Üdv Mindenkinek! Frissen hazaérkezve Zakynthosról szeretném megosztani az élményeimet, azokkal akik még nem voltak a szigeten!
Egy hete érkeztünk haza, busszal utaztunk. Voltak félelmeink a buszos utazással kapcsolatban, de elmondhatom, hogy mint a sofőrökkel mint magával a busszal is nagyon megvoltam elégedve. A buszon oda és vissza is, nappal és éjszaka egyaránt állandó 23 fok volt, tehát semmit nem lehetett érezni a kinti levegő forróságából. A busz igaz kicsit gyorsan ment, de engem ez személy szerint nem zavart. A mi szállásunk Laganasban volt, az Ibéria apartman, amivel szintén nagyon megvoltunk elégedve. Minden a prospektusban leírtak szerint volt, semmiben sem csalódtunk. A légkondi egy hétre 30 euró, de tökéletesen működik! A szállásunk nem volt messze sem a laganas-i strandtól sem pedig az agios sostis-itól. Mindkettő strandot kipróbáltuk, de maradtunk a laganas-inál, mert egyrészt az homokos volt, másrészt pedig ott fogyasztásért kaptuk a napágyakat és a napernyőt, míg Agios Sostis-ban 7 eurót kértek el érte. A laganasi strand nagyon szép volt, rengeteg kagylót gyűjtöttünk, valamint mi nagyon szerencsések voltunk, mivel majdnem minden nap úszkáltunk teknőssel:) A fakultatív programokat mi nem a Grand szervezésében próbáltuk ki, mivel drágának találtuk. A helyi szervezésű programok sokkal olcsóbbak voltak, főleg mivel 6-an voltunk így kedvezményeket is kaptunk mindenhol. Motorcsónakkal elmentünk a teknős szigetre, szerintem azt senki ne hagyja ki...csodálatos élmény, a tenger gyönyörű smaragzöld és ott vannak a kis teknőstojások is lerakva a homokban. Motorcsónakkal teljesen körbejárhattuk a teknős szigetet és ott álltunk meg strandolni ahol akartunk (persze ott ahol ki lehetett kötni, de a nyílt vízen is megálltunk ugrálni egy kicsit). Mivel nekünk az egész napos hajótúra túl hosszúnak tűnt, ezért béreltünk kocsit, amivel elmentünk Porto Vromiba és onnan indultunk egy hajóval 15 euróért megnézni a hajóroncsot a Navaggio-öbölben! Csodálatos volt, szerintem ezt se hagyja ki senki! Útközben még a hajó meg állt egy két helyen. Barlangokat néztünk, és egy helyen ugrálni is lehetett. Miután végeztünk a hajótúrával elmentünk a kocsival megnézni a Navaggio-t felülről mert úgy gondoltuk, ezt sem szabad kihagyni és a várakozásoknak megfelelően ez is gyönyörű volt. Ott az árusoktól mindenki vehet görög csemegéket, borféleségeket. Mindenkinek ajánlom az epres mandulát! Nagyon finom :) A kocsibérlés szerintem nagyon megérte, mert olyan helyeket láthattunk, amiket a hajóról nem tudtunk volna. Viszont a görög közlekedési morál miatt, csak olyanoknak ajánlom az autóbérlést, aki tapasztalt sofőr, mert a görögök igen furcsán és gyorsan közlekednek és észnél kell lenni!
Egyszóval csodálatos nyaralás volt, még annak ellenére is hogy egy kis betegségen én is túl estem (és itt szeretném elmondani, hogy az ottani gyógyszer amit az orvos adott nagyon rossz volt, én nem ajánlom senkinek, hogy bevegye mert én attól még rosszabul lettem), de ez csak egy napot vett el tőlem! Mindenkinek ajánlom a Grandot, Zakynthost és az Ibéria apartmant! Jó nyaralást! :)