(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Zakynthoson
Fórum bejegyzései

Grand Zakynthos Dátum: 2011-05-17 10:08:23
Veszprémi László írta ekkor: 2011-05-15 21:35:57
Kedves Vivien! Én és a családom augusztus 08-tól szeretnénk a szigeten egy hetet eltölteni. A fórumot rendszeresen olvasom, nagyon sok hasznos információt kaptam már eddig is. Örömmel olvastam, hogy van lehetőség könnyűbúvárkodásra is-és nam akármilyen helyen. A szállásunk a Villa Maria apartmanban lesz. Tudna segteni abban, hogy egy közeli búvárkubbal tudjak egy napot (2 db) merülni? Segitségét köszönöm! Üdvözlettel: László
Kedves László! Természetesen szívesen segítek! Megérdeklődöm majd az idei árakat és szívesen foglalok helyet maguknak! Arra kérném, hogy érkezésük előtt néhány héttel legyen szíves nekem egy emlékeztető e-mailt írni ez ügyben a [email protected]. Augusztusban találkozunk! Vivien
Veszprémi László Dátum: 2011-05-15 21:35:57
Kedves Vivien! Én és a családom augusztus 08-tól szeretnénk a szigeten egy hetet eltölteni. A fórumot rendszeresen olvasom, nagyon sok hasznos információt kaptam már eddig is. Örömmel olvastam, hogy van lehetőség könnyűbúvárkodásra is-és nam akármilyen helyen. A szállásunk a Villa Maria apartmanban lesz. Tudna segteni abban, hogy egy közeli búvárkubbal tudjak egy napot (2 db) merülni? Segitségét köszönöm! Üdvözlettel: László
Grand Zakynthos Dátum: 2011-05-15 20:23:12
Szatmári Lajos írta ekkor: 2011-05-15 11:28:31
Kedves törzsutasok, idegenvezetők! 2011. 05.28-06.04. között utazunk a feleségemmel Zakynthosra és a szállásunk az Ibéria Apartmanban lesz. Azt szeretném megtudni, hogy hol lehet és lehet-e egyáltalán gluténmentes (búza, árpa,zab,rozs mentes) kenyeret kapni a szigeten. Mielőbbi válaszaitokat előre is köszönöm! Mindenkinek jó nyaralást kívánok!
Kedves Lajos! Érkezésetekig kiderítjük, hogy hol lehet glutein mentes kenyeret kapni. Jó utat nektek, hamarosan találkozunk! Vivien
Grand Zakynthos Dátum: 2011-05-15 20:20:03
Szecsei József írta ekkor: 2011-05-11 21:01:34
Kedves Grandos Törzsutasok és IdegenvezetőK! Negyedik alkalommal utazom családommal egyénileg a Grand szálláshelyeire. Az eddigiekről maximális megelégedettséggel tudok csak nyilatkozni, akár a Sangria, akár a Grappa, vagy a Ciporó szülőföldjén jártam is. Ár -érték arány O.K.+ élmény maxi- mum. Idén 08.27-09.03. között Zakinthosszal ismerkedünk. Érdeklődve és köszönettel várok a kompközlekedéssel kapcsolatos információkat, úgy mint: >érdemes e a szárazföld és a sziget közötti ki-be csekko- láshoz, gépkocsival utazóknak, hónapokkal előre lefoglalni helyüket adott járatra( nap, óra perc),mert csak így remélt a tervszerű ki -belépés, a tumultuózus jelenetek elkerülése? >Vagy számottevő várakozás nélkül a "szabadpiaci "keretek között is érkezési sorrendben, folyamatos a szigetre a tranzit? Az árakban van e különbség? >Az itt közlekedő komp cégek honlapján nem találok sem menetrendet sem tarifatáblázatot a jelzett időtartamra. Lehet, hogy nem jó helyen keresem? A Hét Görög Bölcs egyikének mondásával : "Tanácsold a legjobbat" Grandra fel!! Szecsei József komppal történő be. ki
Kedves József! Általában mindenki fel szokott férni a kompra, de augusztusban nem árt lefoglalni előre az autó helyét, hogy esetleges nagy forgalom esetén ne kelljen a következő kompra várni. Nem kell hónapokkal előre foglalni, néhány héttel az érkezés előtt is elegendő. Görög partnerirodánk ezt szívesen megteszi Önöknek, csak legyenek szívesek majd nekem elküldeni az autó rendszámát, és hogy pontosan mikor, melyik komppal és hányan szeretnének átkelni a szigetre. ([email protected]) Zakynthos és Kilini között közlekedő komptársaság honlapja a következő: www.ionianferries.gr, itt menetrendet és árakat is talál. A menterendet viszont nem szabad még készpénznek venni, ugyanis most is péntekről szombatra váratlanul változott a menetrend fél órával és tudomásunk szerint június 5.-én ismét menetrendváltozás lesz. Főszezonban már nem lesznek változások, de az akkori menetrendet még nem tudom megmondani. Az árra azt írják, hogy május 31.-ig érvényesek, ha változik, biztosan jelzik majd a honlapon. Remélem Zakynthos szigetében sem fognak csalódni! Bármilyen kérdésük lenne még indulásig, szívesen válaszolok. Üdv. Vivien
Grand Zakynthos Dátum: 2011-05-15 18:20:08
Kurucz Krisztián írta ekkor: 2011-05-10 18:18:42
Júniusban utazunk Zakynthosra és azt szeretném megtudni mit érdemes vinni? Most elősször utazunk külföldre,mert régi vágyam hogy eljussak Görögországba. Szeretném tudni hogy van e olyan üzlet ahol mosószert ,élelmiszert lehet vásárolni. Van olyan élelmiszer amit nem lehet kivinni ? Milyenek kint az árak? Kártyával is lehet fizetni? Milyen élemet lehet felvinni a buszra? Képeslapot kint lehet feladni? Köszönöm a segítséget!
Szia Krisztián! A faluban lévő szupermarketekben szinte mindent meg lehet kapni, ha valamit mégsem, akkor az Laganasban vagy Zakynthos városban beszerezhető. A Lidl egy picit messze van tőlünk gyalog, de bérelt járművel be lehet ott is vásárolni, és az árak ott megegyeznek a hazaiakkal. Mindent ki lehet hozni, de romlandó ételeket nem igazán érdemes, ugyanis hosszú az út. Ha hűtőtáskába pakoltok, akkor azt majd a busz csomagterében, egy külön fakkban lehet elhelyezni. Szobánként egy hűtőtáska hozható! Itt a faluban egy boltban lehet kártyával fizetni, de Laganasban és a városban majdnem mindenhol. A busz utasterébe csak olyan élelmet vigyetek magatokkal, amit el is fogyasztotok az út folyamán. Egyrészt tőletek veszi el a helyet, ha sokmindent felpakoltok, másrészt fent melegebb van, mint a csomagtérben. A legpraktikusabb talán, ha szendvicset csomagoltok. Vagy ha nem szeretnétek sok mindent felpakolni, akkor a benzinkutakon, ahol az autóbuszok megállnak, is lehet mindig vmilyen, szendvicset, péksüteményt, harapnivalót venni. Képeslapot és bélyeget a szupermarketekben lehet kapni, és postaládán keresztül feladni őket. Jó készülődést, Üdv. Vivien