(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Zakynthoson
Fórum bejegyzései

Kollányi Vivien Dátum: 2012-09-20 23:38:15
Csatlakozom AYSA szavaihoz , kisebb gondok mindenhol vannak olyan nincsen,hogy ne legyen de szép szóval, kellő inteligenciával és egy kis optimizmussal megspékelve igazán boldog pillantok várnak ránk Göröghonban smile Ilyen helyzetekben mikor segítségre van szükségünk össze kell tartani egymást, nem egymásnak esni, főleg egy nemzet vagyunk, én még a sofőröknek meg is köszöntem,hogy balesetmentesen hazahoztak, biztosan jól esett nekik is pár jó emberi szó...Ahogy Szilvia (idegenvezető) szokta mondani " Zárd szívedbe Görögországot és boldog leszel" Amen smile
Blue Leprechaun Dátum: 2012-09-19 16:17:54
OFF Elnezest az ekezetes betuk hianyaert, de nem magyar kiosztasu a billentyuzetem. ON Kedves Forumozok! Mi juniusban toltottunk egy hetet Zakynthoson es eletem egyik legjobb nyaralasa volt. Nem szokasom forumozni, de az elozo hozzaszolasok nalam kicsit kivertek a biztositekot. Az Iberia apartmanban laktunk es semmi problema nem volt a szallassal. Mivel tudtuk, hogy apartmanban fogunk lakni, ezert nem vartuk el, hogy mas vigye ki utanunk a szemetunket, naponta egyszer higeninai okokbol kifolyolag, sajat kezuleg vittuk le a furdoszobai szemetet (is). A takaritassal sem volt gond, megerkezeskor es a szerdai takaritas utan is rend es tisztasag volt. Elso este az idegenvezetonk reszletes eligazitast tartott. Mivel at akartunk menni Tsilivibe, Vivi segitett megszervezni nekunk ezt a privat programot is. Voltunk a buszos szigetturan, a Kaiki kirandulason, es Navagio-obolben. Minden program profi volt; indulas elott es az ut kozben is minden informaciot megkaptunk es mindenfele erdekesseget hallhattunk a szigetrol.. Az idegenvezetonkhoz, Vivihez, barmikor fordulhattunk mindenfele kerdessel, mindig segitokesz volt. Az, hogy a munkaideje/ fogadooraja este 9-ig tart teljesen ertheto, heti het napot dolgozik. A buszvezetok elsosorban a biztonsagunkra ugyelnek es csak masodsorban gepkocsovezetok; nem utolsosorban 3 napig vezetnek es tonnaszam pakoljak a borondoket. (De ahogy olvastam, Vivien kitert a buszvezetoket ert panaszra az elozo bejegyzeseben.) Nekunk sem most, sem az elmult 3 masik Grand Tours –os utazasunk alkalmaval sem volt problemank a buszut alatt. (Leszamitv persze a hosszat :)) Barmerre utazok, mindig alaposan utanajarok, hogy hova is megyek. Az hogy koszos a part az elegge szubjektiv. Van akinek a termeszetes part koszos a sok tengeri fu es egyeb tengeri hordalek miatt, van akinek az eldobalt zacskok es cigarettacsikkek jelentik a „koszos tengerpartot”. Agios Sostisban es Laganasban rendszeresen kotortak a partot, de Kalamakiban a teknoctojasok miatt nem, igy az tele volt tengeri fuvel. A Cameo- es a Marathonissi-sziget kavicsos partja ugyanolyan tiszta volt mint a Navagio-obol. Tsilivi hosszu, lassan melyulo tengerpartjat minden nap tisztitjak. A Cameo es a Marathonisi sziget partjainal jol lehetett sznorkelezni, gazdag a viz alatti elovilag. Sokadszorra voltunk Hellaszban, es negyedszerre utaztunk a Grand Tourssal de nyugodt szivvel mondhatom, hogy Zakynthosra meg visszaterek Gyonyoru tajak, kedves emberek, pezsgo ejszakai elet vagy eppen csendes kis falvak - mindenki megtalalja itt azt, ami a nyaralasat oromtelive teheti..
Asztalos Attiláné Dátum: 2012-09-18 16:42:05
Hogy miket lehet itt olvasni a fórumon...hát...dühítő. Először is a családommal nyaraltam aug.18-25 a Georginában. Amikor kiválasztottam a szállást akkor tisztában voltam vele, hogy apartman és nem ötcsillagos szálloda. Mi sem vagyunk éppen tisztaság mániásak, de felkészültünk arra hogy esetleg lesznek a szállással gondok. A szoba átvételekor tisztaság fogadott bennünket. Mégis átmostam a használatba vett tányérokat, evőeszközöket, poharakat, mert nekem így jobb. Önellátósakként nem igazán gondolkodtunk étterem látogatásokon. Ettük amit vittünk. Egyébként nem csak az Adelfiába hívogatnak, hanem ez jellemző az egész szigetre. Kicsit fura- de ha nem mész be hát nem. Nem kell ebből olyan nagy problémát csinálni-náluk így szokás. Ja és megemlíteném hogy első nap kaptunk egy ingyen italt tőlük az eligazításon. Persze mi is kipróbáltuk az Adelfia konyháját, ahol nagyon udvariasan és nagy szeretettel fogadtak minket. Pedig az én három gyerekem vizesen szaladgált át a medencéhez- mégsem szóltak érte. Mindig mosolyogva és kedvesen köszöntek nekik is. Sőt amikor már 17 óra elmúlt, megengedték hogy tovább játszanak a vízben. Georgina férje is ott mókázott velük a víz szélén.Pedig a takarító már rendet kezdett rakni-mégis játszottak még egy órácskát, amikor már én hívtam őket el. Bevallom, hogy talán az éttermi fogyasztásnak köze volt ahhoz, hogy a gyerekekkel kivételeztek. Sőt első nap nem tudtuk elindítani a klímát,szóltam Viviennek-aki jelezte a tulajnak. Este 11-kor jött Georgina fia, aki beállította és segített beindítani. Nos hogy Vivien milyen is volt... Aki azért arra számít, hogy kizárólag vele foglalkozzanak és körbe rajongják-az csalódni fog. Viszont ha szüksége van valamire az embernek, szóljon-akkor segít. Velem is eljött Laganasba az automatához pénzt felvenni. Én nem Viviennel nyaraltam, hanem a családommal és barátainkkal. Nem is szeretném ha állandóan valaki ott lenne mellettem. Ő pedig dolgozik kint és nem nyaral. A munkája több apartmanra oszlik szét, ezért persze van olyan hogy várni kell- de kérem hol nincs ilyen? Nekem aztán Vivien tényleg nem oszt vagy szoroz- de mégis ad az embernek egy olyan biztos pontot ha segítségre lenne szükség. A kint létünk alatt én nem vettem észre, hogy bárkinek is problémája lett volna Viviennel vagy a tulajjal. a hasmenésnek semmi jele nem volt , illetve hogy bárki is beteg lett volna valamitől. Mi ugyan nem voltunk fakultatív programokon, kocsival jártuk be a szigetet és hajókáztunk más szolgáltatókkal. Mi szerencsések voltunk-sőt talán még jobban is éreztük magunkat így. De ez szintén a mi kockázatunk és nem Viviené vagy a Grandé. Én itt megköszönném a Grantoursnak és Viviennek hogy egy csodálatos nyaralás részesei lehettünk általuk. Sok hasznos tanácsot kaptunk kint amit meg is fogadtunk, így nem kerültünk olyan helyzetbe ami problémát okozott volna. Még hozzátenném, hogy Georgina férje egy igen mókás ember, amit a tini gyerekeim igen értékeltek-sőt ha tehetjük akkor visszamegyünk még oda- csak az egy hét volt kevés smile
Szabó Emese Dátum: 2012-09-18 11:34:18
Vincze Szilvia írta ekkor: 2012-09-15 07:16:53
Sziasztok! Mi két hét múlva indulunk, a lentebb írtak alapján örülök, hogy a Sofiában foglaltam szállást, arról még nem olvastam negatívat. Ha valaki volt ott, írjon már néhány sort. Bízom benne, hogy az időjárás is kedvező lesz. A buszúttól kicsit tartok, ilyen messze még sosem utaztunk. Éjszakára elég egy könnyebb pléd, vagy hálózsákot érdemesebb? Bár gondolom a fűtést bekapcsolják, ha kell. Vissza útra szendvicset csomagoltatok, vagy a megállóknál van lehetőség valamit venni? Köszi
Szia Szilvi, Nem akarlak elkeseríteni a Sofiat illetően, de mocskos! Mi összetoltuk egyik este az ágyat, éreztem, hogy valami ragad a lábam alatt. Másnap reggel láttam meg, hogy odaszáradt hányás. A wc öblítőrendszere elég gyenge (nem dobtunk bele wc papírt!), bizonyos esetekben lavoros öblítés is szükségeltetett. A hűtő fagyasztó részén nincs ajtó és világítás sincs benne. Az edények mocskosak, a fürdő sem épp tiszta. Vigyetek bőven fertőtlenítőszert! Söprű és felmosó szett lesz ott, azzal ki tudjátok takarítani az apartmant. Ez ne keserítsen el, mert a sziget egy gyöngyszem!!!!!!! Ha lesz rá tehetségetek, akkor béreljetek autót is afakultatív utakon kívül, mert sok érdekes és szép látnivaló van még a befizetett utakon kívül is. Kellemes időtöltést és üdv a szigetnek! Imádom és vissza fogok még menni oda :)
Sinka Viktória Dátum: 2012-09-18 09:26:40
Kaló Krisztina írta ekkor: 2012-09-16 13:22:24
Szia! Az Ibéria emeleti apartmanjában voltunk ( a szoba számára nem emlékszem), de kombinált hűtő volt nagy fagyasztóval. Szerintem az Ibéria többi apartmanjábanban is ilyen van. Üdv: Kriszti
Köszönöm az információt Kriszti! Üdv Viki