(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Zakynthoson
Fórum bejegyzései

Bodáné Dátum: 2012-10-04 14:37:36
Kedves Fórumozók! Tisztelt Nagy Sándor ügyvezető Úr és Vivien! Eddig csak olvasgattam a fórumon megjelent véleményeket, tapasztalatokat, amit eddig soha egy nyaralás alkalmával sem tettem, de most az idei görögországi utunk után hajtott a kíváncsiság, hogy lesz-e visszhangja az ott történteknek. És lett…(hisz erre IS való a fórum)! Történek olyan dolog, amik érthetetlenek számomra, mint nyaralónak. A mai napig azt sem gondoltam, hogy írni fogok, de itt annyi minden olvasható…pro és kontra. Én megértem mindenki álláspontját, de mint ember mégsem értem! Nem rendelkezem nagy élettapasztalattal, hisz még 30 éves sem vagyok, DE pedagógusként és EMBER ként van bennem empátia és igazságérzet! Én azért megyek nyaralni és egész évben azért gyűjtögetek, hogy nyáron kizökkenjek a mindennapi életből, kicsit kipihenjem (1 hét alatt) az éves fáradalmakat – és akkor, most jöhetnek azok a vélemények is, hogy jó a tanárokat, mert van évközben is szünet…persze a dolikat meg vasárnap este is javítom…de mindegy is, én választottam a hivatásom- szóval azért megyek külföldre, és azért mindig Görögországba már hetedik éve, mert imádom! Akármi is történik! Egy nyaraláson nem az a lényeg (szerintem és nekem), hogy A-tól Z-ig kiszolgáljanak minket vagy mi legyünk az elsők és egyetlenek a több száz utasból! Akkor valószínűleg nem apartmant bérelnénk, hanem egy 5 csillagos szálloda tengerparti szobáját. Az embernek azért kell a szállás, hogy legyen hol aludnia, és biztonságban legyenek a holmijai…szóval legyen hova ideiglenesen „haza” menni. Szerintem mindannyiunk nevében mondhatom, hogy nem a luxusra vágyunk, hanem a pihenésre, a szépre, a jóra, hisz egész évben ennek emlékei éltetnek! Viszont, amit kifizettem, azt kapjam meg! És mivel apartmanról van szó, legyen az a Georgina vagy Anna vagy Maria vagy tök mindegy, de a szerződésben foglaltak alapján kapjuk meg azt, amit ajánlottak és amiért fizettünk! Ez mindenki érdeke! Vagy(!!) úgy kell meghirdetni a szállásokat! Ha Georginát zavarja, hogy a vendégei többsége nem nála étkezik, ne kérje számon a nyaralókon, hanem gondolkozzon, hogy vajon miért?! Lehet, hogy drága, lehet, hogy nem ízlik a főztje néhányuknak, vagy, mert olyan a stílusa! Ha ő úgy érzi, hogy elkötelezett vendéglátós és mindent megtesz a vendégeiért, de mégis máshol étkeznek annak is oka van….. Megértem, hogy életük munkája az apartman és ebből élnek, de valamit valószínűleg mégis rosszul csinálnak, hisz nem véletlen, hogy kialakult ez a helyzet. Azt is tudomásul kell venni, hogy verseny van mindenhol! Így a vendéglátásban is! És mivel NEM szerepelt az a katalógusban, hogy a Georgina apartman vendégeinek az Adelfinában kell étkezniük, mert mondjuk félpanziós a szállás így sajnos erre kötelezni sem tudja a vendégeket. Ezért úgy gondolom, mindkét fél vállalta kötelezettségét miszerint a vendég találjon magának önállóan olyan étkezési lehetőséget, hogy ne haljon éhen (akár taverna vagy otthoni főzés) a tulajdonos pedig vállalta azt a kockázatot, hogy ha nem jó a kiszolgálás vagy nem tudja becsábítani a vendégeit az étterembe bizony, lehet, lehúzhatja a rolót. Ilyen a világ…Mint mondtam az empátia meg van bennem is mindenki felé, de reálisan is kéne nézni a dolgokat. Ezek ok-okozati összefüggések. A másik, ott voltam annál az ominózus lelocsolós, kiabálós esetnél! Vivi ott megpróbálta az amúgy sem könnyű helyzetet kezelni, amit szerintem más sem tudott volna másképp megoldani. Viszont elszomorító, hogy egy nyaraláson ilyen előfordulhat! Az sem korrekt, hogy a medencéhez vezető utat egész egyszerűen a tulajdonos elzárta (csak az éttermén keresztül lehetett bemenni) mondván, aki nem fogyasztott nála, az ne is fürödjön. De még ha így is van, megint csak oda lyukadunk ki, hogy szerződést szegett, mert a katalógusban le van írva, hogy a medencét a hazautazás napján is lehet használni. Akkor hogy is van ez? Fogyasztáshoz köti a tulajdonos a leírt feltételeket?! Ezt megteheti? Szerintem nem! Ezért javasolnám, hogy Georgina apartmant hirdessék úgy, hogy kötelező félpanzióval lehet csak bérelni. Nyilván akinek ez megfelel, az odamegy, aki pedig bevállalós az megy apartmanban, ahol, ha kedve tartja, reggel csinál magának egy rántottát vagy este eszik valamelyik parti tavernában (netalántán éhenhal), anélkül hogy bárki szemrehányást tenne neki azért, hogy miért ott eszik, ahol kedve tartja! Ettől függetlenül Görögország mindenki kedvence, hisz mindenhol történhetnek apróbb malőrök, nem szerethet mindenki mindenkit és nem lehet mindenki szimpatikus mindenkinek. De szem előtt kell tartani azt is, hogy ide az emberek pihenni jönnek (olyanok amilyenek) akik, pedig ott várnak minket (szintén olyanok amilyenek) DE azért vannak, hogy kellemesebbé tegyék a nyaralásunkat. Ők ott akkor dolgoznak!!! Itthon is, ha dolgozunk, másokért vagyunk! Én a tanulókért, más az ügyfelekért megint más a betegekért és valaki a vendégekért! Tisztelettel: Bodáné
Szuromi Mónika Dátum: 2012-10-03 14:20:12
Kedves Fórumozók! Folyamatosan nyomon követem a fórumon "történteket", és meglepődve olvastam Nagy Sándor ügyvezető szavait. Eddig nem akartam hozzászólni az itt leírtakhoz, de most úgy éreztem le kell írnom a gondolataimat. Mi idén is 4. éve a Grand Tours-t választottuk és csodálatos két hetet töltöttünk ezen a csodaszép helyen, de lehet jövőre meg fogjuk gondolni, hogy újra ezt az irodát válasszuk-e. Nekünk nagy problémáink ugyan nem voltak, de meg kell említenem jó pár zavaró dolgot. A takarítás nálunk is hagyott kívánnivalót maga után (Anna apartman), de ezt megoldottam. Ebben egyet kell értenem az egyik hozzászólóval, hogy bizony ne azzal kelljen kezdenem a nyaralásomat, hogy nekem kell kitakarítanom, hiszen nem kevés összeget fizettünk ki. De ez igazából nem volt olyan egetverő probléma. Nos ami viszont nagyon zavaró dolog volt számunkra, hogy a "kedves" apartmantulajdonos Anna az első hét után, ki akart bennünket rakni az apartmanból, mondván neki Vivien nem mondta, hogy mi két hétig vagyunk. Kiabált velünk, hogy hívjuk fel Vivient azonnal, menjünk át hozzá és rendezzük ezt a dolgot.... Kérdem én... Én rendezzem??? Ki is hibázott? Én elmondtam neki angolul, hogy két hétig vagyunk, ennél többet nem tudok tenni. Vivien egyébként is az újonnan érkező nyaralókhoz ment, tehát fizikai képtelenség lett volna őt odahívni, és nem is akartam zavarni sem. Végül is később megnyugodott Anna, aztán mikor Vivien megjelent, elmondtuk neki mi történt. Erre annyit mondott mosolyogva, hogy legyünk erélyesek. Ezzel nem volt probléma, csak kissé rosszul érintett ez a bánásmód... A másik ami zavart, az hogy az Anna állandóan kiabált, nagyon hangos volt, így a pihenés kivitelezhetetlen volt... Mielőtt még valaki ezt kifogásolná, leszögezném, mi nagyon szeretünk kirándulni, első dolgunk volt felfedezni a környéket, tehát nem sok időt töltöttünk az apartmanban. De voltak olyan napok, amikor kicsit szerettünk volna lazítani, és nem mentünk sem a partra, sem kirándulni. A második héten pedig az Anna férje a felettünk lévő szinten kopácsolt. Beleremegett az egész ház, szó sem volt sziesztáról. Megjegyezném mindezt szieszta időben. Ennyit a szabályokról... Ráadásul az apartman tulajdonosa elvárta volna tőlünk, hogy a partról feljőve egy lavórban mossunk lábat, mert mondván spórolni kell Görögországban és ne használjuk a kerti zuhanyt. Ezzel nem lett volna gond, hogy spórolni kell, de mikor láttam, hogy minden este és reggel a fákat és a növényeket locsolta, kérdeztem magamtól, hogy akkor hogy is van ez a spórolás? :) Az ingyen klímát sem lehetett használni (mi 2 naponta kb. 10 percre ha bekapcsoltuk), mert kopogtatott az ajtón, hogy nincs olyan meleg, kapcsoljuk ki (41 fok volt). Az apartmanban többször előfordult, hogy nem volt víz, sőt meleg víz sem mindig volt. A nyaralásunk így is csodálatos volt, gyönyörű helyeken jártunk, az idegenvezetéssel is meg voltunk elégedve. A buszos túrán egyedül ami nagyon nem tetszett, hogy a Navaggio öbölnél a Szilvi sürgetett mindenkit, hogy siessünk-siessünk, mert még menni kell ide-oda, gyorsan csináljuk meg a képeket. A program legérdekesebb részére volt a legkevesebb idő, amit nem értettem miért. Szerencsénkre az elsők között voltunk a fényképezésnél, így utána még volt időnk kicsit gyönyörködni a tájban, de ez is kevés volt. A többieknek akik sorban álltak lehetőségük sem volt kicsit körbenézni, élvezni a látványt. A borkóstolásra, vagy az ebédre kellett volna kevesebb időt szánni, azt itthon is megtehetem. Illetve olyan helyen álltunk meg vásárolni, ahol a Szilvi ismerőse árulta a portékáit. Nemhogy drága volt, minőségre sem éppen a legjobb áruk voltak. Máshol lehetőség sem volt a vásárlásra. Annyit viszont megjegyeznék, hogy mindenhová elsőként értünk, így nem kellett más csoportokkal tolongani. Az olívaolaj gyár nagyon érdekes volt, sok értékes információt megtudtunk róla. Itt vettem is fokhagymás olívaolajat, nagyon finom, azóta is ezt használom itthon. Ami érdekes volt ugyancsak, hogy a szupermarketekben olcsóbbak voltak ezek az olívaolajak, mint ott a gyárban. Ha ezt tudom, nem ott veszem meg.... De végül is nem bántam meg, mert nagyon nagyon finom és tudom, hogy ez biztosan olívaolaj, nem valami zöld lötty, amit itthon árulnak kemény pénzekért. Georgináéknál 1,5 literes nagyon finom olívaolaj 5,5 euro volt. A Georgina apartmanról is olvastam érdekes hozzászólásokat. Nekünk semmi gondunk nem volt a Georgináékkal, nagyon kedvesek voltak velünk, minden étkezés alkalmával kaptunk vagy ajándék bort, vagy sütit. Érdekesnek találom, hogy az ott történtekhez (pofon, vendégek lelocsolása stb.) nem reagált az ügyvezető Úr. Mint leendő utas, kíváncsi lettem volna a véleményére. Ugyanis ezeket olvasva kissé félve mentünk a nyaralásra. El kell mondanom viszont mindezek ellenére, hogy Zakynthos az egyik legszebb hely, ahol eddig jártunk, bár Neos Marmaras is gyönyörű volt tavaly. A hajókiránduláson pazar látvány fogadott bennünket, nagyon jól éreztük magunkat, és felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk. A Navaggio öböl élőben még szebb, mint a képeken, bátran ajánlom mindenkinek ne hagyja ki egyik megközelítési módot sem (hajós ill. buszos). A másik program ami nekünk nagyon tetszett a Kaiki túra volt, gyönyörű barlangokban jártunk és a nyílt vízi fürdőzés is kalandokat rejtett számunkra. Ugyanis visszafelé, mikor is lehorgonyoztunk a Marathonisi szigeten, búvárkodtunk, mint mindig és polipot, rákot, és ezernyi halat láttunk a vízben. Nagyon érdekes volt a polip a vízben, ahogyan beleolvad a környezetbe, és mikor veszélyt érez, változtatja a színét. Lenyűgöző. Szerencsére sikerült megörökítenünk a víz alatti fényképezőgéppel videó formájában. :) Tehát ajánlom mindenkinek, aki ide látogat érdemes a víz alatt is nyitott szemmel úszkálni, hiszen számtalan érdekes dolgot láthatunk a tenger élővilágából. Apropó élővilág. A gyönyörű és hatalmas caretta caretta-t, vagyis az álcserepes teknőst volt szerencsénk testközelből megcsodálni. Ugyanis a második héten átmentünk a Cameo szigetre (belépő 4 euró fejenként, amit le lehet fogyasztani), és mint mindig, ott is megragadtuk a búvárszemüveget és irány a tenger. Rengeteg halat láttunk, közben beljebb úsztunk a tengerbe a sziklák felé, a sziget oldalán. Láttuk a teknősleses hajókat, így tudtuk, hogy a közelben lehet a teknős, de nem akartunk a hajók felé úszni, ugyanis elég veszélyes. Ezért folytattuk tovább a víz alatti felfedezést és egyszer csak megjelent a teknős a hátam mögött. Csodálatos videókat készítettünk róla, és ami a legmeglepőbb volt, nem úszott csak úgy el mellettünk, hanem szó szerint velünk úszkált a sziklák közelében. Vagy 1 órát töltött a társaságunkban a legnagyobb örömünkre. Természetesen figyeltünk arra, hogy ne zavarjuk, kíváncsi volt ő is ránk. Jól megnézett magának bennünket, úszkált velünk együtt és mellettünk (én még hozzá is értem véletlenül, annyira közel jött). Szóval érdemes néha merészebbnek és ami a legfontosabb türelmesnek lenni egy-egy ilyen felejthetetlen élményért. Ha esetleg valakinek hasonló élménye lesz, annyit tudok javasolni, hogy maradjon higgadt, ne "kapálózzunk" a vízben, mert azzal elzavarjuk. :) Tehát bátran ajánlom mindenkinek ezt az uticélt, nem fogja megbánni. A kisebb kellemetlenségek ellenére azt mondhatom, biztosan vissza fogunk ide térni, az már más kérdés, hogy ezzel az utazási irodával-e. :)
Böde László Dátum: 2012-10-03 09:51:06
Tisztelt Nagy Sándor! Azt hiszem jól ragadta meg a lényeget: a történtekről értelmezési különbség van kettőnk közt. Az összegző kérdése úgy szól: mit nem tett meg Vivien, ami kötelességünk lett volna? Igaza van, így nézve talán mindent megtett. Az én véleményem szerint is csak egy nagyon kicsivel többet kellett volna tennie, azzal a kicsivel többet, amit úgy hívnak empátia. A szituáció, tehát egy rendőri intézkedést igénylő baleset, még ha az csak egy enyhe koccanás is, otthon, „hazai pályán” is egy kicsit stresszes dolog. Ugyanez idegenben, nem ismerve (hisz ilyenre nem lehet útikönyvből felkészülni) az itteni intézkedési szokásokat, szabályokat, körbevéve a csak a helyi nyelvet beszélő másik gépkocsivezetővel, annak a gyorsan előkerülő rokonaival, ismerőseivel, talán még jobban az. És ilyenkor az ember ahhoz fordul, aki őt, feltehetően és remélve a helyi szokásokat, nyelvet jól ismerve, az idegenben képviseli. És akinek csak a pár szóból álló felvilágosítására, tanácsára, esetleg megnyugtató szavára lett volna szükségünk. Ami talán akkor is „kicsúszhatott” volna a száján, ha történetesen nem az Önök által preferált kölcsönzőből van az a kocsi, amivel a baleset történt. Eleve az furcsa, hogy adott esetben az első kérdése az, hogy „szót fogadtunk-e” neki a bérléssel kapcsolatban, vagy, hogy ez egyáltalán a válaszának feltétele legyen. És talán egy nagyon rövid pár szó nem merítette volna ki a bébiszitterség pejoratív töltetű fogalmát. (Ami egyébként egy nagyon szép munka, a lényege a rászoruló segítése) „Mit várt még? Nem jelzett egyéb problémát, amiben segítséget kért volna.” Valóban nem, ez egy másik oldalon szétkapcsolt vonalnál nehéz is lett volna. És az első két mondat után már valóban nem vártam semmit. Szóval tényleg mindannyian tényszerűek vagyunk, egy dologról mondunk egybevágót, csak látásmódban van különbség. Lehet, hogy ez csak egyszerűen a pozíciónkból adódik. Az összegző véleményem, ami szigorúan magánvélemény az, hogy minden szakmának megvan az a talán le sem írható, meg sem fogalmazható kis titka, amit ha ismer a szakma művelője, ha a vérében van, akkor alkalmas annak a hivatásnak a művelésére. Ha nincs meg benne ez, akkor elvégezheti a munkáját az előírásoknak, a szabálykönyveknek, a munkaköri leírásoknak legjobban megfelelve, a legprecízebben, akkor sem lesz belőle soha jó pl. idegenvezető. (Persze ez csak egy példa volt.) Mert az emberséget könyvből megtanulni nem lehet. Tisztelettel: Böde László (aki amúgy csodálatosan érezte, érzi magát Görögországban)
Grand Sándor Dátum: 2012-10-02 09:51:25
Böde László írta ekkor: 2012-09-29 20:22:13
Mi, most élvezzük Görögország, és a görög emberek vendégszeretetét, egy hete az Ibéria apartman lakói vagyunk, és szerencsére az élvezetekből még egy hét hátravan. Az apartmannal, a napsütéssel, a vízzel, az apartmanban történő kiszolgálással maximálisan elégedettek vagyunk. Történt sajnos egy más szálláshelyekre is kiterjedő megbetegedés sorozat, ami szerencsére elmúlt, vagy múlóban van, köszönhető ez az elhárítását levezénylő Viviennek, de főleg a rendkívül lelkiismeretes helyi orvosnak. Olvasgattam az eddigi hozzászólásokat. Az üdülésnek és a körülményeknek való ledegradálásával nem értek egyet, az hogy ki hogy érzi magát egy ilyen kiránduláson, 95%-ban az Ő hozzáállásán, elfogadásán, alkalmazkodási és beilleszkedési képességén múlik. Ezen okból egyetértek a Grand tours helyi képviselőjének, Viviennek a megvédésével is, a mi jó közérzetük, legfőképpen rajtunk múlik. Egy-két téves döntés, (pl. az Ibéria szombati eligazítását a Georginában tartani) még belefér. Hogy megmagyarázzam, azért volt ez rossz döntés, mert a két apartman közti rendkívül zegzugos utat mindenkinek, aki először járt itt, az eligazítás végén egyedül kellett visszafelé megtenni, sötétben, el-el tévedve, és a kanyarokban hirtelen felbukkanó autók miatt rendkívül balesetveszélyes körülmények között. Egy esetleges baleset felelősségét nem tudom ki vállalta volna fel. A miértet nem tudom, nem is akarok arra gondolni, hogy bárkinek érdeke fűződött volna, vagy előnye származott volna abból, hogy minden frissen érkezőnek bemutassa a Georgina apartmant, és annak az éttermét. Nem látok benne értelmet. Azonban egy mai malőr megint egy kicsit elgondolkodtatott. Rövidre fogom, a sziget megismerése érdekében béreltünk három napra egy autót. Mikor a bérlés lehetőségeiről kérdeztem az első nap Vivient, nagyon határozottan lebeszélt róla mindenkit, hivatkozva a gyakori balesetekre, (nem kimondva, hogy minden bérlés a szigetjáró autóbuszos kirándulástól vesz el utasokat), de ha már bérlünk, akkor csak az X irodát ajánlja, mert azzal vannak összeköttetésben. Felnőtt ember lévén, szétnéztem a kínálatban, és az X iroda ajánlatánál jóval olcsóbban, az Y irodától béreltem, 3 napra 75 €u, teljeskörű, 0 önrészes biztosítással 85 €u-ért. Persze a baj bárhol és bármikor bekövetkezhet, ma, egy leállás alkalmával a telefonáló görög sofőr fékezés nélkül belejött az álló kocsink hátuljába. Természetesen a görög rögtön rendőrt hívott, én pedig reflexszerűen felhívtam az itteni segítőnket, Vivient, hogy mi ilyenkor a teendő. Próbálom szó szerint idézni a beszélgetést: - Szia Vivien!Van egy kis problémánk, kocsit béreltünk, és egy görög sofőr belénk jött. - Szia! Attól az irodától béreltétek a kocsit amit én ajánlottam? - Nem, egy Laganasi cégtől. - Akkor nem tudok segíteni, csak abban az esetben, ha attól béreltetek volna. (!!!) - De Vivien, én csak azt szeretném kérdezni, hogy mi ilyenkor a teendő. - Hívd fel magad az irodát, akitől béreltél, beszéljétek meg, mivel nem attól az irodától béreltél, akit én ajánlottam, nem tudok segíteni, mert csak azzal vagyok kapcsolatban. És most ne haragudj, nem érek rá, mert itt a másik csoport, dolgom van! (Ezt megértettem.) - Kösz! De ezt már csak magamnak mondtam. Na most kedves Vivien! Nem azt kifogásolom, hogy az esetleges személyi sérülésről, vagy a baleset körülményeiről nem is érdeklődtél. Pedig illett volna. Furcsábbnak tartom a hozzáállást. Kedves Vivien, Te nem egy X autókölcsönző, vagy egy Georgina apartman, vagy más érdekeinek a képviselője vagy, hanem a Grand tours utazási iroda Zakynthosba telepített alkalmazottja, akinek a feladata egyebek mellett a Grand tourssal az utazás idejére szerződésben levő magyar utasok képviselete, mindenben történő segítése. Függetlenül attól, hogy az utas a szerintem hallgatólagos megegyezéseteket élvező helyi autókölcsönző, vagy apartman, vagy étterem, stb. szolgáltatásait veszi-e igénybe, vagy valaki egész másét, esetleg neki jobban megfelelőét. Mindenesetre örömmel tudatom ezen a fórumon, hogy személyi sérülés nem történt, a rendőrség és az Y autókölcsönző gyors és hathatós közreműködésével a dolog megoldódott. A segítséged nélkül. Remélem soraimat nem vetted zokon, másrészt remélem, hogy a későbbi vagy jövő évi utastársainak egy kis segítség, okulás volt az esetem.
Tisztelt Böde László! Reagálnék a hozzászólására,mert úgy látom tényszerűen írt a balesetéről, de a szövegkörnyezet arra enged következtetni,hogy nem volt megelégedve a segítségnyújtásunkkal. Beszéltem Viviennel és Ő is úgy mondta el a telefonbeszélgetésüket mint Ön. Innentől kezdve csak az értelmezésben látok különbséget. Ön megkérdezte mit kell csinálni, a Vivien elmondta,hogy fel kell hívnia a kölcsönzőt. Mit várt még? Nem jelzett egyéb problémát,amiben segítséget kért volna. Mi azért preferálunk egy konkrét kölcsönzőt, mert Agios Sostisban csak az van. A laganasiak a fizikai távolság miatt nekünk kezelhetetlenek. Ön önállóan bérelte a járművet, így feltételezem tudott kommunikálni velük. Nem kérte,hogy mi telefonáljunk. Az adott napon turnusváltás volt, egyszerre 300 utassal kellett törődni. Ilyen pörgésben biztosan Ön is, én is kevésbé lennék szószátyár. Azt valahol el kellene fogadni,hogy a telepített képviselőnk nem bébiszitter. Vannak feladatai a nyaralással kapcsolatban,amire szerződtünk. Ez az elsőrendű feladata. Természetesen ha "baj" van akkor az felülírja ezt, de az Önök esetében én úgy ítélem meg nem baj volt csak egy olyan probléma, ami nem a szerződéses kapcsolatunkon alapult, amit képesek voltak megoldani. A mi kölcsönzőnk csak abban jelentett volna előnyt,hogy konkrétan személyes kapcsolatunk van velük,így valószínűleg gyorsabban oldanak meg nekünk dolgokat mint "simán"! Mégegyszer kérdezem, mit nem tett meg a Vivien,ami kötelességünk lett volna? Nagy Sándor, ügyvezető
Grill Mixed Dátum: 2012-10-01 14:14:45
Sziasztok! Mi is eltöltöttünk egy pár szép napot ezen a csodálatos szigeten. Összegezve megvoltunk mindennel elégedve, a táj, a víz csodaszép volt. Ami viszont kicsit bántott az az idegenvezető "HER" Vivien hozzáállása és modora volt. Sajnos mi is tapasztaltuk, hogy bizonyos helyzetekben igen rosszul reagált dolgokra és nem úgy válaszolt kérdésekre ahogy egy ide érkező vendég azt elvárná. Olvasva B. László problémáját is, nem hiszem hogy erre így kellett volna reagálnia. Néha az embereknek jól esett volna egy kis mosolyt is kapnia tőle amit mi nem nagyon tapasztaltunk. A betegségből kaptunk mi is meg a lakótársaink is, amit mondjuk nem ártott volna ha megemlít a tájékoztatón, hogy itt most ez a helyzet, mert akik előttünk is voltak ők is elkapták, vagyis tudott róla. De nem panaszkodok tovább, mert minden más kárpótolt minket és mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy ha teheti akkor látogasson el ide, mert megéri.