(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Zakynthoson
Fórum bejegyzései

Artúr Dátum: 2012-08-23 17:28:29
Üdv! Régóta figyelem a fórumot és minden eddigi kisebb-nagyobb negatívum ellenére fel sem merült bennem, hogy aggódnom kellene majd a nyaralás miatt. Az utóbbi néhány hozzászólás azonban már elgondolkodtatott! Szó volt arról is, hogy egyesek negatív kampányt folytatnak. Öntsünk már tiszta vizet a pohárba, hogy is van ez!!? Igazán azt nem értem, hogy az aki a túristákból él honnan van annyi esze, hogy erőszakoskodik - beszólogat... egy ilyen apartmannak azt hiszem igen hamar rossz híre menne és szépen be is zárhatna. Szóval érdekes, ami a Georgina ellen megy itt és lassan magam is megtapasztalhatom mi is folyik ott Zakynthoson. Utaztunk már a Granddal és semmi okunk nem volt a panaszra, ezért bízom benne, hogy idén sem lesz! További kellemes készülődést! Art
Szőke Imre Dátum: 2012-08-23 14:52:03
Kedves Detti! Megrázó élmények, amikről beszámolsz. Úgy gondolom, jó választás volt, hogy a szomszédos Villa Mariában laktunk. Érdekelne a Kaiki túra. Milyen ebédet kaptatok, és hol fogyasztottátok el azon a kishajón? Hol volt az a "lakatlan", gázolajos öböl? Gyűjtöm az infokat, az ilyen helyeket kerülni kell. Egyébként, nem szép az irodától, hogy a Marathonisi szigetre szervezett kiránduláshoz itt a honlapon, betesz egy Santorini képet, köze nincs a látványhoz.
Szőke Imre Dátum: 2012-08-23 14:33:24
Kollányi Vivien írta ekkor: 2012-08-22 22:33:07
Szia Imre! Gondolom a honvágyad csalogat nagyon smile jó lenne ha az ember megtehetné,hogy több alkalommal is lelátogathatna erre a csodálatos szigetre és országba...igen én is Skinarira gondoltam valahogy szimpibb nekem mint Porto Vromi nem tom miért, csak fotókon láttam szélmalmokat, nagyon szépek! Köszönök mindent!! Majd referálok ha visszajöttem smile
Kedves Vivien! A Skinariban lévő szélmalomhoz ne fűzz sok reményt, nem azért kell odamenni, a víz, a barlangok, a fürdés a lényeg. A világító torony sem jelentős. Porto Vromi szép, de gyengébb, vonzereje a Navagio közelsége. A kishajókkal sem lehet 1 óránál tovább az öbölben tartózkodni. Jó utat, 1 smile !
Detti Dátum: 2012-08-23 11:42:22
Sziasztok! Vasárnap érkeztünk haza Zakynthosról a grand tours-sal voltunk. A busz úttal semmi probléma nem volt 3-4 óránként álltunk meg 20-30- perces pihenőkre. A út alatt filmeket néztünk és zenét hallgattunk. A sofőrök nagyon jól vezetettek és merték nyomni a gázpedált. MI a georgina - ban szálltunk meg a szállással semmi probléma nem volt tiszta volt és tágas. A medencéjében kétszer fürödtünk kb. 30 percet mert annyira klóros volt hogy én személy szerint nem nagyon bírtam és annyira kiszárította a bőrömet, hogy utána nem győztem testápolóval kenni. Az éttermében egyszer ettünk sütit de nagyon drága volt. A baklava juk nagyon finom viszont a többi sütiről ez nem mondható el. Mi az OLÉ-OLÉ ban vacsiztunk minden nap ott valami fantasztikus az étel és olcsóbb mint a georgina. Arról nem beszélve , hogy amikor belépsz szeretettel fogadnak barátságosak az étterem is sokkal családiasabb, kedvesebb, meghittebb mint a georginában. Beszélnek magyarul és a felszolgáló lány ( Rita ) is nagyon aranyos kedves és segítőkész. Van magyar étlapjuk és nem tudsz olyat kérni amit ne tudnának megcsinálni. A Zakynthosi levesük fantasztikus érdemes kipróbálni. Hérfőn voltunk a nagy hajókiránduláson ahol a navaggio öbölben kikötöttünk volna de akkor hullámzás volt hogy még a kis hajókat sem engedték kikötni így az sajnos kimaradt, de a többi megálló helyen ugráltunk a hajóról úsztunk barlangokban és a vízalatti barlangok is csodálatosak és persze át lehet úszni az egyikből a másikba...:D Itt volt a kénes barlang is ami számomra nagyon érdekes volt hiszen ott ültem a barlangban és közben egy kis részen keresztül jött a kénes víz és az ezüst ékszereimet feketére festette:) Egy nagy kalóz hajóval mentünk melyen kalózok is voltak persze csak addig amíg el nem indult a hajó utána átöltöztek. Ja és ami nagyon tetszett hogy indulás után nem sokkal felhúzták a kalóz zászlót.Délután 5 körül értünk kötöttünk ki. Másnap találkoztunk a Teknőssel a diszkószigetnél. Együtt úsztunk és megnézhettük hogy hogyan is táplálkozik. Nem egy félős típus volt inkább érdeklődő nem bánt. Nekem ez volt a legszebb legjobb élményem. Majd szerdán befizettünk egy fél napos kis kirándulásra ami egy lakatlan kis öböl rész.Na ez nem volt igaz hiszen rajtunk kívül (20 fő ) mindenki oda jött akik ott laknak szóval annyira nem volt az lakatlan. Kavicsos part szakasz volt ahol voltak napozóágyak napernyővel. Amikor megérkeztünk le kellett sétálnunk a partra ami kb. 5-10 perc volt de annyira meredek volt hogy aki sima talpú papucsban volt annak csúszott rendesen a lába. Amikor leértünk ott volt egy fickó aki kiabált velünk mert elkezdtünk lepakolni az ágyakra és az volt a baja hogy amíg nincs kifizetve addig nem tehetjük rá a cuccokat. a napernyőhöz nem nyúlhattunk. Elindultunk befelé és amikor már a szikláknál jártunk érdekes homályos lett a víz és szaga is volt.Elindultunk a másik irányba arra rosszabb volt és már gázolaj szaga volt a víznek. Mint kiderült az egész öböl területén állt az olaj a víz tetején még a parton a köveken is látszott hogy fekete pöttyösek amíg kiér a víz. Szóval ezért nem lehetett a napernyőhöz nyúlni ne hogy fekete legyen a fehér ernyő. A búvár cuccról alig lehetett lesikálni az olajat. egyből felhívtuk az idegen vezetőnket hogy ha tudja küldje vissza értünk a kisbuszt mert itt nem maradunk még kb 4 órát. Végül értünk jött és haza vitt minket de mindenki bűzlött az gázolajszagtól szóval a fürdés volt az első amikor megérkeztünk a szállásra. Persze az idegen vezető sajnálta az egészet. Pénteken volt még egy befizetett programunk a Kaiki ( teknősles ) reggel a kikötőből indult a hajó először Laganas partjainál hajóztunk teknőst kerestünk és találtunk is kétszer is feljött levegőért szóval jól lehetett látni. utána elindultunk a teknős sziget mellett elhaladva a kék barlangokhoz a hajóról ugráltunk a barlangokban úsztunk és hajon ebédet is kaptunk. Haza felé megálltunk a teknős szigetnél ott is beúsztunk a barlangokba és a hajó is betolta az orrát egy kicsit. miután lejárt az időnk mindenki hajóra szállt elindultunk haza felé de előtte megtekintettünk a teknős fészkeket persze csak a hajóról de onnan is nagyon jól lehetett látni az úgy nevezett "székecskéket". délután 2 körül kötöttünk ki. A többi napon a parton voltunk lassan mélyülő nagyon meleg víz és ha valaki búvárkodott akkor rengeteg tengeri csillagot talált a homokban. Az utolsó napon volt egy kis összetűzés a georgina tulajával. ott kezdődött hogy mi nem odajártunk enni, hanem OLÉ-OLÉ ba és ez nem tetszett nekik. Írtam hogy ettünk náluk sütit azt hiszem talán a harmadik napon és mikor kértük a számlát az volt a kérdése a pincérnek hogy mi miért az OLÉ-OLÉ ba járunk miért nem hozzájuk.MI ezen nagyon meglepődtünk, hiszen éppen akkor ott fogyasztottunk arról nem beszélve hogy önellátással fizettük be az utat. Szóval nem esett nagyon jól hogy kérdőre voltak minket.Aztán a következő kérdése pedig az volt hogy mikor eszünk nálunk mire mi válaszoltuk hogy majd pénteken. Aztán annyira kiéleződött ez az egész hogy akár mikor mentünk vacsorázni mindig kint álltak a pincérek és a tulaj is és beszóltak. Az utolsó eset szólt az idegen vezető hogy csak akkor tudjuk másnap használni a medencét ( teszem hozzá benne van az árban az ingyenes medence használat tusoló és wc használta ) ha valamit fogyasztunk aznap náluk. Belementünk bár nem értettük. Másnap reggel hazautazás fél 9 kor kopognak a tulaj bácsi volt hogy hagyjuk el a szobánkat mutogatta a kezén az órát mire mondtuk jó 9- ig kell. El is hagytuk a szobát időre levittük a cuccokat az udvarra hiszen ott lehetett hagyni és a buszra is ott kellett várni. A következő pillanatban egy anyuka húzta a bőröndjét és belekötött a házi úr hogy ne ide hozza hanem vigye ki és ő se jöjjön be majd jött hozzánk és nekünk is mondta hogy hagyjuk el az udvart mindenestül és nem jöhetünk be nem használhatjuk sem a medencét sem a zuhit és wc. Jött az anyuka szólni a házi bácsira hogy ne kiabáljon és hogy miért kell kimennünk de ő csak még jobban kiabált mire közülünk egy valaki felállt és közölte a bácsival hogy hölgyekkel nem kiabálunk. a bácsi annyira bepipult hogy elkezdett minket slaggal locsolni és csak üvöltött. Mindenki kijött az apartmanból hogy mi ez a balhé és csak néztek. megpróbáltál leállítani de nem lehetett elkezdett a kezével hadonászni egy férfi felé aki meg megpróbálta leállítani de közéjük állt egy takarítónő neki meg sikerült szétszedni őket. Jött a házi néni Georgina aki meg pofon vágta ezt a férfit de ezt pontosan nem tudom hogy is volt. Aztán elindultunk kifelé cuccal együtt hogy ne legyen még nagyobb balhé, erre jött a házi bácsi egy bottal hogy megüsse a férfit. de visszafogták. Mi kicuccoltunk és két órát töltöttünk a tűző napon míg a busz megérkezett. Bepakoltuk a bőröndünket és lementünk a partra de előtte átvittek minket vagyis azt a 26 embert akit kiraktak a georginából egy másik szállásra ahol letudtunk fürdeni meg wcni. Fürödtünk egy utolsót a tengerben majd lezuhiztunk és elmentünk enni az OLÉ-OLé ban. Nagyon finom az ebéd. Negyed 6kor volt a tali az Ibériánál és fél 6kor indult a busz. Nekem összességében nagyon tetszett az nyaralás és még ez az incidens sem tudta elrontani bár ennek még lesznek következményei.
Szőke Imre Dátum: 2012-08-23 11:15:31
Kedves Gusztáv és izgatottan utazásra várók! A nyaralásban az a legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat, történjen bármi. Sok pénzt fizetünk érte, keressük a szépet, a jót! A rosszat meg, idővel felejtjük, maradjanak a kellemes élmények. Ezen a szigeten rengeteg szép dolog és hatalmas élmény található, csak egy kis energiát vagy pénzt kell fektetni bele, nekünk kis pénzűeknek(most magamról beszélek) is elérhetők. Az utazási iroda azt nyújtja amit ennyiért lehet, nem egy 5 csillagos szálloda szinvonalat, de ezt tudtuk az elején, erre fizettünk be. Sokat keresgéltem utazás előtt, de ennél olcsóbban nem lehet a szigetre jönni, ilyen körülményekkel. Már otthon kiválaszthattam, melyik szobát akarom, milyen szolgáltatással, nem kellett semmilyen irodába bemennem, otthonról intézhettem az utalást, és több hónappal később egyéni utazóként este 9 után érkezve ott a kulcs a zárban, miénk az apartman, itt vártak ránk. Kell ennél több? Az idegenvezetőt bármikor, gyakorlatilag bármilyen problémával megkereshettük (pl. hol lehet tejfölt kapni, indulhatnak-e aznap kishajók a tengerre a hullámzás miatt) és segített. Az iroda a Voutirakos-tól bérli a nagyhajót, ki tudnak kötni a Navagio-nál, az idei nyári szezonban július végéig egyszer nem sikerült, most ezek szerint volt egy második is. Más szabály vonatkozik a nagy hajókra, mint a kicsikre, a repülőkhöz hasonlóan az irányítóktól kapják a kikötési engedélyeket. Vigyázat, gyönyörű szép idő, meleg, de nagy a hullámzás, nincs kikötés, motorcsónakázás! Az egésznapos hajótúra szép, csak fel kell készülni rá (ennivaló, ami a meleget kibírja, hideg ital - vagy vastag pénztárca). Jó ötlet (az idegenvezetőtől tanultuk), egy behűtött és egy befagyasztott üdítő, így délutánra is marad hideg ital. Láttunk embereket nagy hűtőtáskával felszállni a hajóra, az sem rossz. Előre meg lehet érdeklődni, hogy merre indul a hajó, melyik oldal a jobb, e szerint keresünk helyet, stb. A túrát 18€-ért láttuk legolcsóbban, ekkor viszont Zakynthos kikötőjébe egyénileg kell eljutni(autó nélkül ez sem olcsó), nincs magyar idegenvezetés, a meleg akkor is garantált. No, lehet választani. Mi későn jelentkeztünk, nem fértünk fel a buszra, ami a kikötőbe vitt volnna, taxit akartak hívni (nem a mi költségünkre!), hogy kivigyen, de bevállaltam, megyünk a saját autónkkal, erre visszakaptunk 15€-t, a transzfer költséget(3+1 fő). Mi a probléma az irodával? A közeli part gyange, szemetes, úgy mondanám - felejtős. Laganas sem kivétel. Nem véletlenül olcsó a szállás. Kis mozgással igen jó fürdőhelyekre lehet eljutni, kicsit persze többe kerül. Az étkezés sem olcsó, de azért választottunk apartmant, hogy saját magunk készítettünk ennivalót, akár görögöset is. Idő volt rá, mert a nagy forróságban jól eset 1-2 órát eltölteni a hűs szobában. Sokan mondják, az nem nyaralás, ha főzünk. Igaz lehet, de az már egy másik kategória, nem ennyiért. Ha valaki a buszozást nem szereti, bátran tudom javasolni az autózást, élmény volt. 4 főnél már vetekszik a buszos árral. Össze kell kombinálni más látnivalókkal, szálláslehetőségekkel. Megéri. No, ez már más téma. Jó utat és sok jó élményt kívánok az utazás előtt állóknak!