(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Kusadasin
Fórum bejegyzései

Krisztina Dátum: 2013-07-02 21:32:25
Krisztina írta ekkor: 2013-07-02 16:49:19
Kedves Gréti+Jani! :) Igazából nekem is rengeteg kérdésem lenne, de először is az információidhoz tennék fel néhány kérdést. :) Szeretnénk menni(ketten) az aquaparkba és a dolphin parkba: ez mennyibe kerül? Illetve a dolphin parkba szeretnénk képeket készíteni a delfinnel, de ha jól értelmeztem akkor ez csak az úszással együtt lehetséges? :) Valamint, ha a képeket CD-n kérjük, akkor az hány db képet foglal magába? Ha nem nagy probléma, leírnád, hogy ez a napi program úgy összesen mennyibe kerül? Csak a kalkuláció és a tisztánlátás miatt. :) Melyek azok az éttermek, ahova tanácsos ellátogatni? Hallottam, hogy rengeteget lehet alkudni a különböző "termékekből" a bazárba, nagyon "engedékenyek"? :) Köszönöm a válaszod! :)
+1 kérdés: mennyibe kerül egy főre, ha pl. Egy vacsira szeretnénk befizetni a szálláson?
Krisztina Dátum: 2013-07-02 16:49:19
Kedves Gréti+Jani! :) Igazából nekem is rengeteg kérdésem lenne, de először is az információidhoz tennék fel néhány kérdést. :) Szeretnénk menni(ketten) az aquaparkba és a dolphin parkba: ez mennyibe kerül? Illetve a dolphin parkba szeretnénk képeket készíteni a delfinnel, de ha jól értelmeztem akkor ez csak az úszással együtt lehetséges? :) Valamint, ha a képeket CD-n kérjük, akkor az hány db képet foglal magába? Ha nem nagy probléma, leírnád, hogy ez a napi program úgy összesen mennyibe kerül? Csak a kalkuláció és a tisztánlátás miatt. :) Melyek azok az éttermek, ahova tanácsos ellátogatni? Hallottam, hogy rengeteget lehet alkudni a különböző "termékekből" a bazárba, nagyon "engedékenyek"? :) Köszönöm a válaszod! :)
Grand Judit Dátum: 2013-07-02 11:57:05
Bende Éva írta ekkor: 2013-07-01 09:06:30
Sziasztoki Szeptember végén megyünk Kusadasiba Asena hotelben leszünk.Szeretnék friss idei információt a fakultativ kirándulásokról,a hotelről stb..A Pammukáléba szervezett kirándulásra a hotel közeléből van lehetőség indulni,vagy csak a Yonca appartmann elől indul az idegenvezetővel busz?A térképről itélve elég messze van a kettő egymástól.Előre is köszönöm a választ!
Kedves Éva! Programjainkat, itteni partnerirodánk, a Peninsula Tours szervezi. Pamukkaleba és minden fakultatív programunkra az Asenában lakó utasoknak az Asena hoteltől kb. 50m-re lévő taxi állomáson van a gyülekezési hely. ( a szálloda előtti sétányra autóval, busszal nem lehet behajtani)
Gréti+Jani Dátum: 2013-07-02 11:09:00
Szőlősi-Papp Orsolya írta ekkor: 2013-07-02 09:33:33
Kedves Gréti+Jani! nekem nagyon sok kérdésem van. A yonca apartman milyen úgy összeségében? MEdence szobák kilátás? én azt olvastam eddig hogy a vacsi nagyon jó és bőséges mi még nem fizettük be de nagyon gondolkodunk rajta. Reggelit semmiképp nem kérünk. Az aquaprkról azt szeretném kérdezni hogy a parknak van egy olyan része ahol lehet búvárkodni vannak ráják és cápák erről nem tudsz vmit hogy oda mennyi a belépő, vagy hogy van e kombinált ha én csúszdázni is szeretnék meg búvárkodni is :) Ha a delfinnel én csak fotózkodni szeretnék akkor is bemehetek a delfinparkba? Voltatok Pumukkalében, van lehetőség a Cleopatra fürdőben megmártózni vagy arra már nem jut idő a program keretében? Voltatok dolmussal vagy bérelt autóval a környező partokon? ajánlod valamelyikat? Nagyon izgatott vagyok nagyon sok helyen jártam már de még törökországba soha és mindent szeretnék megnézni amire elég lesz egy hét :):) nagyon hálás vagyok a válaszokért előre is . köszönettel: Orsi
Kedves Orsi! A Yonca apartman összességében rendben volt, de azért mosogatószer, szivacs, törlőkendő hasznos lehet. a szobák elég tágasak, az ágy kissé puha, az erkély is megfelelően nagy. És van ruhaszárító az erkélyen. Meg a klíma is ingyenes. Wifi a hallban megfelelő, a szobában gyenge, de mindenhol ingyenes. Vacsit a helyszínen is be lehetett fizetni. Valóban bőséges, sokféle saláta, finom leves, meg a "főétel" sem volt rossz (csirke, hal, gomba, tészta, párolt zöldségek és ezek variációi. De egy jó török kebabot sehol nem ettünk. :( Aquapark:A csúszdás rész szuper, csak sokat kellet lépcsőzni. Létezik ez a búvárkodós rész "Seepark" néven . Mi itt nem voltunk. Az árakról szerintem a honlapjukon találsz infót. Szerintem van kombi belépő (hisz aquapark és delfinpark kombi jegy is van) de konkrétumot erről nem tudok. Delfin: fotózkodás csak az úszással együtt volt, elvileg hirdették külön is, de én nem láttam külön fotózást. A delfinparkba, vagy az úszásra, vagy a delfinshow-ra (vagy mindkettőre) tudsz bemenni. Pamukkale-ben nem voltunk. 32 óra utazás után nem akartunk újabb 200km-t utazni. Állítólag valamelyik hotelben volt lehetőség úszkálni. Autót nem béreltünk (ahogy a törökök vezetnek...). Dolmus 1 euró/fő/utazás (vagy 2,25 líra) az apartman és a városközpont között. Más parton (strandolni) nem voltunk, a Long Beach-re mentünk le párszor. Így utólag kereshettünk volna másikat is. Ahogy már írták a LB-n nem sok hely volt, ha nem akartunk napágyat béreli. Napágy viszont van rengeteg. Állítólag a Ladies Beach szép. Oda a 6-os vagy 7-es dolmussal, + a központból az 5-el juthattok el. Dolmusnak csak útvonala van se megálló, se menetrend (Vagyis van, de bárhol leállíthatod, be-, vagy kiszálláshoz) Ephesus-ba sem jutottunk el sajnos, ezt egy kicsit bánjuk is. Oda szívesebben mentünk volna. a hajókázást ajánlom 25 Euróért ebéddel, itallal, nyílt vízi úszkálással...Azt hiszem sikerült mindenre válaszolni. Jó pihenést!
Szőlősi-Papp Orsolya Dátum: 2013-07-02 09:33:33
Gréti+Jani írta ekkor: 2013-07-01 21:10:33
Kedves Kusadasi felé utazók! Június 15-22 között voltunk a Yonca apartmanban. Íme néhány infó: Pénz: Több Eurót vittünk és egy kevés lírát. Több helyen elfogadták az eurót is , DE nem mindenhol (pl SOK kisbolt) Jobb lett volna, ha lírát viszünk inkább, mert az mindenhol jó volt. 1 eurót 2 líráért váltottak, egyes helyeken 2,3-2,4 lírát adtak érte. A fizetéskor megkérdik (mondani kell), milyen pénznemben akarunk fizetni. Aztán mehet az alkudozás :) Étkezés: Félpanzióra fizettünk be. A vacsora finom volt és bőséges., bár nem annyira változatos. A reggelit jobb lett volna kihagyni. Egyébként a helyszínen is be lehetett fizetni reggelire és/vagy vacsorára. És a környéken nem találtunk egy rendes éttermet, nem nagy a választék. A KIPA-ban (10-15 perc) van több gyorsétterem. Delfinúszás: Az Adalandban van rá lehetőség. Mi az aquapark-ban voltunk mi. az úszásra fizettünk be. ( a delfinshow-t nem néztük meg. Az úszásra a bejáratnál lehetett befizetni, 80 Euró/fő. 1db kép előhívása 10 Euró, de lehet kérni CD-n is az összes képet 50 Euróért. 52 hoztunk el a CD. Több fő esetén az úszás árából nincs kedvezmény, csak a CD olcsóbb (100 helyett 80Euró 2 főre). És a kísérő is bemehet megnézni az úszást, sőt lehet fényképezni, meg videózni is. Hivatalos videó nem készül. Az úszás hatalmas élmény. Feltétlenül ki kell próbálni a tevegelést. A parton egy idősebb úr vezetget egy tevét, azon lehet tevegelni. 15 lírát fizettünk érte, kb 15 percig tartott, és csinálhattunk egy csomó fényképet is különböző beállításokkal. Nekünk összességében tetszett Törökország. Európával nem lehet összehasonlítani. Ez egy más világ/ más kontinens. Biztos visszamegyünk még. Ha kérdés van válaszolunk szívesen.
Kedves Gréti+Jani! nekem nagyon sok kérdésem van. A yonca apartman milyen úgy összeségében? MEdence szobák kilátás? én azt olvastam eddig hogy a vacsi nagyon jó és bőséges mi még nem fizettük be de nagyon gondolkodunk rajta. Reggelit semmiképp nem kérünk. Az aquaprkról azt szeretném kérdezni hogy a parknak van egy olyan része ahol lehet búvárkodni vannak ráják és cápák erről nem tudsz vmit hogy oda mennyi a belépő, vagy hogy van e kombinált ha én csúszdázni is szeretnék meg búvárkodni is :) Ha a delfinnel én csak fotózkodni szeretnék akkor is bemehetek a delfinparkba? Voltatok Pumukkalében, van lehetőség a Cleopatra fürdőben megmártózni vagy arra már nem jut idő a program keretében? Voltatok dolmussal vagy bérelt autóval a környező partokon? ajánlod valamelyikat? Nagyon izgatott vagyok nagyon sok helyen jártam már de még törökországba soha és mindent szeretnék megnézni amire elég lesz egy hét :):) nagyon hálás vagyok a válaszokért előre is . köszönettel: Orsi