Kedves Mariann!
Hű, de jó lesz Nektek ! Mi október 3-tól voltunk, s akkor már nem indult a Nafplion-i éjszakai hajóút, pedig azt szerintem nem szabad kihagyni, nagyon hangulatos lehet, hiszen a város nappal is gyönyörűség. Voltunk viszont a Hydra-Spetzes egész napos hajóúton, ami feledhetetlen. Én is nagyon szeretek a vizen lenni, nem tudom megunni sem a tenger szépségét, sem a tájnézelődést. Hydra egy ékszerdoboz. A pár órás szabadidőt nem nagyon lehet szerintem beosztogatni, hogy minden megcsodálj, így érdeklődési körének megfelelően kell döntést hoznia az embernek, hogy beül egy tavernába és nézi a forgatagot, átengedi magát az ajándékvásárlási láznak, megnézi a hajóflotta múzeumot és tesz egy kisebb kikötői sétát, vagy csak a kikötői séta és a kikötőn túl a várhoz induló emelkedőt, vagy a tengerparton a következő hamisítatlan halászfaluig elsétál és onnan vissza. Én ez utóbbit választottam, s még így is maradt idő a hangulatos, sikátoros utcácskákban is nézelődni. Spetzes tengerpartját nem is tudod bejárni, mert a kikötőtől vagy jobbra indulsz el a tengerparton Bouboulina szobráig, majd onnan vissza s kb. le is telik az időd, vagy balra a hajóépítő-javító dokkig, meg vissza. Ez a hajóút egész napos 7-7-ig tartó program, apartmanbaérkezés után még egy kis frissítő uszkálás s egy isteni tavernázással lehet a koronát feltenni a napra.
Már nem indult a Korinthoszi-csatorna áthajózása sem sajnos, de az Athén-i kirándulás során van egy kis pihenő itt s a hídról megcsodálható ez a különlegesség.
Ezeken a helyeken 20 évvel ezelőtt jártam már, s nagyon nagy ajándéknak tartottam, hogy ismét eljuthattam ide. S akkor voltam egy BBQ-s hajókázáson is, ami szintén nagy élmény, s ami valóban a hajókázásról, fürdésről szól. A hajóról is be lehetett ugrálni a vízbe, s akkor 40 évesen ezt még meg is tettem. Isteni.
A szárazföldi fakultatívokat sem szabad kihagyni semmiképp.
Most már csak mihamarabb legyen itt a szeptember !!! Halihó