(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Nei Porin
Fórum bejegyzései

Rubi László Dátum: 2012-07-11 15:07:52
Találtam pár jó dolgot, kóstoljátok meg ha jöttök ide. Az egyik a Mafro dafné fonetikusan írva a görögöt, ez egy líkőrbor, fügéből és mazsolából, 0,7 liter 5,70 euro. Nagyon finom de ütős!!!! Aztán van egy kék cimkés Merenda nevű mogyorókrémjük, szerintem veri a Nutellát,kb 3 euro a 650grammos, valamint a füge lekvár 400gramm 1,10 euro.... de sorolhatnám a péksüteményeiket a cukrász sütiket..... mind nagyon nagyok és isteni finomak. Hja ha valaki Tzatziki függő mint én, 2,30 euro egy 400graamos, de nem mindenütt keresgélni kell a jó árakat. mert ami az egyikben olcsó a másikban drága. Hja majd elfelejtettem, van vidámpark is a gyerekeknek....a kisvonatot Platamonas felé nem javaslom ,mert csak a kikötőbe visz el és nem a várba 3 euro/fő valamint van 5perc idő fényképezni, de nem tudom mit egy kikötőn, és már hoz is vissza. Ha valaki tovább marad újból ki kell fizetnie a 3 eurot hogy visszahozza. Kicsit rablásnak érzem, mi inkább visszagyalogoltunk a tengerparton. Nem volt semmi az sem a süppedős helyenként köves homokban.... se papucsban se mezitláb nem egy élmény, de legalább mindent lehet látni az egész partból......amúgy eszméletlen hosszú a strandolásra alkalmas partszakasz egészen Platamonasig tart. Több kilométer hosszan. Platamonasnál már kavicsos és "sziklás" a part, ott lehet mindenféle tengeri herkentyűket nézni gyüjteni. Kagyló az van rengeteg itt N.Poriban is. Medúza vagy egyébb harapós,csípős, szúrós állatka itt nincs. Egyedűl kishalak vannak amik előszeretettel eszegetik az ember talpáról lábáról a bőrt. Nem fáj, nem kellemetlen, kicsit csikiz.....
Rubi László Dátum: 2012-07-11 14:42:57
Such Nikoletta írta ekkor: 2012-07-10 12:39:08
Kedves László...olvasom hogy írtál a quad árakról...engem érdekelne az, hogy ha több napra szeretném, úgy mennyibe kerül..mondjuk egy hétre..és hogy lehet-e egyáltalán így kibérelni vagy minden nap vissza kell vinni?Gyerek méretű bicikli is van esetleg? Gondolok itt pl, 16' osra..vagy esetleg hozzá gyerekülés ha nincs kisebb méret gyereknek... Meg tudnád ezt nézni nekem ha arra jársz? Nagyon szépen köszönöm...Nei Poriban amúgy melyik nap van piac, és merre található?Köszönöm szépen, legyen kellemes nyaralásod...
Több napos árat nem láttam, max 1 napra lehetett bérelni. Különböző árakban vannak attól függ hány köbcentis és mennyi időre veszed ki. Nagyjából 7 euro az induló ár egy órára az 50 köbcentisre, de az gyenge lesz hegynek felfele. Van gyerekbicikli is de ha kell adnak hátulra kapcsolható gyerekülést is. A tulaj jó fej, picit tud magyarul is, nekünk hármunknak 3 órára 6 euro volt a 3 bicaj és egy órát grátiszba kaptunk hozzá. A piac pénteken reggel 7-10ig van, lesz, a templom mögötti részen, a központban.
Rubi László Dátum: 2012-07-11 14:35:52
lana írta ekkor: 2012-07-10 08:29:19
Nagyon jó hallani, milyen a kinti világ..ezek szerint a tenger is szép tiszta...én négy éve voltam és akkor gyakorta volt hínáros része...de gondolom most is van. Benzinkút pedig ha jól emlékszem Nei Pori és Platamon között van a főútra kell kimenni mindjárt. A Papa John apartmannal kapcsolatban még érdekelne, hogy wifi van? vagy lehet használni, mert feleslegesen nem cipelném a laptopot. Szóval a Vulcanót azt sokan dicsérték, de hol van a legjobb gyros? smile
Szia. Most hínáros nincs, pedig felmentem biciklivel a Platamonasi várba, és végígnéztem a partot minddenütt. Platamonas felé, kavicsos kristálytiszta. A várba felbiciklizést csak nagyon gyakorlottaknak ajánlom mert igen meredek, és nincs olyan közel mint látszik. Viszont pPlatamonasban a szupermarketek sokkal olcsóbbak és több egyébb üzlet is van. Ma méteres hullámok vannak a tengeren és kb 43 fok a hőmérő szerint. Van még egy jó kajálóhely a Fast and Foods, magyar a pincér, és isteni a kaja. Csirke souvlakit ettem, kitűnő. 6 euro volt és 1,5 a jéghideg kóla + jéggel.
Veresné Ancsa Dátum: 2012-07-10 21:34:53
lana írta ekkor: 2012-07-10 08:29:19
Nagyon jó hallani, milyen a kinti világ..ezek szerint a tenger is szép tiszta...én négy éve voltam és akkor gyakorta volt hínáros része...de gondolom most is van. Benzinkút pedig ha jól emlékszem Nei Pori és Platamon között van a főútra kell kimenni mindjárt. A Papa John apartmannal kapcsolatban még érdekelne, hogy wifi van? vagy lehet használni, mert feleslegesen nem cipelném a laptopot. Szóval a Vulcanót azt sokan dicsérték, de hol van a legjobb gyros? smile
Szia Lana! Cipeld nyugodtan a laptopo! smile A fiam a mobilján is tudta a wifit használni.Mi a 2/23-ban voltunk.Minden szinten van router vagy erősitő vagy mi. Nekünk és az akkori csoportnak legjobban a Papa John utcájában lévő Familia nevű étteremben készitett gyros pitában izlett legjobban.2 Euró és Isteni a tésztája (szerintem veri bármelyik parti sétányon lévőét) Itt is van magyar pincér ill pincérnő.Mara. A Vulcanóban tényleg finom a pizza és ahogy készítik ,érdemes megnézni.Nem semmi mutatvány amit levágnak. Itt kapható még óriás palacsinta édes és sós külöböző töltelékekkel.3-4 euró az áruk. Nikolett! Péteken van piac a templom után.Megtalálod!! Na itt aztán minden van.A füszertől,játékig,Zöldégtől a butorig,kagylótól,politól a függönyig minden.Mikor mi voltunk még nyulat is árultak.
Such Nikoletta Dátum: 2012-07-10 12:39:08
Rubi László írta ekkor: 2012-07-09 14:54:01
Az édességeiket érdemes megkóstolni, 2 euro egy darab de nagyon finomak. Fagyi 1,20 egy gombóc, asszem ugyanaz mint az otthoni, La cremeria. Van kisvonat 3euro oda vissza Platamonasra, ott állítólag sok üzlet van lehet vásárlni is, majd este kiderül ha átmentem. Autóbérlést nem láttam sehol de attól még lehet. ATV és biciklikölcsönző több is van különböző árakban. 4 kerekű bicaj 5 euro egy órára, egy 50 cm3 es atv (quad) 7 euro az egyik helyn amásikon csak 3 órára adják 12 euróért. Vannak nagyobb cm3-ek is azok drágábbak, valamint lehet robogót is kölcsönözni. Jogsi kell azt kérik minden esetben. A robogóhoz "A" jogsit kérnek, a quad-hoz "B" autósjogsit. Az árban benne van a benzin is nem megtankolva kell visszaadni, mellesleg benzinkutat itt nem is láttam. Nagy szellős település nem olyan zsufi mint Paralia.... egyelőre ennyi, most megyek a vízbe mert meggyulladok itt a tengerparti kávézóban is olyan hőség van......
Kedves László...olvasom hogy írtál a quad árakról...engem érdekelne az, hogy ha több napra szeretném, úgy mennyibe kerül..mondjuk egy hétre..és hogy lehet-e egyáltalán így kibérelni vagy minden nap vissza kell vinni?Gyerek méretű bicikli is van esetleg? Gondolok itt pl, 16' osra..vagy esetleg hozzá gyerekülés ha nincs kisebb méret gyereknek... Meg tudnád ezt nézni nekem ha arra jársz? Nagyon szépen köszönöm...Nei Poriban amúgy melyik nap van piac, és merre található?Köszönöm szépen, legyen kellemes nyaralásod...