én személy szerint egy percet nem aludtam, ráádásul a 3órányi dekkolás a Szerb-Macedón határon sem volt kellemes. A hazafele út már jobb volt, a határokon szerencsére gyorsan átmentünk, egyedül az átszállás volt kellemetlen Szaloniki után a nagy semmi közepén. A marmarasi piac csütörtökön nagyon jó, lehetne többször is
. Nagyon sok jó dolgot beszerezhetsz jutányos, boltinál alacsonyabb áron: hal, zöldség-gyümölcs, olivabogyó, méz(nyamiii), magvak, ruhák, szeszesitalok stb.
Hihetetlen hogy Görögországban mennyivel finomabb minden mint nálunk! A joghurt, a méz, a feta(original), olívabogyó, fagyi, rostosüdítők(apukám kedvéért 6 doboz narancsot hoztunk haza, az enyémért pedig egy meggyeset..és még csodálkozunk hogy több cuccal megyünk haza, mint amivel jüttünk.)
. Csak viszonyításképpen: itthon Fanta narancs gyüm.tartalom: 1,5%, ott Fanta 20% gyüm.tart.
Az állatokról annyit, hogy van egy Béla sirályunk, aki előszeretettel kunyerál a szomszéd háztetőről, és ha etetjük valószínű, hogy megtiszteli az erkélyt, rosszabb esetben a száradó ruhákat egy méretes madártrottyal. DE amúgy szép madár, mondjuk mikor reggel 6kor felkárogott nem ezt gondoltam. Macskából nagyon sok van, állandóan nyávognak és verekszenek. 1 és fél 5 között nem ajánlom senkinek a boltokat, mert siesta van, amit a helybeliek be is tartanak. Legtöbben bezárnak, én speciel egy boltot(a legnagyobbat) találtam ami nyitva volt, azt is az utolsó nap mikor fagyiért szaladgáltam indulás előtt, de az ottani boltos is nagyon ferde szemmel méregetett.
Bocsánat a hosszúra sikeredett beszámolóért, de ezeket muszáj volt leírnom.
Kata! Nagyon köszönünk mindent, fantasztikus nyaralás volt!
Mikor indultunk haza, már majdnem elsírtam magam, annyira maradtam volna még, ha nem is egy hetet, de 3 napot biztos! Ha nem is jövőre, 2-3 év múlva biztos hogy visszatérünk, de akkor már beiktatunk egy jó kis görög estet is!
Remek idegenvezető vagy, erre születni kell!
Puszi, Enikő
Rendben hazaértünk. Egy felejthetetlen nyaralás volt. Sajnos csak volt. Köszönjük szépen neked!
Itt nagyon süt a nap és meleg van. Remélem ott is nagyon szép idő lesz ismét.
Búcsúzok, mert egy óra múlva jön a nagy vizsga
Szia Kata, jó nyarat