(+36 52) 448 348

Nyitvatartás: H.-P.: 8:30-17:00, Szo: 08:30-13:00

Fórum - Nyaralás Korfu-Sidarin
Fórum bejegyzései

Roland Dátum: 2014-06-24 20:42:56
Tisztelt Fórumozok ! Augusztusba indulunk Sidariba és majd el szeretnénk menni az Aqualand-ba így erről szeretnék információkat gyűjteni hogy aki volt már ott mi volt a véleménye róla ? érdemes el menni ? smile
Roland Dátum: 2014-06-24 20:35:52
Tündi írta ekkor: 2014-06-24 19:41:17
Szia! Kérlek küld el nekünk is az élménybeszámolódat és a videódat! Köszönöm! [email protected]
Szia ! Kérlek nekem is küld el a beszámolót és a videót ha lehetséges! Az email címem: [email protected] .Előre is köszönöm !
Szabó Erika Dátum: 2014-06-24 20:01:18
Magda Sándor írta ekkor: 2014-06-23 11:47:28
Miért van az hogy megirok egy hosszabb beszámlolót,és nem jelenik meg?
Sajnos először én is így jártam. Megírtam a jó hosszú szövegemet, de mire végeztem, a rendszer kiléptetett és nem jelent meg. Azt a megoldást találtam, hogy megírtam külön Word-ben, és egyszerűen bemásoltam ide a fórumba. Szerintem próbáld meg te is így mert sokan kíváncsiak lennének az élményeidre.
Szabó Erika Dátum: 2014-06-24 19:50:25
Enikő írta ekkor: 2014-06-24 10:10:14
Kedves Erika! Írnál esetleg egy kis beszámolót, milyen volt az apartman, mennyire van messze a parttól, jó idő volt-e, árak, fakultatív programokon voltatok-e, stb. Előre is köszi.
Kedves Enikő! Próbálok akkor egy beszámolót összehozni, bár azt hiszem nem lesz rövid. A mi szállásunk a Plastiras apartman földszint 3-as szobája volt, amivel nagyon meg voltunk elégedve. Tisztaság fogadott, és a felszereltsége is jó. Volt egy 2 lapos rezsó sütővel, vízforraló, kenyérpirító, mikrohullámú sütő, edények, evőeszközök 2 főre. Volt kenyérvágó kés, sajtreszelő, sörnyitó, kenyértartó, vágódeszka is. Az udvaron medence napozóágyakkal. A tengerpart nincs messze, kb. 3 perc gyalog. Az apartman kis utcájával szembem van a Mediterraneo étterem, mellette sportpályák. Csak le kell menni a teniszplyák mellett balra és már a parton is vagy. A Canal D’Amour picit messzebb van, de az sem nagy távolság. Az idő végig nagyon jó volt, egy nap volt felhős, de pont akkor voltunk a szigettúrán, úgyhogy nem is bántuk. Aznap éjszaka volt egy kisebb vihar is, dörgéssel, villámlással, de reggelre a víztócsákon kívül semmi nyoma nem maradt. Az apartmanhoz legközelebbi bolt a Trivizas szupermarket. Itt a másfél literes ásványvíz 6-os csomagban 2€. Máshol láttunk 1.70-ért is, de nem akartuk messzebbről cipelni. A kenyér 0,90€, margarin 1,40€. Felvágottat, szalámit, sajtot itthonról vittünk a reggelihez. A kirándulásokra szendvicset csináltunk, 2 hamburger zsemle vagy 2 hot- dog kifli csomagban 1€. 4-szer ettünk étteremben, a Mediterraneo-ban gyros tálat, moussakát, souflakit egy-egy sörrel, üdítővel. Alkalmanként 18-19€-t fizettünk 2 főre. Amikor másodjára mentünk, már magyar étlapot hoztak, és mindig kaptunk ajándékba egy-egy kis pohár likőrt. Itt nem beszélnek magyarul a pincérek, de az angollal remekül lehet boldogulni. Hazaindulás napján a San Remóban ettünk gyros tálat (7€), az üdítő 2,5€. Itt magyar lány a felszolgáló. 2 fakultatív programon voltunk, a szigettúrán, meg a Paxos-Antipaxos hajókiránduláson. A programokról a Plastiras, Clio és Lena apartmanok vendégeinek az érkezés napján 17 órakor van tájékoztató a Champions bárban, ami a Lena apartmanhoz tartozik. A tájékoztatót Niki, az idegenvezető tartja, nála lehet befizetni is, a részvételi jegyeket pedig indulás előtt 1-2 nappal becsúsztatják az ajtó alatt. A szigettúra 25€, szerintem kihagyhatatlan, nagyon tartalmas program. Első megálló Kouloura kilátó, gyönyörű panorámával az albán hegyekre. Sajnos nagyon párás volt a levegő, így kicsi volt a látótávolság. Innen a Sissy-palotához mentünk (belépő 5€). Nagyon szép a kert, a kilátás, és a palota összes emeletét, szobáját be lehetett járni. Bútorok, ruhák, ékszerek vannak kiállítva. Következő helyszín Perama volt, ahol a gáton átsétáltunk, közben 2 repülőt láttunk közvetlen közelről leszállni, majd fentről egy felszállást is végignézhettünk. Ezután Korfuvárosba mentünk, sétáltunk a Listonon, megnéztük az Ag.Spiridon templomot, a régi erődöt meg az óváros zegzugos utcácskáit. Innen Paleokastritsa következett, felmentünk egy kolostorba, ahol nagyon szép virgok vannak. A sárga tengeralattjárós program nem indult, cserébe elvittek minket motorcsónakázni az öblökben. (5€) Ez egy kb. fél órás program. Megnéztünk néhány barlangot, a Majomfej-sziklát, aztán a kapitány rákapcsolt és száguldottunk is egy kicsit, csk úgy ugráltunk az üléseken. Nagyon élveztük. Ezután felmentünk a Golden Fox étterembe, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Paleokastritsa öbleire. Végül még elvittek minket Sofia mama boltjába, ahol mindenféle fűszereket, olivás termékeket vásárolhatott, aki akart. Kb. este fél 8-ra értünk vissza Sidariba. A Paxos-Antipaxos programon először Antipaxosra ment a hajó. Kikötöttünk Vrika Beach-en, ami egy fantasztikus hófehér homokos strand türkizkék vízzel, itt 2 és fél óra szabadidőt kaptunk fürdőzésre, étkezésre. Utána átmentünk Paxosra, kikötöttünk Gaios-ban, ami egy nagyon hangulatos település. Innen indult egy buszos Paxos-túra 10€-ért, de arra nem mentünk, inkább a városkában sétáltunk. A kirándulások mindig a 3 Kismalac étterem elől indulnak és ide is visznek vissza, ez kb 2 perc az apartmantól. Kb ennyi jutott most eszembe, bármi kérdésed lenne még, szívesen válaszolok.
Tündi Dátum: 2014-06-24 19:41:17
Brigi írta ekkor: 2014-06-24 16:55:37
Szia ! Látom nem rég értetek vissza a nyaralásból és egy olyan kérdésem lenne hogy a beszámolót el tudnád nekem küldeni meg a videó linkjét ? Az email címem: [email protected] .Előre is köszönöm ! Szia
Szia! Kérlek küld el nekünk is az élménybeszámolódat és a videódat! Köszönöm! [email protected]