(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Kusadasin
Fórum bejegyzései

SZIKLAVÁRI JÓZSEF Dátum: 2012-05-31 15:38:51
Kedves Grand Erika Kusadasi ! Kérdésem lehet-e bankkártyával fizetni a nagyobb üzletekben? pl Kipa ,Tesco Üdvözlettel József
Kiss Tibor Dátum: 2012-05-31 13:56:36
Kedves Szabados Éva és Légrádi Éva. Mindkettőjük kérdésére válaszolok, a saját tapasztalatom szerint. Ami az utazást illeti azt javaslom, hogy vizet csak annyit vigyenek, amit az úton elfogyasztanak. Itt jegyzem meg, hogy a buszon van lehetőség üdítőt, kávét stb. vásárolni. A hűtőtáskát nem lehet felvinni az utastérbe, balesetveszély és kényelmi szempontok miatt. A gépkocsivezetők, olyan helyre teszik a táskákat, ahova könnyen odaférni, megállások alkalmával is. Az ülések alá és lábhoz lehet csomagot tenni, de ez a kényelmes utazást korlátozza, az utazási idő, akár 30 óra is lehet. A kalaptartóba (fej felett) kisebb csomagokat, esetleg valamilyen felsőt érdemes tenni, éjjeli kiszállás esetén hűvösebb lehet a levegő. A buszba kiegyenlített a hőmérséklet, ha kell hűt, ha kell fűt a rendszer. A gépkocsivezetőknek jogszabály szerint 4 óránként pihenőt kell tartani, általában nem várják meg a 4 órát, hanem hamarabb állnak meg, üzemanyagkutaknál, ahol EURÓPAI normáknak megfelelően lehet elvégezni dolgainkat. Tiszták!!! Török részen is ilyen állapotokat tapasztaltunk. Nem kellett fizetni! A kompon (kb 20 perc a menetidő) úgynevezett pottyantós WC van. A buszon NINCS WC! A török határon kellett fizetni 1 Török líra. Hazafelére tartalékolni kell lírát!! A maradékot el lehet vásárolni, a vámmentes boltokban, akár kimért török csemegékre. Ami az Olivia apartmant és környékét illeti! A szemközti Bazárban cipő, ruha árusokat láttam, Ezüst ékszereket is láttam, de aranyat azt nem. Van étkezési, kávézási, teázási lehetőség is. Itt is van egy kirendeltség, ahol autót, motort lehet bérelni. Láttam két olyan helyet, ahol lehetett kapni teát, édességet, magvakat, fűszereket. Kevés helyen fogadják el az €-t, ahol igen ott nem jól váltják. A szállótól kb. 800 m.-re a főút mentén van a KIPA (www.kipa.com.tr) a TESCÓ partner áruház. Itt mindent lehet kapni, még alkohol tartalmú italt is! A töményebb fajta az húzós árban is! Az előtérben több büfé is van, de belül van egy önkiszolgáló étterem, akik ettek ott, mondták, hogy nem drága. Az áruházban lehet €- val is fizetni, de Török lírába adnak vissza, rendes banki árfolyamon számolnak. Bent a belvárosban vannak pénzváltók, ide a 6-os számú kisbusszal lehet bejutni, 2 Tl vagy 1 € a viteldíj. Vannak megállói a busznak az Olivia előtt is, de lénygében, akárhol le lehet inteni vagy le lehet szállni róla. Mivel az első turnussal voltam, így az előszezonban, nem láttam bárokat, de ahogyan a tenger part felé megyünk, ott egymást érik a szórakozóhelyek, lehet, hogy ott olyanok is vannak. Az egésznapos programok árai úgy vannak kalkulálva, hogy étkezést is tartalmazz. Akik itthon fizetik be az étkezést, azokat a Yonca terített asztalai várják. Alkalomszerűen, lehet étkezni mind két szállóban, az árak egységesek (hiszen Grand Tours-os vendégeknek ugyan az a szolgáltatás) reggeli 2 €, a vacsora 4 €. 1 € ért lehet venni 5 l-es sima ivóvizet (nem gázos). Ami nem szerepet a kérdésekben, de talán sokakat érdekel. Minden szobába van TV készülék, természetesen a társalgókban is. Internetezési lehetőség is van, amint az iroda oldalán olvasható, nem kell fizetni érte, csak akkor, ha a szállóda gépét használják(2€/óra). Az én szobámba volt, egy főzőlap, vízforraló, evőeszközök, edények amiben lehet főzni, merőkanál, hűtő, a fürdőben hajszárító (gondolom minden szobában ezek vannak). Megérkezés délutánján a Yonca szállodában tájékoztatót tartanak a török partner iroda és a Grand Tours kihelyezett idegenvezetője, Erika.( Nem illetlenségből említettem az ottani partnert) Erika,(a gondoskodónk!) törökül beszél (sajnos a szálloda alkalmazottai csak törökül beszélnek, kivéve a Yonca szálloda vezetőjét, aki németül beszél) minden dologban készségesen segíti a vendégeket. A tájékoztatón többek között a programokról is szó lesz. Mindenkinek kellemes nyaralást kívánok. Tibor
Szabados Éva Dátum: 2012-05-31 09:39:15
Sziasztok! Nekem lenne pár kérdésem, aki megválaszolja, annak előre is köszönöm! 1. Az Olivia apartmannban leszünk július 21-28 között. Az érdekelne, milyen szórakozási és vásárlási lehetőség van az apartmann környékén, tekintve hogy a központ messzebb van. A szemközti bazár jó-e? Kapható ott minden? Pl. ruhanemű, táska. Vannak-e az apartmann környékén is clubok, diszkók? A part valóban csak 5-7 perc? A Long Beach van közel, ha jól tudom. 2. Bárki bármelyik fakultatív programon járt, melyik milyen volt? Tényleges áraik? A görög szigeteket azt olvastam 45 euró. Ez Samos vagy Mykonos? Mi van az árban benne? 3. Az Oliviában is lehet étkezni, ha jól tudom, bár nem a félpanzió keretében. Ott mennyibe kerül? A félpanzió a Yoncában alkalomszerűen, helyben igényelve mennyi? 4-6-7 eurókat láttam itt a fórumon. köszönöm előre is a segítséget!
csajka lajos Dátum: 2012-05-30 22:03:29
Kérdezni szeretném, hogy a fórumot olvasók között van-e még valaki, aki június 8-án indul és a Yoncába befizetett félpanzióra? Mi négyen vagyunk, így már megvan a 10 főből 4 a svédasztalos vacsihoz. Üdv: Lajos
Légrádi Éva Dátum: 2012-05-30 21:56:48
Buszos tapasztalatról szeretnék kérdezni. Mekkora csomagot lehet felvinni a buszra? Gondolok itt étel, ital és melegebb ruha az utazás idejére. Kb. mennyi időnként áll meg a busz és mennyi időre? Köszi a választ. Üdv.