(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Pargán
Fórum bejegyzései

Szabolcsi Pálné Dátum: 2014-12-30 15:51:02
Már korábban is olvastam Veronika beszámolóit, amit nagyon lelkesen csinál, köszönet érte. Gondolom, hogy Feri most szabadságon van és majd csak később fog válaszolni a kérdésekre. A beach bár csak amiatt érdekelt, hogy van-e lehetőség bérelni napágyat és napernyőt és, hogy esetleg venni egy sört, vagy frappét, stb. Nem a kaja szempontjából érdekel. Az viszont elkeserít, hogy olyan hirtelen mélyül a víz. Bíztam benne, hogy van olyasmi rész is mint Sartin, no nem az ófalu, hanem a középrésznél. Gondolom, hogy Feri is fog ezzel kapcsolatban írni. Üdv.: Szabolcsiné
Veronika Dátum: 2014-12-29 16:16:59
Sziasztok! Feri helyett nem szeretnék és nem is tudok mindenre válaszolni, de azért a tapasztalatomat leírom, mert mi idén voltunk Pargán. A partról: alapvetően három strandról tudunk beszélni Parga esetében, a város közepén van a Városi Strand (Krioneri), a központhoz ez van közel, nem túl nagy, sztem zsúfolt, az egyik fele fel van szórva finom homokkal, de alapvetően kavicsos strand. Van a Piso Krioneri strand, ez a legkisebb strandja Pargának, a városi strandtól ha szemben állunk a tengerrel akkor balra található, egy kis utcán lehet megközelíteni. Itt nagyobb köves a strand, a földön feküdni szerintem kényelmetlen, napozóágyat javasolnék az itteni strandoláshoz. A Valtos beach a leghosszabb strand, a központtól jobbra, a vár után található. Alapvetően ez is kavicsos, van nagyon apró kavicsos része, illetve itt is van homokkal felszórt rész. A víz sztem más helyekkel összehasonlítva gyorsan mélyül, tehát nem lehet besétálni 10-20 m-t, mert 4-6 méter múlva már úszni kell, amikor az ember belemegy a vízbe, már ott is simán térdig ér. A strandok területén a vízben vannak nagyobb kövek, sziklák, azoknak az oldalán vannak sünök, nem sok, de akad, úgyhogy én a cipő használatát javasolnám annak, aki szeret úszkálni és pl. rááll a vízben a kövekre. Kifejezetten beach bar leginkább a Valtoson van, ott a strand melletti "sétányon" van több bár, kávézó és étterem is, mi egyszer ettünk az egyikben hamburgert,(mert valami olcsó és gyors kaját akartunk ami nem megterhelő, csak hogy délben is együnk valamit) hát szörnyű volt, azt senkinek nem ajánlom, gyrost pedig ott sehol nem találtunk. Utána azt csináltuk, hogy ott hagytuk a strandon a törölközőket, foglaltuk a helyünket az árnyékban, bementünk a városközpontba ebédelni, azután visszasétáltunk. Ezekben a beach bar szerűségekben nincs extra nagy választék, inkább ilyen gyors büfének felelnek meg nálunk, legalábbis amiket mi végignéztünk. A városi strand mivel a városközpontban van szintén körbe van véve éttermekkel és bárokkal, amik nem a strand területén vannak, hanem pár méterrel arrébb, ott lehet fogyasztani, de én úgy gondolom, hogy fürdőruhában ezekre a helyekre nem lehet beülni. A piso krionerin egy étterem van a strand szélénél, illetve a mellette lévő sziklás domb oldalában épült egy bár, ahonnan csodás a kilátás, jó pár lépcsőt kell megmászni, hogy feljussunk oda. Hát, ennyi jutott most eszembe, remélem azért tudtam segíteni! smile Mindenkinek jó nyaralást, bár egyelőre Boldog Új Évet kívánok! smile
Bobák Zoltán Dátum: 2014-12-28 19:11:37
Kedves Grand Feri! Májusban a második turnussal megyünk hozzátok. Azt szeretném megtudni, hogy az albán kirándulás szokott-e lenni ebben az időszakban. Ha nem akkor nem csináltatunk útlevelet. Előre is köszi a választ! Üdv, Zoli
Szabolcsi Pálné Dátum: 2014-12-28 16:40:32
Kedves Grand Feri! Érdeklődnék, hogy Pargán a SIFAKIS Apartmanhoz melyik part van közel, olyan ami lassan mélyül és homokos, és van-e Beach bár, mivel mi már idősebbek vagyunk és az lenne a kényelmesebb. Az írva van az apartmannál, hogy a tengerpart 200 m., de szeretnénk tudni, hogy milyen a part. Köszönettel: Szabolcsiné
Sándor János Dátum: 2014-12-28 11:19:28
Kedves Mindenki!! A pargai tengerpartról tudna valaki bővebben írni? Hirtelen mélyül? Köszönöm, előre is! Üdvözlettel, Sándor János smile