Sziasztok!
Én június második felében mennék Párgába Sifakis a házba.
Akik már jártak ott: több helyen olvastam, hogy Párgában hideg a tenger, mert oda ömlenek be a források... ez tényleg így van, vagy meg tudjátok cáfolni? Egyáltalán jó szokott már itt ilyenkor (június elsőelső fele) lenni a víz? Sajnos semmilyen adatot nem találok a párgai vízhőmérségletekről... Bár arról is ellentmondásosak az infók, hogy valahol kavicsosnak írják, és lassan mélyülőnek a város melletti nagy strandot (és a városit is) van ahol pedig hirtelen mélyülőnek, és finom homokosnak. :)
Eddig még csak Parálián jártam... nem tudom, hogy Párga mennyire apró, lehet-e annyit sétálni ott is, mint Parálián?
Illetve... vannak ott rendes boltok? Úgy értem, hogy nem csak kicsi-pici supermarketek, hanem nagyobb kínálattal rendelkező üzletek (mint Parálián pl. a lidl, vagy nem messze a Sky Apartmentól antól volt egy nagy Göröhelyi ABC)?
Köszönöm előre is, ha kapok egy kis segítsgetséget!!!
Szia! Mi két éve június 10- től voltunk Pargán és csodás meleg volt, 30 fok feletti hőmérséklettel, a víz pedig kellemes volt, minden nap fürödtünk, nem fáztunk. Mélyebb részeken még valóban hidegebb volt a víz, de abban is simán lehetett úszni. Szóval nem úgy kell elképzelni azt, hogy hidegebb, hogy "meg kell fagyni" benne.

A strandok, mind a három alapvetően hamar mélyül más helyekhez képest, tehát nem tudsz hosszasan besétálni. Kb. 8-10 m után már mély a víz. És mindenhol kavicsos, igazi, tipikus homokos rész nincs. Van apróbb és nagyobb kavicsos strand. Sétálni rengeteget lehet, csodálatos a város, szerintem Parália és Parga ég és föld, nem lehet összehasonlítani sem. Parga hangulata egyedi, pörgős, színes, igazi görög, fantasztikus hely.

Dimbes-dombos helyen épült, szóval nagyobb szintkülönbségekkel is számolni kell a séta során. Nagyobb üzlethálózat nincs, csak kisebb boltok vannak. Jó pihenést, szerintem Parália után nagy élmény lesz Pargán nyaralni! üdv: Veronika