(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Zakynthoson
Fórum bejegyzései

Anna Halmai Dátum: 2016-07-18 14:15:05
Augusztusban megyünk Tsivilin az Ambelia apartmanba. Bármilyen tapasztalatot, jó tanácsot szívesen fogadnék. Első körben azt szeretném megtudni Tőletek, hogy a robogó illetve quad bérléshez a B kategóriás jogosítványt elfogadják-e, illetve kell-e nemzetközi jogosítvány. Köszönöm
Olivér Dátum: 2016-07-16 07:38:19
Akinek tudok szívesen állok rendelkezésére. Jártunk Kalamakiba, Laganasba helyi járattal, megnéztük a diszkószigetet is. Voltunk buszos szigettúrán és shopping Zaknythoson. Tavaly már sok mindent láttunk mi Kefalóniáról, azért nem mentünk idén pl. hajós szigettúrára.
Olivér Dátum: 2016-07-16 07:35:42
Ami felháborító, és nem a Grand Tourshoz méltó!!! Idén negyedszer jártam Görögországban Granddal (Neos Marmaras, Korfu - Sidari, Kefalónia - Skala) idén meg úgye Zaknythos Tszilivy, szóval van bőven összehasonlítási alapom. Lényegében mind a 3 nyaralóhelyen meg voltam elégedve a Grand szolgáltatásaival kiemelve nagy betűvel az IDEGENVEZETŐKET. Hát idén ebben egy elég nagy pofont kaptam! Mi idegenvezetőnk itt (nevezzük annak) Gabi volt. Kedves, aranyos lány és ebben kb. ki is merülnek az erényei! Szakmailag felkészületlen, kissé kényelmesen vette a dolgokat. Ezt mindjárt alá is támasztom. Nem egyszer szívatott meg minket a felelőtlen munkavégzésével. Én úgy gondolom egy idegenvezető munkája nem a kirándulások árának beszedésében és a fogadóórákban levő apartmanba ücsörgésben merül ki. Én eddig bárhol voltam nyaralni a granddal bármilyen kirándulás volt mindig részt vett rajta és végigkísérte a bandát egy grandos idegenvezető. Nem csak végigkísérte, hanem általában ők is tartják! Persze ehhez nem árt szakmailag eléggé felkészültnek lenni! Hiszen ő felel a vendégeiért és azért kell dolgoznia, hogy minél gördülékenyebben zajlódjon a nyaralásuk. Ezzel szemben itt egy idegen iroda (Maya Travel) idegenvezetője Szilvi vezényelte le ezeket a programokat (buszos szigettúra, hajós szigettúra). Ja és akkor arról nem is beszéltem, hogy szedett-vedett vegyes társasággal mentünk ezekre a programokra, nem csak mi grandosok! Ami szintén szokatlan az előző évekhez képest! Szilvi egy szakmailag makulátlan, kedves, aranyos hölgy, kár hogy nem ő a Grand idegenvezetője! Na de akkor kezdem a probléma kifejtését, hogy világossá váljon miért is okozott ez nekünk ekkora problémát. Buszos szigettúrára a mi apartmanunkról mi mentünk 4-en, egy másik magyar családdal (akik másik iroda utasai voltak) ők szintén 4-en voltak. Volt a kiránduló buszunk, ami meg Agio Sostisból jött az utasokkal. Minket egy busz elvitt Bohaliba erre a buszra még felrakott minket Gabi ( aztán mint aki jól végezte a dolgát el is tűnt), azzal az instrukcióval ,hogy szálljunk le ha mondja a sofőr és szálljunk át a buszunkra, ahol a Szilvi vár minket. Megérkeztünk a busz lerakott minket világvégén jobbra, közeledett egy másik busz, a hölgy integet hevesen na akkor megjött a buszunk, mutatjuk a részvételi jegyünket kirándulásra, mutatja üljünk le. Elhelyezkedünk nyugalomban, hogy meg van a buszunk, de arra leszünk figyelmesek, hogy vhogy nem hallunk magyar szót körölöttünk és a kikötő fele haladunk, azaz ott már meg is áll a busz és száll le mindenki egy kishajóra. Na akkor ott már biztos volt nem a mi buszunk, mert nem hajós szigettúrára jelentkeztünk, hanem buszosra! Telefon Gabinak, elmondom a sztorit, intéz taxit ami felvisz minket a szigettúra első helyszínére, de közli, hogy ennek az ára minket terhel 20 Euró taxinként, mert úgye a másik családdal 8-an álltunk és így 2 kellett. Megjegyeztem neki, hogy ezt nem tartom korrektnek, hogy az iroda szervezetlensége és trehánysága miatt még mi fizessünk, de nem tudunk mit csinálni akkor küldje a taxikat. A taxik felvittek minket a Bohali kilátóba a szigettúra helyszínére, hál isten csak 7 Euróért sikerült eladnia az irodának a becsületét! Mert mint általában mindent (ezt most szerencsére) ez se jól tudta Gabi! Hál isten itt már találkoztunk Szilvivel, aki kedves volt és megnyugtatott minket, mert nekem kb. az agyam durrant szét már ettől az egész balfasz szervezéstől! Innentől kezdve csodás szigettúrán vettünk részt amit Szilvinek köszönhettünk csak! Előtte nem ismertük, senki nem mutatta be Szilvit, hogy ő fog titeket különböző kirándulásokra vezetni! Pedig meddig tartott volna mondjuk első nap tájékoztatóra áthívni kb. 10 percet, hogy mindenki megismerje ő Szilvi vele mentek kirándulásokra. ( Ha már a Grandos idegenvezetők nem képesek legalább csak elkísérni saját utasaikat!) Vagy egy Grandos papírt kirakatni a busz elejére, ha már ilyen hülyén volt megszervezve a buszos szigettúra, hogy 1 busszal nem tudtak összeszedni mindenkit. Szóval ilyen amatőr munkát nem szoktam meg a Grandttól! Meglepő és elszomorító volt! Pont ilyenkor amikor egyébként is megcsappant az utaslétszám, még jobban meg kellene azokat az utasokat becsülni akik mertek idén is Görögországba utazni! Akkor még nem beszéltem pl. olyanról hogy a helyi idegenvezető nincs tisztában azzal hogy a helyi buszok, hogy közlekednek. Zaknythosból szerinte először megy Kalamakiba a busz és utána Laganasba. Amikor pedig pont fordítva, először Laganasba áll meg a busz és utána megy Kalamaki fele. Ez nekünk egy nagy riadalom volt és jó 1 órás séta a tűzű napon 40 fokban. Sofőr kikiabálta Laganas, kapkodunk le a buszról, mert akkor már elhagytuk Kalamakit (közben nem is)! Úgyhogy jó lenne ha az iroda nem csak közleményben erősítgetné, hogy neki milyen fontosak az utasuk, hanem ezt az elvégzett munka, az odafigyelés, a törődés is tükrözné! Számomra nagy csalódás volt! Barátaink kérdése ez így szokott működni? Mert akkor többet nem akarnak Granddal utazni! Csak annyit tudtam mondani nem így szokott működni, de ezek szerint itt így működik... smile
Olivér Dátum: 2016-07-16 06:34:53
Tszilivibe több helyen is étkeztünk. Yum yum az ami nekünk a legjobban bejött. Kedves invitálás, jó adag, nagyon finom ételek, sokszor ajándék előétellel. Szuper hely, mi nagyon szívesen jártunk vissza. Mindenkinek ajánlom bátran! Ettünk a Brotherben is ami viszont nagyon nagy csalódás volt. Az ételek kb. a gyerek adagnak feleltek meg, megláttuk és sírva fakadtunk majdnem és ezen az ajándék egy kancsó vörösbor se sokat segített. Éhesen távoztunk... Étkeztünk még a Gabi által nem ajánlott Grilland nevezetű gyors étteremben is egy gyrost pitábant, igazából finom volt és a kiszolgálás is kedves volt. Egyszer étkeztünk az apartmanunk éttermében is a Contessinában ( itt csak vacsoráztatnak 17 óra után nyitnak ki), az ételek finomak voltak, az adag közepes, kaptunk ajándék desszertet, meg Grandosoknak van 15%-k kedvezményük. Szomszédaink még az apartmanunkkal szemben lévő Popey éttermet dicsérték nagyon. Boltba mi általában az Expressz boltba jártunk az megfelelt nekünk árban és minőségben is és közel is van az apartmanhoz.
Olivér Dátum: 2016-07-16 06:24:34
Mint írtam mi 1 hete jöttünk haza Zakynthosból Tsziliviből. Contessina apartmanban voltunk 36-os szobában, illetve barátaink a 13-asban. Contessina apartman szép, tágas, központban van, és kb. 5 perc sétára van a tengerparttól is. Sajnos a zuhanyra nem jutott függöny, így egy-egy zuhany után bokáig ér a víz a fürdőben, amin túl sokat nem segít az állandó felmosás sem. A tulajdonos és a személyzet is jófej, segítőkészek. 36-os szobában a wifi jel is erős volt, a 13-asban nem volt wifi, de ezt el is mondják hogy a közös udvarban van biztosan wifi és ott tényleg jól használható, így könnyen haza lehet jelentkezni. A sofőrök megint minden dicséretet megérdemelnek. A határokat meglepően könnyedén max. 15-20 perc várakozásokkal sikerült átlépni, elértük a kiszemelt kompot oda és vissza is. Úgyhogy ebben a megszokott minőséget kaptuk. Migránsok tényleg sehol nincsenek, azaz pontosabban egy törpetábort lehet látni a magyar-szerb határnál (kb. 20 sátor ha van), de azok el vannak szeparálva, görögben nem találkozni sehol. A kilátás szép volt, tengerre néző szoba, de sajnos a központ ártalmait is magával vonzza a apartman. A főút előtte megy el, így állandóan lehet számolni éjjel lovaskocsival, autóval, quaddal, motorral, hajnalban kukáskocsival. Felettünk van a légifolyosó is így lehet gyönyörködni a repülőkben, meg hallgatni is őket. Sajnos ezek a közlekedési zajok éjjel is erőteljesek. Ezek mellé jönnek a közeli tavernák éjszakai fellépői mi csak tematikus esteknek hívtuk, volt görögest (hamis hangú görög énekes ordibált mint egy fába szorult féreg), country nap, karaoke és egyéb vísitások kísérték végig az éjszakáinkat. Szinte minden éjjel 1, fél 2-ig. Ha ezt tudjuk előre akkor lehet inkább fizetünk klímáért és bezárkózunk, hogy nyugodalmas éjszakáink lehessenek. A 13-as apartman nem sokkal volt lejjebb mint mi, mégis sokkal zajmentesebb volt barátaink elmondása szerint.