Sziasztok!
Tegnap érkeztem meg Zakynthos szigetről ahol 1 hetet töltöttem el!
Hát ha az élményeimről kellene beszámolni akkor azt kellene mondanom nagyon vegyesek..
De nem itt kezdem.. Szóval a határokon viszonylag simán átjutottunk.. Visszafelé a magyar határnál a belépésnél volt egy kis gond.. Nem az iroda miatt.. Valaki más intézkedett és többet kellett várakozni a kelleténél.. Persze mire én Budapestre visszaértem már minden bajom volt.. Mint mindenkinek.. Fárasztó volt az út.. 26 órát utazni..
A tenger csodás volt.. Nagyon tiszta a Jón-tenger, egyben nagyon sós is volt.. Víz végig meleg volt..:) Kellemes, jókat lehetett fürdeni.. Laganas sincsen olyan messze.. A tenger mellett kb 20-30 perc séta.. A betonúton kicsit hosszabb az út.. És sokkal fárasztóbb is.. Van egy kisebb emelkedő amin fel kell sétálni.. Megpakolva ha netán vásároltál valamit Laganasban akkor gyilkos tud lenni.. Este mivel a tengerpart nincsen kivilágítva sokkal inkább ajánlott ez az út.. Én mindig itt mentem nem mertem bevállalni a keskeny utat:)
Georgina apartman alatt lévő tavernát mindenkinek ajánlani tudom.. Nagyon jól főznek, ízletesen.. Georgina a ház tulajdonosa is nagyon kedves.. A pincérek előtt is le a kalappal.. Levente mindig maximumot hozta ki a kiszolgálásból:) Ő amúgy egy magyar srác..
Az apartman én a Villa Maria-ban voltam megfelelő volt.. Tágas, rendezett, tiszta:) Vivien fel is hívta mindenki figyelmét ha valakinek valami nem jó szóljon és intézkedik..:) Nekem minden jó volt..
Cameo sziget tetszett. Szép a partja, a kilátás leírhatatlan.. A koktél is nagyon finom.. Én a Cameo special koktélt ittam.. Isteni volt..
Laganas strandja nem nagyon tetszett.. Nagyon zsúfolt szerintem.. A tenger persze ettől ott is nagyon kellemes meleg volt..:)
A főutca sem igazan tetszett.. Főleg este nem.. Nyüzsgő tele fiatalakkal, tinikkel néhol.. No meg azok akik beinvitálják az embereket... Hű.. Ezt inkább hagyjuk is... Némelyik fiatalon ruha sem nagyon volt..:)
Este nagy bulik vannak ott.. Reggel meg a romeltakarítás.. Ez az ami nem tetszett Laganasban.. Nagyon szemetes.. Bár ez a sziget többi részére is elmondható volt... Nem tudom ki járt már pl Korfun.. De ilyen téren az a sziget sokkal szebb.. Szemét nem annyi van, pedig angol turisták ott is vannak... Pont ezért lepődtem meg ezen ennyire...
Helyi közlekedéstől sem annyira tetszett.. A buszok úgy járnak ahogy akarnak.. Van menetrend ugyan, de azt nem tartják be.. Vannak buszok amik kimaradnak.. Ami jó, nincsenek nagy távolságok.. No meg az is tetszett, hogy pl a Banana Beachre van ingyenes járat.. Szép strand, környezet amit látsz Bananán...
Irodáról csak jókat tudok elmondani.. Először utaztam a Grand Tourssal.. Minden oké volt:)
Programok nagyon tetszettek.. Tényleg megéri befizetni rájuk.. Csak jókat hallottam másoktól is:)
Szigettúra hajóval csodás, kicsit fárasztó egész nap a hajón lenni szinte.. A végére el tud az ember pilledni.. Navaggionál a tenger leírhatatlanul szép.. És azok a nagy sziklák.. A hajóroncs is jóval nagyobb mint amire az ember esetleg számít.. Kerinél a kék sziklák szintén nagyon szépek! És az északon lévő kék sziklák is csodásak.. Ami nem keverendő a Keri kék sziklákkal!
Buszos körút is csodás volt.. Érdekes helyekre vittek el mindenkit.. Sok mindent megtudhattál a szigetről is.. Közben persze ne feletkezzek el Szilviről sem aki nagyon sok infóval látott el minket mindkét program keretén belül!
Kaiki kirándulást is ajánlani tudom mindenkinek... Szép helyre vittek el, és még teknősöket is láttunk:D Amikor kidugta a fejét pl:) Ebédet kapsz ebben a programban.. Finom volt, csak kevés..:D:D
Esti shopping program Viviennel is jó volt.. Sok érdekességet mondott el.. Jól lehet ott vásárolni aki az utolsó pillanatra hagyta netán az ajándék vásárlást..
Összeségében tetszett a sziget. Bár voltak olyan részek amik nem annyira.. Kalamaki, Tsilivi strandja nem tetszett..
Szerintem a sziget drága.. Sokat drágult minden tavalyhoz képest.. Lehet csak itt, nem tudom.. De másoktól is hallottam eléggé drága hely..
Az iroda 100%-osan azt nyújtotta amit megígért.. Szilvi és Vivien is nagyon segítőkészek voltak.. Vivienhez mindenki nyugodtan forduljon, mindenben segít..:) Bár néha ahogyan láttam nem egyszerű a munkája.. Eléggé sok helyen ott kellene lennie egyszerre!De ez a kérdésekre nincsen befolyással:) Bármikor mész szívesen segít.. Rugalmas:)
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!! Egy újabb élménnyel gazdagodtam:) A most utazóknak kellemes nyaralást kívánok! Téli ruhát még a hosszú nadrágot is otthon lehet hagyni.. Éjjel is nagyon meleg van.. Nappal meg 45 fok:D Vagy több..
Üdv:
István