Szia! Természetesen, amire tudok szívesen válaszolok. A levesek általában olyanok, mint nálunk a krémlevesek, nagyon finom a paradicsom levesük, de ezt elmondhatom a borsó, karfiol, érdekes a lencselevesük is. Gondolom, amikor Te mész, az akkori friss zöldféleségekből készültek lesznek leginkább. Második, valamilyen húsos étel (disznóhúst kivéve), körettel, tészta, krumpli, és mellette a zöldséges (padlizsán /török paradicsom/, cukkini, paradicsom, paprika stb) tálak sokasága, volt kefires, joghurtos is. Nem vagyok vegetáriánus, de nagyon ízlett az étel, nem beszélve a mediterrán saláták tömkelegéről. A török konyha nagyon változatos, kellemes fűszerekkel ízesítve és sok zölddel dúsítva. Ezért mondom, hogy nem bántam meg, hogy befizettem a félpanziót, annyi pénzből ilyen változatos ételt nem lehet kihozni. A slussz, pedig valamilyen édesség. Ha hiszed, ha nem, én édesszájú vagyok, de többször volt úgy, hogy nem kívántam a harmadikat. A reggelit kérdezted, a kínálat lényegében mindennap azonos, sajtok, főtt tojás, felvágottak, olívabogyó, háromféle, paprika, paradicsom, uborka, kenyér, olyan péksütemény, mint nálunk párnacsücske, csak sós, tea, gépi kávé. Aki befizeti az étkezést, ők a Yonca-ban étkeznek, ott van akkora helység, ahol többen elférnek. Nekem a LONG BEACH tetszett a legjobban, homokos és lassan mélyülő. Itt küldök egy linket a várható időjárásról, nekem bevált! http://www.wunderground.com/q/zmw:00000.1.17232. Kellemes nyaralást kívánok. Nyugodtan kérdezzél. Tibor
Szia Tibor :)
Arról érdeklődnék még, hogy a legtöbb étel bárány húsból készült a vacsoránál? Az az egyetlen hús amit nem igazán szeretek. Azt említetted hogy sajnos sertés hús az nincsen. De remélem csirke pulyka marha az lesz? :)
Örülök, hogy Törökországot választottam úti célul így legalább megismerem a kultúrájukat. De indulás előtt még olvasgatok róluk :)
A vacsoránál a menü a levesből és másodikból lehet választani? Vagy az adott, egyfajta van csak?
Köszönöm előre is :)