(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Kusadasin
Fórum bejegyzései

Krisztina Dátum: 2013-05-29 23:15:50
Sziasztok! :) A nyáron készülünk Kusadasiba, és szeretnénk ellátogatni az Adalandba is. Sok oldalt nézegettem már a helyről és az árakról is, de mindenhol más volt. Azt szeretném kérdezni, hogy ha például az aquaparkba és a dolphin parkba is szeretnénk menni, akkor kb. mennyi belépőpénzre kell számítani? Illetve, nézegettem már a delfinnel való közös fotóról is információkat, de szintén nem volt egyértelmű válasz. Mennyibe kerül? :) Kusadasin melyek azok a helyek, ahova feltétlenül érdemes ellátogatni? :) Válaszotokat előre is nagyon köszönöm!
Domonkos Diána Dátum: 2013-05-29 20:37:55
Szőlősi-Papp Orsolya írta ekkor: 2013-05-29 11:07:52
Kedves Dia! Köszi a nagyon gyors választ és infókat! Igen én az Adalendről kérdezem, mert a honlapon láttam úgy épül fel 3 részből és ebből az egyik a sealand ahol lehet búvárkodni, ráját simogatni, meg cápákat nézni testközelből (http://www.adaland.com/) ebben voltál te is? :) Vagy valaki a csoportotokból nem próbálta estleg ezt a részt is? Ti a Yonca apartmanban laktatok? tényleg lehet látni az erkélyről a tengert? Mi a 403-as szobába megyünk. Kértetek vacsorát? ha igen az milyen volt? Nagyon gondolkodunk hogy befizessük e vagy sem. Még nem kértem soha sehol vacsorát, de a török konyha érdekelne:) és még azt szeretném kérdezni, hogy hogyan működnek pontosan ezek a Dolmusok? (egy jegyet veszek rá és bárhol leszállhatok? ki van írva rá merre felé tart ilyesmi?:) Szeretnénk több partszakaszt is felfedezni és olvastam hogy a nemzeti park (Milli Park - Guzelcamli) felé és a silver sand vagy love beach felé is megy ilyen kis buszocska) Remélem nem okozok gondot a sok érdeklődéssel de már nagyon izgatott vagyok pedig még nagyon soká megyünk:) HÁlás vagyok a sok segítségért!! köszi: Orsi
Szia Orsi! Remélem nem baj ha letegezlek :-D. Az aquaparknak azon részén én nem jártam ahol búvárkodni vagy ráját simogatni lehetne. Az a sealand része amit Te is leírtál, de oda külön belépő szükséges. A csoportból csak én voltam itt egyedül, másokról nem tudok, vagy esetleg akik most jönnek majd haza, azoktól tudnál még kérdezni. Igen, én a Yonca-ban laktam, már tavaly is ott voltam és szuper hely, látni lehet tényleg a 3. emeletről a tengert. A 403-as szóba nem tudom merre néz. Én görögben nem fizetném ki a vacsit, ugyanis náluk nem jó a konyha, de a török az olyan mint a magyar. Én tavaly és idén is befizettem (svédasztalos reggeli és vacsora). A reggeli nem túl gazdag (ezek vannak: sajtok, főtt tojás, rántotta, vaj, dzsem, ubi, paradicsom, kávé, tea, tej, müzli ...), mert nincs felvágott meg kolbász meg bacon stb., ugyanis a disznó húst ők nem eszik, nem is tudják milyen fincsi :-D A vacsora szuper, két fajta húsos főétel, mellé leves és rengeteg friss zöldséges finomság. A dolmusokat bárhol leintheted, megáll mindenhol, 1 euróért visz be a városba, vagy a kikötőbe. Számok vannak kint az elején, a miénk ami a városba visz az a 6-os, de arra is fel tudtok szállni amire az van kiírva, hogy: "centrum, center, city" Mindig számoljátok ki Ti a pénzt és úgy adjátok oda, van hogy képesek többet elkérni (törökök :-D ). Az Ági (idegenvezetőt) kérdezzétek ha másik partra vagy másik városba szeretnétek eljutni, mert oda más buszocska megy. A Pamukkale kirándulásban nincs benne a Cleopátra fürdő, oda külön belépő szükséges. 220 km Kusadasitól tehát készüljetek fel, mert elég hosszú, de délben megálltok egy 5*-os szállodánál ebédelni, ahol all inclusiv a kaja, de az italért, vízért, stb. fizetni kell!!! Ja, reggel 7-kor indultok és este 8-ra értek haza!Remélem tudtam segíteni!!! Jó nyaralást!!! :-D
Szőlősi-Papp Orsolya Dátum: 2013-05-29 15:46:52
Szőlősi-Papp Orsolya írta ekkor: 2013-05-29 11:07:52
Kedves Dia! Köszi a nagyon gyors választ és infókat! Igen én az Adalendről kérdezem, mert a honlapon láttam úgy épül fel 3 részből és ebből az egyik a sealand ahol lehet búvárkodni, ráját simogatni, meg cápákat nézni testközelből (http://www.adaland.com/) ebben voltál te is? :) Vagy valaki a csoportotokból nem próbálta estleg ezt a részt is? Ti a Yonca apartmanban laktatok? tényleg lehet látni az erkélyről a tengert? Mi a 403-as szobába megyünk. Kértetek vacsorát? ha igen az milyen volt? Nagyon gondolkodunk hogy befizessük e vagy sem. Még nem kértem soha sehol vacsorát, de a török konyha érdekelne:) és még azt szeretném kérdezni, hogy hogyan működnek pontosan ezek a Dolmusok? (egy jegyet veszek rá és bárhol leszállhatok? ki van írva rá merre felé tart ilyesmi?:) Szeretnénk több partszakaszt is felfedezni és olvastam hogy a nemzeti park (Milli Park - Guzelcamli) felé és a silver sand vagy love beach felé is megy ilyen kis buszocska) Remélem nem okozok gondot a sok érdeklődéssel de már nagyon izgatott vagyok pedig még nagyon soká megyünk:) HÁlás vagyok a sok segítségért!! köszi: Orsi
Eszembe jutott még valami. A Pamukkale-i kirándulásban benne van a Cleopatra fürdő és Necropolis is vagy csak maga a "Gyapotvár"? És kb mennyi volt oda az utazási idő? Hálás köszönettel? :)
Szőlősi-Papp Orsolya Dátum: 2013-05-29 11:07:52
Domonkos Diána írta ekkor: 2013-05-28 15:51:45
Kedves Orsolya! 2 aquaparkja van Kusadasinak. Én csak az Adalandba voltam. Én 35 eurót fizettem ki, mert a delfinshowra is elmentem. Külön csak az aquapark rész azt hiszem 18 euro/fő. Az aquaparkban már nem kellett külön fizetni semmiért, sem a csúszdákért, sem a medencékért, tehát semmiért. A delfinshow miatt karszalagot kaptam. Én mindent bevittem magammal, vizet, nasit, kamerát, fotogépet és nem szóltak semmiért sem. Az öltöző ingyenes, de érdemes kivenni széfet arra az egy napra, ami viszont nem tudom mennyibe kerül. 2 órakkor kezdődött a delfinshow, addig kicsúszkáltam magam, nagyon elfáradtam, reggelre kisebb izomlázam volt és a lábaim is remegtek még :-D Reggel 9:30kor az apartman előtti buszmegállóban vett fel az Adalandos busz, amire már nem kellett külön fizetni, benne van a jegyben csak fel kellett mutatni a jegyet felszálláskor. Ja, és lehet olyan fotót csináltatni amin rajta van a kis család és előtte fekszik a delfinke :-) Szuper és felejthetetlen élmény!!! A delfinshow előtt van egy foka show, de nagyon-nagyon cukik azok is!!! Érdemes tényleg elmenni és megnézni. 2 óra a show, de utána is vissza lehet menni még az aquaparkba. A busz 5 órakkor visz vissza az apartmanhoz, addig lehet csúszdázni, pihenni, enni-inni, aludni, amit csaka szeretnétek!!! Ha tudok esetleg még segteni bármiben, nyugodtan kérdezzetek.
Domonkos Diána Dátum: 2013-05-28 15:51:45
Szőlősi-Papp Orsolya írta ekkor: 2013-05-28 12:22:22
Kedves Dia! Azt szeretném kérdezni, hogy hogy van ez az Adalandnál, ha pl menni szeretnénk a csúszdapark és a sea-park részébe is akkor két jegyet szükséges venni? vagy van valamilyen kombinált jegy is? oda megy közvetlen járat az apartmantól? A delfin fotón lehet két felnőtt és a delfinke? Igaz az amit olvastam korábban, hogy nem lehet bevinni sem ételt sem italt, sem semmilyen ékszert? Köszönjük a hasznos tanácsokat!!
Kedves Orsolya! 2 aquaparkja van Kusadasinak. Én csak az Adalandba voltam. Én 35 eurót fizettem ki, mert a delfinshowra is elmentem. Külön csak az aquapark rész azt hiszem 18 euro/fő. Az aquaparkban már nem kellett külön fizetni semmiért, sem a csúszdákért, sem a medencékért, tehát semmiért. A delfinshow miatt karszalagot kaptam. Én mindent bevittem magammal, vizet, nasit, kamerát, fotogépet és nem szóltak semmiért sem. Az öltöző ingyenes, de érdemes kivenni széfet arra az egy napra, ami viszont nem tudom mennyibe kerül. 2 órakkor kezdődött a delfinshow, addig kicsúszkáltam magam, nagyon elfáradtam, reggelre kisebb izomlázam volt és a lábaim is remegtek még :-D Reggel 9:30kor az apartman előtti buszmegállóban vett fel az Adalandos busz, amire már nem kellett külön fizetni, benne van a jegyben csak fel kellett mutatni a jegyet felszálláskor. Ja, és lehet olyan fotót csináltatni amin rajta van a kis család és előtte fekszik a delfinke :-) Szuper és felejthetetlen élmény!!! A delfinshow előtt van egy foka show, de nagyon-nagyon cukik azok is!!! Érdemes tényleg elmenni és megnézni. 2 óra a show, de utána is vissza lehet menni még az aquaparkba. A busz 5 órakkor visz vissza az apartmanhoz, addig lehet csúszdázni, pihenni, enni-inni, aludni, amit csaka szeretnétek!!! Ha tudok esetleg még segteni bármiben, nyugodtan kérdezzetek.