Tisztelt Fórumozók!
Úgy látom kezd kialakulni itt egy olyan folyamat,ami szerintem nem szalonképes (pl.bunkózás!),illetve olyan szinten rombolják egyesek a hitelünket,próbálnak meg bennünket lejáratni, hogy úgy érzem meg vagyok szólítva.Gondolkoztam azon, kimoderáljuk-e őket, de szerintem maradjon itt, beszélünk mi is és dönt az utas.
Konkrétan az „Attila vagyok” és a Cs.Z. valószínűleg azért támad bennünket mert szembesítettük őket azzal,hogy az elkövetett tetteikért felelniük kell,ami sajnos pénzükbe is kerűlt.
Szeretném megvilágítani az eseményeket a mi oldalunkról is, bár a G.K. hozzászóló már próbálta helyre tenni a fiatalokat, beszólt nekik, de úgy látom még mindig nagy az arcuk.
A Cs.Z. és „Attilla vagyok” fórumozók egy több mint 30 fős társasággal nyaraltak velünk.Ennek a társaságnak tavaly egy jelentős része volt velünk Paralián is.Akkor is olyan állat módon viselkedtek,hogy rongálások történtek a szobákban (pl.mosdó törés!), mindenkit zavartak mind a szálláson mind a buszon. A rongálás miatt a helyszínen fizetniük kellett a tulajdonosnak mert ugye nem megvették,csak kibérelték a szállást. .Mivel nagy kárt csináltak és a „normális” utasainkat is zaklatták, ezzel jelentősen rontva azt amit én 20 év alatt felépítettem, így – volt pedagógusként - hazaérkezésükkör vártam őket Debrecenben a Tesco parkolóban és megkértem őket maradjanak néhány percre a buszon, beszéljük meg a dolgokat. Jellemző némelyik fiatal családi hátterére,hogy a parkolóban várakozó szülők úgy reagálták le a dolgot jogászkodva,hogy személyi szabadságukban korlátozom a gyereküket, pedig lehet nem került volna sor erre a beszélgetésre,ha a gyereknevelésnél néha a sarkukra álltak volna. Elmondtam a gyerekeknek, nagyon szeretem a pénzt, de azért nem mindenáron. Elpufogtattam kedvenc frázisomat, miszerint „Szabadság az,ami másnak nem árt!”,beláttak ők is néhány helytelen dolgot és úgy váltunk el, ha legközelebb is így akarnak viselkedni,akkor menjenek a konkurrenciánkhoz, de aki vállalja a játékszabályokat az továbbra is Kedves Utasunk.Volt aki kijelentette nem utazik többet velünk.
Ebben az évben mégis velünk utaztak a csoportból többen,de nem vettük észre az azonosságot.
Ezután az idei szezonban semmit nem hallottam róluk mult szombat délig. Akkor hívott fel a zakinthosi idegenvezető Vivien,hogy a tulajdonos sírva ment végig a turnusváltáskor a házon, mert olyan átlagon felüli kuplerájt,koszt,szemetet hagytak maguk után a társaság tagjai,amit ő még nem látott. Azon kívűl,hogy az egész héten zaklatták a viselkedésükkel a nem a csoporthoz tartozó vendégeinket,2 szobában a 203 és 204-ben olyan mértékű volt a falak összekenése,leverése,hogy a tulajdonos az egyiktől 60,a másiktól 120 €-t kért a szoba újrafestéséért. Ezen természetesen felháborodtak, de kifizették és azóta aktív fórumosok és hazugságokkal, csúsztatásokkal fórumoznak bosszúból.
Mindkettő fórumozóról meg kell állapitsam, hogy valószínűleg már gyerekkorukban kioperálták belőlük a gerincet, mert az Attila vagyok először egy régebbi fórumos nevével a bero-val jelentkezett be a saját email címéről, de még mindig nem a sajátját vállalja,mert Attilának mondja magát.Norbi! Vállald önnmagad és majd később bele tudsz nézni a tükörbe.A Cs.Z. sem valószínű hogy saját nevén írna. Korrekt a csapat.
Mindenesetre megpróbálom tételesen cáfolni állításaikat.
1.Írták,hogy a Georgina apartman milyen rossz és lebunkózták az idegenvezetőt.Az apartmanról tett állításait szerintem a tárasain kívűl senki nem támasztja alá, de HA HITELT ÉRDEMLŐEN TUDJA BIZONYÍTANI ÁLLÍTÁSAIT,AKKOR KÉREM JELENTKEZZEN,MERT NAGYÖSSZEGŰ KÁRTÉRÍTÉSBEN RÉSZESÍTEM.
Egyébként a mai napig senki nem tett panaszbejelentést sem a nyaralás alatt,sem utána, csak a fórumon köpködnek.Biztosan lehet találni hibát,de hibamentességet nem szoktunk igérni,de ha jelzik,akkor megoldjuk. Valószínűleg az utasok korlátolt érzékelése a folyamatos italozástól amúgy sem tette volna lehetővé a panaszkodást. Szerintem ár/érték arányban a Georgina a legjobb házunk itt,mert ingyen van a klima,medencés,helyben étterem,stb.Az Ibéria házunk szinvonalasabb,de fizetős a klima,nincs medence,nincs 4 ágyas (olcsó!) stúdió.Az,amikor lebunkózták az idegenvezető kolléganőmet,szerintem az ő bunkóságukat bizonyítja.
2.A 26 órásnak igért út 33 óra lett. Így van. Esetleg emlékeztetnénk arra,hogy most volt a török és szerb vendégmunkás jövök-megyek és a határokon úsztunk el nem miattunk. 2 busz ment Zakinthosra,1 Kefalloniára és mind lekéste a reggel 7 órás kompot, amivel járni szoktunk. A 10,30-al tudtunk átmenni.
3.3 busszal utaztak Zakinthosig és klima nélkűl utaztak 10 órát. Így van. Az első Szegedig,mert idáig minden járat gyűjtőjárat,katalógusban leirtuk. A második busznak Nis
Előtt eltörött a klima kompresszor főtengelye. Tájékozódtunk a szerbiai Scania szervizek klimajavitási képességeiről és alkatrész készletéről igy úgy döntöttünk a legjobb megoldás ha a görög határon lecseréljük görög buszra – ebben a szezonban ez volt eddig az első buszcserés műszaki problémánk – mert így nincs időveszteség és úgyis az éjszaka jön. A görög határnál a busz várt,utasok átszálltak,ebből időveszteség nem volt. A 10 órás klima nélkűli utazás nem igaz, mert a hibától a görög buszig kb 400 km volt és 2 határ. Néhány órával kevsebb lehetett.Ha a fórumozó értene a szakmánkhoz, akkor biztosan bravurként értékelné a problémamegoldást. Így lett 3. busszal utazás.
4.A közelinek beállított központ 40 perc. Igen,részegen,egyébként fele,kb 2 km.
5.A tenger nagyon lassan mélyűl,úszásra alkalmatlan. Ez vicc? Tenger,amiben nem lehet úszni? Vagy az a baj,hogy 30-40 métert be lehet sétálni? Hisz ezt szoktuk szeretni! Vagy a Balaton az nem tó?
6.A szárított hínárt a parton tárolják? Ki tárolja? A Grand Tours?
7.Kitalált indokkal pénzt huznak le és megtagadják a hazaszállitást . A „kitalált indok” a szobák leamortizálása volt.Örüljenek,hogy nem kellett minden szobának fizetnie és a többinek is csak ennyit,mert biztosan nagyobb a kár.Én beszéltem Engi Norberttel és nem azt mondtam,hogy nem jöhettek haza,hanem hogy nem tudom addig a buszt hazainditani,amig meg nem egyeznek a tulajdonossal!
Arcoskodást is látok a hozzászólásban,hogy biztos nem mertem kimenni a buszhoz érkezéskor.Sajnos nem voltam Debrecenben,da ha otthon lettem volna biztosan tudunk beszélni.Szerintem én azt mondtam,hazaérkezés után megbeszélhetnénk az irodában. Ha mer az „Attila vagyok” bejönni az irodába megmondhatja nekem amit akar.
Nagy Sándor ügyvezető Grand Tours
Na ide figyelj Sanyikám!
Korábban is hallottam róla, hogy a fórumotokon ezerrel megy a társaságunk lejáratása, de mivel az én nevem eddig nem merült fel, ezért csak jót nevettem a dolgon. Én a 203-as szobában laktam és 5 barátommal érkeztem, a társaság többi részét csak ott ismertem meg, így most hat ember nevében (203-as szoba) beszélek. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy semmi bajunk az utazási irodával, mindannyian jól éreztük magunkat a nyaraláson, az iroda által nyújtott szolgáltatás ár-érték arányban jónak mondható. Gondolom ebből mindenki számára kiderült, hogy az általad említett lejárató hadjáratot nem én indítottam a grand tours ellen. Se időm, se energiám ilyenekkel foglalkozni. Az apartman tulajdonosa által követelt 60 eurót, annak ellenére, hogy jogtalannak tartottuk, kifizettük, mi mást is tehettünk volna, hiszen megzsaroltatok, hogy különben nem visztek haza, és én itt le is zártam a dolgot. Nem esett jól, de nem a kenyérre valót adtam oda, így még aznap túltettem magam az egészen. A harminc fős fiatal társaság viselkedése véleményem szerint teljesen átlagosnak mondható, hiszen mindannyian bulizni érkeztünk a szigetre, és a mai fiatalok köztudottan tágabb keretek között szórakoznak, mint a te korosztályod. Ezzel neked is tisztában kellene lenned, hiszen emberekkel foglalkozol, ismerned kellene a szokásaikat. A jövőben, az ilyen problémák elkerülése érdekében javaslom nektek, hogy indítsatok külön utazást kifejezetten fiatalok részére, külön busszal, külön apartmanban, kicsit közelebb a szórakozó helyekhez. Egyáltalán nem voltunk tiszteletlenek az idősebbekkel, és egész héten senki (se az utasok, sem Vivien) egy rossz szót sem szólt, a mi szobánkat egyszer sem kellett figyelmeztetni. Nem tudom ki a fene lehet az a G.Z., de ha időnként zavarta a fiatalok viselkedése, akkor miért nem jött oda szemtől-szembe és mondta el nekünk a problémáját? Miért csak itthon a számítógép előtt nagy a szája? Akkor most ki a gerinctelen? Nyugodtan oda jöhetett volna hozzám és normális emberi hangon megbeszélhettük volna, de ahhoz túl gyáva volt. Egyébként a fal a szobánkban már az érkezésünkkor is retkes volt, de ettől mi még jól éreztük magunkat, hiszen nem azért mentünk, hogy naphosszat a szobában tepedjünk. Egyik este történt egy baleset a szobában, az egyik srác elcsúszott a fürdőszobából kiömlött vizen és beverte a fejét. A tulaj azonnal feljött és körbe nézett, hogy nem keletkezett-e vmi kár az apartmanban, de semmit nem talált. Ez lehetett az oka, hogy amikor kiköltöztünk, a szobánkat tüzetesen átvizsgálták és a nyakunkba varrták azokat a hibákat a falon, amik vszínüleg már évek óta ott vannak. Ez a véleményem, és a továbbiakban nem kivánok ezzel a dologgal foglalkozni. A Georgina apartman kapzsi tulajdonosa pedig remélem gyógyszerre fogja költeni a pénzt amit lehúzott tőlünk a semmire. Addig jók voltunk amíg többszáz eurót hagytunk ott a vendéglőjében naponta, volt helózás, meg mosolyogva integetés, aztán a végére ez szépen elfogyott, jött az új turnus nekik kellett integetni, a régiek meg le vannak szarva, mehetnek a levesbe. Neki az is mindegy lenne, ha nem is mennénk, csak a pénzünket küldjük ki. Végül tisztelettel megkérnélek benneteket, hogy vegyétek le a nevemet az oldalatokról, mert nem kívánom egy személyben a 30 fős társaságot képviselni, csak épp én voltam az egyetlen aki volt olyan gerinces, hogy hajlandó volt veled telefonon beszélni a felmerült problémáról.