Sziasztok!Érdeklődni szeretnék, mi júliusban mennénk Pragára a Sifakis apartmanba ,milyen a környezete ,valamint a strandtól milyen messze van , homokos vagy kavicsos.Melyik fakultatív programokat ajánljátok?Két gyerekkel mennénk egy 11 és egy 8 évessel valamint lenne egy 2 éves csak nem tudom,hogy a hosszú buszozást hogyan bírná!Van aki ment ilyen kicsivel????Hol érdemes vásárolni???Persze amíg el nem felejtem a víz hőmérséklete jó??Köszönöm előre is a válaszokat!!! Mariann
Szia! Mi először 11 hónapos korában voltunk a kisfiammal görögben buszos úton Sartin. Két évesen Neos Marmarason. Tavaly június elején Pargán két hétig, szeptemberben pedig ismét Neos Marmarason. Milán imádja a buszozást. Nem viszünk neki soha gyerekülést, mert így sokkal jobban elfér a saját helyén. Ha akar fel áll, fel térdepel, lefekszik. Amire mindig figyelek, az az, hogy minden megállásnál le kell szállnia, még akkor is ha éjszaka fel kell ébreszteni és nyűgös. Mert pisilni mindig kell, még ha kicsit is, de kell! Akkor vígan kibírja a két megállás között. Amikor jön a következő megállás már állok vele a legközelebbi lejárathoz, leszállok vele a buszról, felkapom az ölembe és rohanok vele a mosdóhoz, hogy ne kelljen vele 20 percet sorba állni. Így mindig marad idő kicsit nézelődni, járkálni. Tavaly Pargan június első hetében még elég hűvös volt a víz, de már tudtunk benne fürödni, a második héten már vígan elpancsoltunk akár fél óráig a vízben. Bár a városi strand vízét egy víz alatti hideg forrás táplálja így ott mindig kicsit hűvösebb a víz, mint mondjuk más tengerpartokon. Mi a gyerekkel két fakultatív programon voltunk és mind a kettőt nagyon élvezte. Az egyik a vártúra Ali pasa várához, a másik a kalózhajó Paxos-Antipaxosra. Két éves korában már lekötötte a hajózás, bár abban az évben voltunk Bulgáriában is vele, akkor még csak pár hónapja töltötte a kettőt, de akkor egyáltalán nem érdekelte a dolog. Ősszel viszont már imádta a hajókázást, fél évvel érettebben. Remélem tudtam segíteni.