(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Zakynthoson
Fórum bejegyzései

Lengyel Dátum: 2013-07-22 08:41:26
Üdvözlök mindenkit! Érdeklődni szeretnék, hogy szeptember végén milyen az időjárás illetve a víz hőmérséklete? Előre is köszönöm az információt!
H.Szilvia Dátum: 2013-07-20 15:29:01
Geri írta ekkor: 2013-07-16 19:42:12
Szia Tibor! Ma voltunk buszos túrán, rengeteg szép dolgot láttunk, és sok érdekességet tudhattunk meg az idegenvezetőnk jóvoltából a görög kulturáról, történelemről, politikáról és még pletykákat is hallhattunk valamint alkalmunk volt rengeteg helyi dolgot megkóstolni is. Köszönjük Szilviának az élvezetes idegenvezetést! Egy dologra viszont szeretném mindenki figyelmét felhívni: lehetőség van vásárlásokra (borvásárlás a termelőtől, olivaolaj vásárlás szintén a termelőtől, bazár édességgel, krémekkell stb), na itt SEMMIT ne vásároljatok! Minden SOKKAL drágább, mint a parti supermarketekben! Kicsit vicces, hogy a jónevű termelőnél, a gyártás helyéről ki sem vitt 4 eurós palackozott bort, az első boltba betévedvén (nem akciósan) 3,50ért láttam meg (amin ugye nyilván rajta van már a bolt haszna is), a 3 eurós édességet pedig 1,50ért árulták Laganas főutcáján (a bazárban otthagyott 10€ helyett 5,80ért megvehettük volna UGYANAZT - nem olyasmit), és az olivaolaj (legalábbis a natúr - csak ezzel találkoztam a laganasi boltban) is olcsóbb volt, mint a termelőnél. Köszönjük Szilviának azt aktív részvételt lehúzásunkban! (Ő már itt, Zakynthoson él sok éve, nyilván van fogalma az árakról, aktívan segítkezett a pult mögül minden helyen az árusításban. Persze azt sosem állította, hogy olcsóbban vesszük, mint bárhol máshol, de azért egy idegenvezetőtől, nem ezt várja az ember.) Summa summarum: menjetek el a buszos túrára, és ha lehet előtte a sziget körüli hajós túrára, meseszép dolgokat fogtok látni, érdekes dolgokat fogtok hallani, de ne vegyetek csak olyan dolgot, amit előtte nem láttatok a boltban. Mindent kóstoljatok meg, álljatok sorba többször is, és vegyétek meg őket a hozzátok legközelebb lévő kisboltban olcsóbban. Üdv: Geri
kalispera, Geri! Mindent kóstoljatok meg, álljatok sorba többször is, és vegyétek meg őket a hozzátok legközelebb lévő kisboltban olcsóbban. Üdv: Geri” A kisboltban is tudtál kóstolni? A borokhoz is kaptál diszdobozt? A kereskedők nagy tételben vásárolnak, nincsenek tárolásra berendezkedve, és hogy ne maradjon rajtuk a bor vagy az olaj, engedményeket is szoktak adni. A kóstolás lényege pedig az, hogy csak azt vedd meg, ami izlik, ne zsákbamacskát vigyél haza. Emlékszel Geri, a kiránduláson mondtam, hogy a hegyekben milyen nehéz az élet, nincsenek szállodák, tavernák, éttermek, a gazdák a saját készitésű termékeiket próbálják eladni nyáron a turistáknak. Nincs itt semmiféle LEHÚZÁS, de ugye Te sem várod el a helyi kereskedőtől, hogy egy busznyi embert hétről hétre a saját pénzéből vendégeljen meg?? Dimitris, tudod akkor is mosolygott, amikor lehet éppen Te nyúltál a 3. pohár bor után és a végén mégsem vettél semmit. A busznak az egy negyede vásárol, a többi pedig kóstol. Ez a kóstoltatás is hozzátartozik a görög vendégszeretethez, még ha némely esetben a kereskedő fizet rá. Geri ! Még nem jártam végig a sziget összes kereskedőjét, hogy megnézzem, hol lehet 20-30 centtel olcsóbban vásárolni, de egy idegenvezetőnek nem is ez a dolga, hanem a táj, a nevezetességek, a kultúra, stb bemutatása. Örülök, hogy leirtad " rengeteg szép dolgot láttunk, és sok érdekességet tudhattunk meg az idegenvezetőnk jóvoltából a görög kulturáról, történelemről, politikáról és még pletykákat is hallhattunk valamint alkalmunk volt rengeteg helyi dolgot megkóstolni is." Kár, hogy rögtön ott, nem vállaltad fel magad és nem kérdeztél meg, mert szivesen elmondtam volna ezeket is. Én viszont felvállalom magam és csak annzit mondok Neked: zárd szivedbe Görögországot, s boldog leszel. Szilvia, az idegenvezető
P. Rami Dátum: 2013-07-19 12:27:47
Sziasztok! Párommal augusztus 24-től megyünk George & Sofia Apartmanba... Esetleg vélemény róla? Milyen az időjárás akkor ott? :) Hajós szigettúrára szeretnénk elmenni (Navagio-öböl) Vélemények róla? :)
Csík Ferenc Dátum: 2013-07-18 13:58:12
Melisek Andrea írta ekkor: 2013-07-14 16:29:46
Sziasztok! Szept. 13-tól leszünk 2 hétig az Ibériában. Jön valaki még ugyanebben az időben oda?
Szia Andrea4 Mi is akkor utazunk (busszal) de csak egy hétre! Ibériában a 12-es szobában leszünk.
Lajos Ilona Dátum: 2013-07-18 08:20:11
Megy valaki a szeptember 27.-i turnussal Agios Sostis-ra autóbusszal? Mi Szegeden csatlakozunk a társasághoz :)a párommal.