(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Kusadasin
Fórum bejegyzései

Kaló Krisztina Dátum: 2013-07-17 07:11:19
Tőke Tamás írta ekkor: 2013-07-16 22:44:00
Kedves Krisztina! Bulgáriában a határon kell venni matricát és kiragasztani a szélvédőre ez 5 euro és 7 napig érvényes.(2 hétig voltunk és visszafelé ugyanez 10 euró volt a határ után az egyik kis bódéban vettük, érthetetlen! ) A törököknél a határ átlépése után az első shell kútnál vettem HGS matricát, 40 líra volt(ez volt a legolcsóbb), a benzinkutas fel is ragasztotta a szélvédőnkre, ez a matrica egy elektronikus eszközt tartalmaz, az autópálya elején a kapunál áthaladva regisztrálja a rendszer majd a lehajtásnál levonja az aktuális összeget ezt ki is írja a kapu mellett egy kijelzőre. A komp díja ha jól emlékszem 29 líra volt.
Köszönöm Tamás! A 40 lírás feltöltés elég volt oda-vissza? Szeretnénk néhány helyre Kusadasiból indulva is elmenni (Pamukkale, Milétosz), amik távolabb esnek. A kutaknál gondolom lehet még ráfizeni, de honnan tudjuk előre mennyivel kell újratölteni? Lehet tudni valamilyen km-re vonatkozó árat? Arra is kiváncsi lennék mennyi idő alatt tettétek meg az utat és milyenek a körülmények? Érdemes tranzitszállást igénybe vennünk (Edirnére vagy Canakkalere gondoltunk). Eddig 1600 km volt a legtöbb amit egyben megtettünk csak rövidebb pihenőkkel, de erre még nem jártunk. Köszi, Kriszti
Tőke Tamás Dátum: 2013-07-16 22:44:00
Kaló Krisztina írta ekkor: 2013-07-14 07:25:08
Kedves Grandjudit és Fórumozók! Mi autóval megyünk Kusadasiba (Szerbián-Bulgárián keresztül) és segítséget szeretnék kérni az utazással kapcsolatban. Ha valakinek friss infója van az autópálya díjról illetve használatról hálás lennék ha megosztaná velem. Szerbián már sokszor keresztül utaztunk, de Bulária ill. Töröko. még ismeretlen. Valahol azt olvastam 2013. januártól változott a török rendszer, de a leírása meglehetősen zavaros volt (KGS, OSG, HGS) öszintén szólva nem nagyon értettem. Előre is köszi a felvilágosítást, Kriszti
Kedves Krisztina! Bulgáriában a határon kell venni matricát és kiragasztani a szélvédőre ez 5 euro és 7 napig érvényes.(2 hétig voltunk és visszafelé ugyanez 10 euró volt a határ után az egyik kis bódéban vettük, érthetetlen! ) A törököknél a határ átlépése után az első shell kútnál vettem HGS matricát, 40 líra volt(ez volt a legolcsóbb), a benzinkutas fel is ragasztotta a szélvédőnkre, ez a matrica egy elektronikus eszközt tartalmaz, az autópálya elején a kapunál áthaladva regisztrálja a rendszer majd a lehajtásnál levonja az aktuális összeget ezt ki is írja a kapu mellett egy kijelzőre. A komp díja ha jól emlékszem 29 líra volt.
Grand Judit Dátum: 2013-07-15 23:02:48
Tóthné Hédi írta ekkor: 2013-07-13 17:49:56
Kedves Fórumozók! 27-én utazunk Kusadasira a Carina Hotelbe. Járt-e már ott valaki? Itt a fórumon nem olvastam még róla sajnos. Lenne néhány kérdésem,megköszönném,ha valaki tudna válaszolni nekem. Pl.van-e hűtőszekrény a szobában? Lehet-e bevinni vizet a hotelbe? Van-e a közelben élelmiszerbolt és milyen távolságra vannak a bazárok a hoteltől? Melyik strandot érdemes választanunk? Dollárt is elfogadnak vagy inkább csak lírát és eurót? Előre is köszönöm,ha valaki válaszol.
Kedves Hédi, A Carina Hotel szobáiban nincs hűtőszekrény. A szálloda házirendje szerint tilos a nem helyben vásárolt élelmiszerek és italokat felvitele a szobákba. A legközelebbi szupermarket a "Migros", ami a Ladies Beach felé vezető úton található, kb. 15 perc sétára a szállodától, vagy par percnyi buszozásra az 5-ös Dolmussal. A bazár pont az ellenkező irányban, a kikötő felé található, úgy 10 percnyi sétára. Illetve ide is le lehet menni az 5-ös kisbusszal. A szálloda közelsége miatt az itt lakó utasok leginkább a már említett Ladies Beach-re jártak, de voltak olyan utasaink is, akik a Yonca-hoz közeli Long Beach-re jöttek. Igen, elfogadják a Dollárt is, de az árakat leginkább TL-ban és EURO-ban tüntetik fel.
Zsanett Bartos-Balla Dátum: 2013-07-15 09:22:24
Grand Judit írta ekkor: 2013-07-14 18:55:36
Kedves Zsanett! A Yoncaba jönnek? Ha itt a helyszinen fizetik, a reggeli 3 EUR/fő/nap a vacsora pedig 7EUR/fő/nap. Köszönöm, és Önnek is szép nyarat kívánok:)
Kedves Judit! Szuper, köszönöm szépen a gyors választ! Igen a Yoncába megyünk, jövünk :) B.Zsanett
Grand Judit Dátum: 2013-07-14 18:55:36
Zsanett Bartos-Balla írta ekkor: 2013-07-13 22:21:57
Kedves Judit! (Grandjudit) Augusztus 17-én érkezünk Kusadasiba. Kérdésem az lenne, hogy a helyszínen is be lehet fizetni a félpanziót? Előre is köszönöm a válaszát! További szép nyarat! B.Zsanett
Kedves Zsanett! A Yoncaba jönnek? Ha itt a helyszinen fizetik, a reggeli 3 EUR/fő/nap a vacsora pedig 7EUR/fő/nap. Köszönöm, és Önnek is szép nyarat kívánok:)