Sziasztok!
Mi az Augusztus 15-24-ig tartó turnusban voltunk és gondoltuk leírjuk a véleményünket. Kicsit szkeptikusan álltunk az utazáshoz, hogy ilyen hosszú busz utat, hogy fogunk bírni. A buszok igen kényelmesek voltak, 3 filmet is levetítettek, jellemzően 3-4 óránként megálltunk, szóval teljesen vállalható a dolog. Sajnos mi odafele lekéstük a kompot, így kicsivel hosszabbra sikeredett az utazás, de ez abszolút nem a buszsofőrökön múlott, ők mindent megtettek, hogy elérjük a kompot, de sajnos a határokon és autópályakapuknál lévő várakozás ellen ők sem tudnak mit tenni. Mikor odaérkeztünk, egy órán belül átvehettük a szállást, a várakozásnak egyszerű oka az, hogy az előző turnus után ki kell takarítani a szobákat, de nem mindig sikerül mindenkinek időben elhagynia a szobát. Mi Tsilivin voltunk a Contessina apartmanban 1. emelet 11-es szobában. Elégedettek voltunk a szobával, egyetlen hátránya ennek a szobának, hogy az étterem konyhájából igencsak feljönnek a szagok. Ezt úgy lehetett kivédeni, hogy 8-16 óra között szellőztettünk, mikor ott voltunk, este pedig klímát használtunk és becsuktuk az ablakokat. Egyébként lábas, tányérok, evőeszközök, törölköző, tésztaszűrő rendelkezésünkre álltak. Minden este 20% kedvezményt kaptunk az apartman éttermében, ahol igencsak finoman főznek és nagyon barátságosak a pincérek és a tulaj is :-) De persze millió egy másik hely is van 5 perc sétán belül, ahol lehet enni, de mi szinte minden nap ott vacsoráztunk és nagyon elégedettek voltunk. A fakultatív programok közül mi a buszos kiránduláson, a hajós kiránduláson, a teknős leses hajókiránduláson, és a Zakynthosi városnézésen voltunk. Mindet nagyon élveztük, nem szeretnénk mindent leírni, legyen meglepetés erejű legyen mindenkinek a látvány, valami csodálatos az egész. Amit mi személyesen megtapasztaltunk, és persze, meg lehet cáfolni, de a buszos kirándulás alkalmával a borokon és az oliva termékeken kívül nem volt érdemes vásárolni, én pl. fűszert vettem meg valami édességet, de pl. az édesség kb. csak a doboz harmada volt, illetve a fűszer amit vettem, ugyanolyat nagyobbat olcsóbban is találtam az Express nevű üzletben. Egyébként a szálláshoz közel 2 szupermarket is van, egész elfogadható árakkal. A strand egy 10 perc séta körülbelül. Az idegenvezetők Vivi is és Szilvi is nagyon barátságosak, segítőkészek és nagyon sokat tudnak a szigetről. Szilvinek például mind a hajókörút, mind a buszos túra alatt mindenről tudott valamit mesélni, és Vivi is nagyon sok érdekességet mesélt a Zakynthosi kirándulásunk során :-) A hangulat, a környezet, az emberek, mind-mind elősegítik az önfeledt pihenést, se a munka, se az otthoni problémák még csak eszünkbe se jutottak. Hazafele úton egyetlen negatívum, hogy Szegeden 3 és fél órát kellett várnunk egy másik busz befutására, hogy tovább tudjunk utazni Budapest felé, de gondolom ennek is komp lekésés vagy hasonló oka lehetett. Összességében nagyon jól éreztük magunkat és biztos, hogy visszajövünk még, és ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek a segítségét, hogy ilyen jól sikerült a nyaralásunk :-)