Kedves Erika!Bár láttam,hogy Ibolyának címezted a kérdést,,azért én is megpróbálok segíteni,majd ő is kiegészít egem gondolom.Igen,az út valóban odafelé elég hosszú,helyi idő szerint 13 óra felé ért a busz az Ibériához.Visszafelé tokkal-vonóval-komppal stb kb 3 órával volt rövidebb az út.A szállás pont olyan,mint a képeken,teljesen elégedettek voltunk vele.Nem tudom,hogy melyik lesz a szobátok,de a hátsó épület valamivel melegebb,mert nincs felette padlástér.Amikor mi voltunk(júni utolsó 2 hete)még nem kellett légkondi.A turisták elég vegyesek,találkoztunk ilyennel-olyannal is.Valóban Laganasban rengeteg az angol tini,találkoztunk szlovákokkal,oroszokkal,németekkel,szerbekkel minden korosztállyal.Görögország igazi arca szerintem nagyon szubjektív dolog.Mindenhol más és más.Ha autóval felmentek a pici gegyi falvakba,ott jobban érzed azt amit általában görög feelingnek szoktak nevezni,de ma már Görögországhoz szorosan hozzátartozik a sok turistás tengerpart is.Lehet találni tömegstrandokat és eldugott kis öblöket is.Az árak mint monden szigeten magasabbak,mint a szárazföldön.Étteremben 1 főétel+1 ital már megúszható 10 euróból,de ez változó.Boltban a dobozos Mythos sör 1,20 és 1,40 között van,de a Lidl-ben elég jó német sör már van 0,50-ért.Egyébként a Lidl-ben hasonlóak az árak,mint itthon.Van még egy Dia nevű szupermarket Laganas főutcáján.Itt a választék kisebb,de az árak elfogadhatóak.Zeusz szupermarketben(Ibéria mellett) kapható zsömle szerűség,kb 2x akkora,mint a mi zsemlénk 0,50 euró,egy liter tej 1,50 körül,margarinból a legolcsóbb 1,65.Ezekben a kicsi szupermarketekben mindenhol elég húzósak az árak,ha megtehetitek vásároljatok a Lidl-ben.(Laganas főutcáján végig,ott jobbra a a főváros felé vezető úton és a bal oldalon van).Egy 6 db-os zsugor ásványvíz 1,,50 mindenhol.Vigyázzatok,ne vegyetek ásványvizet egyesével,mert majdnem annyi egy üveg,mint egy 6 db-os.Buborékos víz ritka,mint a fehér holló,a neve sparkling water,vagy tuborg soda.A gyümölcs sem olcsó ottlétünkkor kilója 4-5 euró volt.Mi egyébként ketten két hétre 750 eurót vittünk,de ebből még befizettünk egy 2 napos athéni kirándulásra is.Igaz,mi nem vagyunk nagy evők,főleg a gyerek.Elég sokszor ettünk viszont tavernában főétel-ital-édesség variációt.Hát egyelőre ennyi jutott eszembe,de kérdezz nyugodtan,ha valami érdekel még.Üdv,Csilla
Kedves Csilla!
Nagyon jól esett, hogy ilyen hosszú levelet írtál és sokat is segítettél vele! Azt szeretném még kérdezni, hogy a Marathonisi szigetet megnéztétek-e és hogyan lehet egyáltalán megközelíteni?
Köszönöm! Üdvözlettel: Erika