(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Korfu-Sidarin
Fórum bejegyzései

Olivér Dátum: 2014-06-30 12:37:38
Magda Sándor írta ekkor: 2014-06-25 06:27:11
Sziasztok! Amint igértem elkészült a videóm a mult heti Korfui nyaralásról.Érdemes elgyalogolni a Drastis-fok hoz,(kb máfél óra) a látvány megéri,és a kilátó ponttól lefelé jobbra leértek egy gyönyörű kis öbölbe,ahol a videón látható Michelisz hajójával vissza mehettek Sidariba 10 euróért,igy a tenger felől is láthatjátok az egészet ,és nem kell vissza gyalogolni.Illetve a PaxosAntipaxos kirándulást ki ne hagyjátok.
Paxos/Antipaxost csak annak ajánlom, aki nagyon szeret hajókázni, mert szinte az egész nap arról szól. Nálunk barátnőm volt,én inkább távolsági busszal átmentem Korfuba nézelődni. Mert szigettúra során is van Korfú, de az a 1,5 óra elég kevés ott normálisan körbenézni. Paxosos kiránduláson egy 300 fős hajóval történik, a program nem az iroda programja, csak angol nyelvű idegenvezetés van. Barátnőmnek nagyon tetszett, én viszont nagyon nem sajnáltam, hogy nem mentem el. 4-5 órás hajózgatást nekem nem ért volna meg. Én 1 óra hajózgatás után keresem a szárazföldet és nagyon tudom már magam unni. :D A hajó nagyon gyorsan ment, viszont hatalmas távolságot kell bejárnia azért az ilyen sok hajózgatás. Egy szép hangulatos halászfaluban volt egy megálló Gaiosban, aztán a barátnőm elmondása szerint egy csodálatosan tiszta vízű, homokos,fehér kavicsot strandon volt egy 2,5 órás pihenő fürdőzésre. Kék barlangokba a hajó nagysága miatt nem tud bemenni a hajó, csak kicsit betollni! Mindenképp csak a hajókázás megszállottjainak ajánlom a programot, mert a nap nagy része igazából arról szól!
Olivér Dátum: 2014-06-30 12:25:31
Magda Sándor írta ekkor: 2014-06-25 20:54:18
Szia nándi! Köszönöm a kommentedet ,és örülök hogy tetszett. Igen,Kassiopit okvetlen keresd fel ha még nem voltál ott,és a Drastis-fokot is,nincs tul messze gyalog,és ahogy irtam visszafelé el tudtok jönni a kis öbölből hajóval, bevisz benneteket minden kis öbölbe Sidariig.Meg fogjátok találni ,tábla mutatja a Beachet,kis kék hajó Michalis-nak hivják a tulajt,nagyon jó fej.
Igen Drastis a világ egyik csodája, szemem-szám tátva maradt, nem hittem el amit láttam! smile Igaz gyalog nagyon durva volt, majdnem belehaltunk, de megérte! :D Oda honnan és mennyiért lehet eljutni, hogy ott strandolgathasson az ember azokon a sziklákon? Mi a magánterületre, a dombra fizettünk be a faházas fickónál, hogy felmászhassunk a dombjára és teljes panorámájába láthassuk a szigeteken. Különben nem vészes 5 Eurót kért fejenként. Longest Sun Set Beach is nagyon szép! Oda is menjen fel mindenki! Talán jobban jártok, ha motort vagy quadot béreltek. Gyalog nagyon húzós, mi úgy tettük meg. 2 X voltunk Sun Set Bechaen, mert először késve indultunk neki és épp hogy elcsíptük a naplementét, úgyhogy 2 nappal később ismételtünk. Akkor előtte megnéztük Drastist,utána átmentünk Sun Setre, ot söröztünke egyet a hangulatos bárba és lementünk strandoltunk a Földközi-tenger partján a lassan mélyülő, meleg kis homokos parton, nagyon hangulatos. Naplemente előtt még visszatértünk a bárba megittunk még egy mythost,végignéztük a naplementét, előtte fényképeztünk a gyönyörű bárba is, ahol végig hangulatos igényes zene szólt, majd a naplamentét, utána meg már a kis hűvősebb enhyébb időben haza sétáltunk. Inkább motorral vagy quaddal ajánlom a túrát, de gyalog is meg lehet tenni! Mi úgy voltunk, majdnem meghaltunk, de megérte, a látvány és a hangulat kárpótolt minket mindenért! Azt ajánlom, hogy ebéd, után kora délután érdemes olyan 2-3 fele megindulni a túrának, akkor még nem kell rohanni és nem is késik le semmit az ember. smile
Olivér Dátum: 2014-06-30 12:09:42
Sólya Nándor írta ekkor: 2014-06-28 20:44:00
Sziasztok Fórumozók,Sidariba készülők és onnan hazatértek! Mi is nemsokára megyünk és akkorát nyaralunk,hogy csak úgy zörög!!!!!!!!!! smile smile smile Már csak pár hét és indulunk.....Üdv mindenkinek:Nándi smile
Szia! Úgy legyen! Nekünk már meg volt! smile smile
Olivér Dátum: 2014-06-30 12:08:55
Busai Anikó írta ekkor: 2014-06-28 18:54:21
Köszönöm a Louvros új képeit. Nekem tetszenek, már nagyon várom, hogy ott lehessek! :)
Szép nagyon! Mi onnan tértünk haza vasárnap! Nem fogsz csalódni! :)
Olivér Dátum: 2014-06-30 12:07:33
Olivér írta ekkor: 2014-06-30 12:03:32
Sziasztok! Visszatértem vasárnap nyaralásból, nagyon szuper volt, majd hamarosan tartok egy kis élménybeszámolót, ha kipihentem magam. Addig, ha vkinek vmilyen infóra, képre vagy bármire szüksége van szívesen segítek. Mi a Marielláról lemaradt Louvrososok lettünk. Sajnos nagyon messze van mindentől (kivéve a 3 legnagyobb Szupermarkettől, amik a legolcsóbbak és legnagyobb választékkal rendelkeznek). Központ széle olyan 15 perc séta, központ közepe 20-25 perc, szerelmesek csatornája (Canal'D Amour) és szerintem az itt illetve mellette lévő legjobb strandok olyan 30 perc sétára. Sokakat hallottam panaszkodni az apartman tisztaságára... Hát igaz a takarítás előtti (mert amikor oda érkeztünk még takarítottak és nem lehetett elfoglalni a szobákat kb. jó 2 órán keresztül) és utáni állapotok között nem sok változást vettem észre, ugyanolyan homokos volt a járólap a szobában, de mi annyira nem vagyunk finnyásak, összesöpörtünk. Az ágyneműk tiszták, az apartman egyszerű, de praktikus elrendezésűek, felszereltségük is megfelelőek, aki jár már görögbe az tudja milyen kb., mert mindenhol hasonló. Szép pálmafák az udvarban és saját szép medencével rendelkezik. A medence korlátlanul használható 9-20 óráig minden nap és csak ottani aprtman lakosok. Egy hátránya van még az országúthoz közeli apartmanok nagyon zajosak, éjjel is lehet hallani a kocsik és motorok zúgását, mivel az apartman a főút mentén található. Felszereltsége: hütő-fagyasztórésszel,mikró,kis főzőlap sütővel, ahány ember annyi mély-lapos tányér, villa, kanál, kis kés, pár kis lábas. Mindenképp érdemes vinni: merőkanalat, mert az kimarat a felszereltségből,normális vágókést, ha vki nagyon főzni akar és nagyobb adagot, akkor nagyobb lábast, mosogató szivacsot, mosogatót, wc papirt. (max. anny van amit az előző lakos hagyott) Ja és szúnyugriasztót mindenképp vigyetek!!! Mi nem vittünk és első pár napban nem is volt szinte semmi szúnyog, aztán jött egy olyan éjszaka amikor konkrétan 1 órát nem tudtam aludni annyira szarrá csíptek. Nagyon kicsik, nagyon alattomosak és nagyon csúnya a csípésük! Úgyhogy kint kénytelen voltam venni egy ilyen konnektoros riaszót, utána már nem volt semmi baj. Hú most hirtelen ennyi! Aztán, ha összeszedtem magam írok egy részletes beszámolót! :D
Ja és a tulaj egy végtelenül normális fiatal srác! Volt egy kis incidens fürdés közben a kulcs zsebemben felejtődött és a tengerbe zuhant. Úgyhogy, ha vki megtalálja vigye vissza! :D Grand Gábor rendkívül segítőkész és jófej volt csak úgy, mint a tulaj! Ja és akkor már megemlítem itt a kirándulások során megismert a világ legszebb idegenvezetőjét is Grand Nikit is! Sok-sok köszönet nekik! smile smile