(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Kusadasin
Fórum bejegyzései

Jáger László Dátum: 2012-08-30 08:21:09
Domokos Mária írta ekkor: 2012-08-29 20:46:47
Kedves Fórumozók (akik nem érezték jól magukat Kusadasiban)! Mi július első hetében utaztunk és nagyon jól éreztük magunkat annak ellenére, hogy nem vártunk túl sokat az úttól. Inkább nézzük meg ezt is egyszer hangulatban indultunk el és mégis váratlanul nagyon jól sikerült minden. Szerintem minden országban vannak kedves és kevésbé kedves emberek, mint ahogyan itt is. Bár mi csak nagyon kedves emberekkel találkoztunk. Sokan az utcán is megszólítottak és kérdezték honnan jöttünk. A válasz után kedvesen mosolyogtak, mondtak egy-két magyar szót, és hangsúlyozom ezektől az emberektől egyáltalán nem vásároltunk. A bazárban is nagyon jól szórakoztunk egy este. Az eladók udvariasak voltak és amikor és is bóvlinak tituláltam a boltban látható igen bőséges árukészletet, az eladó felvitt bennünket az emeletre és ott igen jó minőségű árukat találtunk. Az alkudozás nagyon szórakoztató volt, majd míg a hosszúnak bizonyuló farmer szárát ott helyben levágták és felvarrták, az eladó megkínált bennünket egy itallal és kedvesen elbeszélgetett velünk. A korábbi években mi is hatszor voltunk Görögországban, de ott sem találtam kedvesebbnek az embereket, sőt.... Még a Kipa eladója is szó nélkül, mosolyogva vette tudomásul, hogy nem visszük el a vásárolni kívánt élelmiszert az utolsó napon, mert nem akartunk az euróból török lírát visszakapni. Apropó líra! Mi ezt a pénzt nem is láttuk, kizárólag euróval fizettünk mindenütt és eruóban is adtak vissza (még centeket is). Kivétel volt a Kipa áruház. A szállodában (Asena hotel) is nagyon kedves volt a személyzet és az étel minden volt, csak ízetlen nem. Az utazás közben azonban én is megállapítottam, hogy a sofőrök mintha kevésbé lennének udvariasak, mint a korábbi években azt megszoktuk. De biztosan a nagy nyomás okozta, hogy tartani tudják a menetidőt. Mi kb. a 6. turnus voltunk és bíztam benne, hogy a megállókat később megszervezik jobban. Nagyon felháborítónak tartottam ugyanis, hogy 5 óra menet után a kompon a leírhatatlan állapotú 2 mosdóban kellene elvégezni több száz embernek a dolgát. Remélhetőleg ezen javít az utazási iroda, hiszen nagyon sokat javítana a hosszú út minőségén. Szóval mi Törökországot jónak találtuk, jól éreztük magunkat és máskor is szívesen megyünk.
Kedves Domokos Mária ! Írása,másokéval együtt,megnyugtató számunkra.Mi is Kusadasiba készülünk,éppen az Aseana hotelt választottuk.Kérem,írjon néhány részletesebb információt is !Milyen a szoba?Milyen az étel-,ital választék?A strandolás körülményei?Van-e wifi a szobában vagy a szálloda közterületén?Hogy lehet eljutni a hoteltől a Kipa áruházba?Mit tud, vagy mit hallott a fakultatív programokról?Bennünket elsősorban Ephesus érdekel,esetleg rövid hajózás a tengeren.Van-e ismerete arról,hogy a helyi irodák ( nem a magyar irodák partnereire gondolok ) milyen árban kínálják az utakat,megbízhatok-e?Tavaly Hurghadán a helyi irodák fele -,harmad áron nyújtották ugyanazt,mint a magyar.Kipróbáltuk mindkettőt. Válaszát előre is köszönöm!
Domokos Mária Dátum: 2012-08-29 20:46:47
Kedves Fórumozók (akik nem érezték jól magukat Kusadasiban)! Mi július első hetében utaztunk és nagyon jól éreztük magunkat annak ellenére, hogy nem vártunk túl sokat az úttól. Inkább nézzük meg ezt is egyszer hangulatban indultunk el és mégis váratlanul nagyon jól sikerült minden. Szerintem minden országban vannak kedves és kevésbé kedves emberek, mint ahogyan itt is. Bár mi csak nagyon kedves emberekkel találkoztunk. Sokan az utcán is megszólítottak és kérdezték honnan jöttünk. A válasz után kedvesen mosolyogtak, mondtak egy-két magyar szót, és hangsúlyozom ezektől az emberektől egyáltalán nem vásároltunk. A bazárban is nagyon jól szórakoztunk egy este. Az eladók udvariasak voltak és amikor és is bóvlinak tituláltam a boltban látható igen bőséges árukészletet, az eladó felvitt bennünket az emeletre és ott igen jó minőségű árukat találtunk. Az alkudozás nagyon szórakoztató volt, majd míg a hosszúnak bizonyuló farmer szárát ott helyben levágták és felvarrták, az eladó megkínált bennünket egy itallal és kedvesen elbeszélgetett velünk. A korábbi években mi is hatszor voltunk Görögországban, de ott sem találtam kedvesebbnek az embereket, sőt.... Még a Kipa eladója is szó nélkül, mosolyogva vette tudomásul, hogy nem visszük el a vásárolni kívánt élelmiszert az utolsó napon, mert nem akartunk az euróból török lírát visszakapni. Apropó líra! Mi ezt a pénzt nem is láttuk, kizárólag euróval fizettünk mindenütt és eruóban is adtak vissza (még centeket is). Kivétel volt a Kipa áruház. A szállodában (Asena hotel) is nagyon kedves volt a személyzet és az étel minden volt, csak ízetlen nem. Az utazás közben azonban én is megállapítottam, hogy a sofőrök mintha kevésbé lennének udvariasak, mint a korábbi években azt megszoktuk. De biztosan a nagy nyomás okozta, hogy tartani tudják a menetidőt. Mi kb. a 6. turnus voltunk és bíztam benne, hogy a megállókat később megszervezik jobban. Nagyon felháborítónak tartottam ugyanis, hogy 5 óra menet után a kompon a leírhatatlan állapotú 2 mosdóban kellene elvégezni több száz embernek a dolgát. Remélhetőleg ezen javít az utazási iroda, hiszen nagyon sokat javítana a hosszú út minőségén. Szóval mi Törökországot jónak találtuk, jól éreztük magunkat és máskor is szívesen megyünk.
Malkovics Angéla Dátum: 2012-08-29 15:10:46
Kedves Fórumozók! Nem szoktam panaszkodni, de úgy érzem, hogy Kiss Anna hozzászólása igen is reális volt, még akkor is, ha úgy érezzük, ha már elmegyünk nyaralni, akkor jól kell érezni magunkat. Mi Annáék után mentünk 1 héttel és a csoportban mindenki először járt Törökországban és annak ellenére, hogy az ismeretlen varázsa nem volt felhőtlen mindenki úgy nyilatkozott, hogy ezután csakis Görögországba fog menni az elkövetkezendő években. Törökországot látni kell, de az valóban vicces és utópisztikus, hogy ők annyira szeretnek minket. A hangoztatott fene nagy török-magyar barátság nem létezik. Mindenhol csak addig kedvesek amíg pénzt látnak az emberből, ha már nem akarod megvenni a piacos bóvliját már húzgálja a száját és fújolnak. A fakultatív programok valóban drágák, a belvárosi utazási irodák olcsóbban kínálják a programokat. A csúszdaparkban elveszik az embertől az ételt, italt, így kényszerítve azt ki, hogy aranyárban vásároljon az ember akárcsak 1 vizet is. Az idegenvezetőn nem tette oda magát a csoportért, de ez lehet amiatt is, hogy korábban Görögországban elkényeztetett minket az ottani segítő. Szóval Törökország megér egy utat, mert látni kell a "mesés keletet", de legyünk annyira reálisak, hogy nem ámítjuk magunkat és be merjük vallani, hogy Törökország nagyon szemetes, nagyon drága, a kaják ízetlenek számunkra és nem a magyarok a legjobb barátaik.
Sinkó Gyuláné Dátum: 2012-08-28 20:14:59
Kedves Melinda ! Jobbnál jobb hírekkel örvendeztecc meg , jó hír a kényelmes ágy nem meglepő mert idáig azt tapasztaltuk hogy jó vastag ágybetétek voltak a jó kilátás külón öröm mert imádunk az erkélyen kávézgatni és gyönyörködni a tájba . Mindenhova viszünk is kávéfőzőt meg kávét is még ha szállodába megyünk is.Május végén Cipruson voltunk tengerrenéző apart hotelbe,de mivel 1-ső emeleten voltunk nem látszott a tenger. ,igaz nagyon közel volt kristály tiszta vízzel. Törökország nyugati tengerpartján nem jártunk remélem ez a rész is lesz olyan szép mint a többi.Üdvözlettel Teri
Ty. Melinda Dátum: 2012-08-28 19:03:20
Sinkó Gyuláné írta ekkor: 2012-08-28 17:41:17
Kedves Melinda! Nagyonszépen köszönöm hogy kérdéseimre válaszoltál nagyon megörültem és az csak a véletlen hogy mi is a 131-be megyünk 15-étől. A wifinek örülök mert a telefon drága a Skype meg ingyenes. Annak is örülök hogy van homokos sima rész a tengerbe, tavaly szintén Törökországba / Obagolba Alanya mellett / a szállodába a lépcsőn kibicsaklott a lábam és azótase jött helyre és félek a köves helyektől a tengerbe. Ha kint leszünk én is szivesen segítek annak aki még utánunk jön. Addig is informálódok internetten is pl: Mykonoszról is többen érdeklődtek de csak 3éj. több helyet érintő hajó utat találtam kompot nem de komppal 7-8 óra lehet. Mégegyszer nagyon köszönöm és remélem hogy Ti is szép emlékekkel tértetek haza. Üdvözlettel:Teri
a 131es szoba nagyon jó! Reggelente úgy ébredtem hogy láttam az ágyból a tengert szerintem annak van a legeslegjobb kilátása:) Nem mellesleg az ágyak szuperkényelmesek a belső szobában én imádtam :) smile