Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi Sartin vanak-e nagyobb boltok vagy csak kis supermarketek vannak? Ez az árak miatt kérdezem mert eddigi nyaralási tapasztalat ahol nincs nagyobb multi ott drágán lehet beszerezni a dolgokat.
Hogy mozognak az árak pl gyros tál, musaka? Bicikli kölcsönzési lehetőség van-e és ha igen egy napra mennyibe kerül? Tenger mennyire medúzás? Sok képen láttunk polipokat azokat halászok halásszák.
Élővilágot mennyire lehet látni gondolok teknős halak gekko. Nagy állatbarátok vagyunk:)
Vannak kagylós tengerparti részek?
Sok apartmannál a klima 5/10 euró ez mit takar?
Remélem a sok kérdésemre kíváncsiak mások is és nem baj ,hogy feltettem.
Kedves József, vannak kisebb supermarketek ahol sokszor olcsóbban lehet megvásárolni a termékeket mint a nagyobb boltokban, pl lehet kimérve kapni italokat, félbevágott dinnyét stb....ami azért sokkal kedvezőbb megoldás.Itt a multi sokszor drágább mint a kis bolt. Az árak tekintetében egy fő ételt 6-10 euró közé tennék függően attól,hogy halas vagy húsos vagy zöldséges ételről beszélünk, de így lehet kalkulálni...a gyros pitában pl 2 euró 50 cent szokott lenni, de van olcsóbb és drágább is de ez az átlagára,úgy látom.Biciklinél kb 5-6 eurót kell számolni naponta, de függ attól is,hogy hány biciklit mennyi napra kölcsönöz az ember,érdemes itt helyben ezt lebeszélni.A tengerben élnek medúzák de ezek nem veszélyeztetik a fürdőzőket mert nem a partok közelében élnek, max. esetleg már döglötten kisodródnak néha-néha.Igen a polipokat a halászok halásszák ki, ezeket általában eladják halas boltoknak vagy éttermeknek vagy mozgó autóról is lehet venni reggelente,ha az ember szemfüles. Nem jellemző,hogy teknősök és gekkók rohangálnának az utcákon, inkább a zöldebb övezetekben élnek vagy pedig néha elő bukkanak átsétálni az út egyik oldaláról a másikra. Nem ígérem,hogy kagylókat lehet kihalászni a vízből, inkább a reggeli órákban lehet találni egy-két kisodrott kisebb kagylócskát. A klima 5 euró per nap a stúdiókban(egy légtér) az apartmanokban pedig 10 euró mert ott két légtér van és két klimát szoktak ilyenkor használni a vendégek.Ezek napi árak, ha valaki szeretné itt helyben használni akkor külön fizetni kell érte, ez nincs bent a csomagárakban(busz és szállás).ÉN azt szoktam javasolni,hogy nézze meg mindenki az első órákat vagy első éjszakát és utána tud dönteni a klíma igénylésről. Nem baj ,hogy feltetted a kérdéseket, remélem tudtam segíteni.:)